<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Külföldiek
Vásárló Kinyitottuk a pénztárcát: hol voltak és mennyi pénzt hagytak külföldön a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 14. 08:30
A friss KSH adatok szerint nőtt a beutazások és a kiutazások száma is a második negyedévben, azaz többen jöttek Magyarországra és mi is többször utaztunk külföldre, mint korábban. Bár a külföldiek kevesebb időt töltöttek nálunk, több pénzt hagytak itt, mint tavaly ilyenkor. Hova utaztak a magyarok? Mi mennyit költöttünk?
Ingatlan Hajlandók bármennyit fizetni? Milyen ingatlanokat keresnek nálunk a külfödiek?
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 13:12
Egy friss elemzés szerint a külföldiek körében a belvárosi lakások a favoritok, de a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű. A legtöbben Londonból, Pekingből, Tel-Avivból, Moszkvából, valamint Bécsből és a nagy német városokból érdeklődnek. Az eladó ingatlanok közül az 50 millió forintnál olcsóbbakat keresik leginkább, kiadó lakások esetében pedig havonta akár 250 ezer forintot is fizetnének a külföldi bérlők.
Makro / Külgazdaság Valóban többet bűnöznek a külföldiek?
Eidenpenz József | 2015. augusztus 19. 06:08
Ömlik a sok tévhit és szenny, az egyik oldal pusztán bűnözőknek próbálja lefesteni a menekülteket, a másik csupa ártatlan báránykának. Repkednek a megbízhatatlan számok, félreértelmezések. Mi az igazság? Olyanokat idézünk, akik értenek a statisztikákhoz, és nagy gyakorlatuk van a menekültekkel kapcsolatban: német statisztikusokat.
Makro / Külgazdaság Magyarországra, januárban? Vannak, akik imádnak ilyenkor hozzánk jönni
Privátbankár.hu | 2015. március 18. 09:00
8,9 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma. Januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,5, a belföldi vendégeké 11 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi szinthez képest – közölte a legfrissebb adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Privátbankárral.
Ingatlan A külföldön dolgozó magyarok itthon ingatlanoznak?
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 06:10
Érdekes megfigyelni, hogyan hatnak a külföldre költöző magyarok a lakáspiacra, az FHB elemzői ennek is utánajártak. A kivándorlók és a külföldön dolgozók két ellentétes irányban mozgatják az ingatlanhelyzetet.
Deviza / Áru Miért gyengélkedik a forint az év végén?
Fellegi Tamás | 2014. december 30. 09:06
Az év végéhez közeledve sokan számítottak arra, hogy a forint erőre kap, ez azonban eddig nem következett be. A várakozások alapja az előző évek tapasztalata, miszerint december végén, különösen szilveszter napján megerősödik a nemzeti valuta. A széles körben elfogadott magyarázat szerint maga a jegybank interveniál ilyenkor, hogy az év végi, forintban mért államadósság-adatok szebbek legyenek.
KKV Nesze neked, magántulajdon – kitoloncolják a külföldieket az orosz sajtóból
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 27. 10:34
Az orosz parlament alsóháza elfogadta azt a törvénymódosítást, amely 50 százalékról 20 százalékra szorította le a külföldi tulajdonrész plafonját az orosz nyomtatott és elektronikus sajtótermékekben, így a rádiókban és televíziókban is.
Makro / Külgazdaság Ennyi pénzt hagytak nálunk a külföldiek - szeretnek átjárni a szomszédaink
Privátbankár.hu | 2014. július 30. 09:14
Több pénzt költöttek a Magyarországra látogató külföldiek tavaly az egy évvel korábbihoz képest, és nőtt az országban eltöltött idő hossza is. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Jelentés a turizmus 2013. évi teljesítményéről című kiadványából az is kiderült, legtöbben Szlovákiából, Ausztriából és Romániából érkeztek.
Utazás A gyenge forint is segítette a turizmust márciusban
Privátbankár.hu | 2014. május 12. 09:40
Márciusban a külföldivendég-éjszakák száma 4,1, a belföldivendég-éjszakáké 0,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele a vendégforgalom csökkenése ellenére 3,7 százalékkal nőtt. A márciusi vendégforgalom csökkenésénél figyelembe kell venni, hogy tavaly a húsvéti forgalom már márciusban éreztette hatását.
hírlevél
Ingatlantájoló