BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
Lakások
Ingatlan Nagyot esett a lakáspiac a koronavírus miatt
MTI | 2020. április 1. 15:26
Márciusban 11 100 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 23 százalékos visszaesés tavaly márciushoz képest, amikor 14 373 adásvétel történt és 15 százalékos csökkenés az előző hónaphoz viszonyítva a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint - közölte a társaság.
Ingatlan Lakást vennél 20 millióból? Mire elég? Erre!
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 17. 12:06
Salgótarjánban 89 négyzetméteres téglalakást lehet venni 20 millió forintból, Debrecenben ez az összeg csak 40 négyzetméteres lakásra elég, Budapesten pedig 29 négyzetmétert adnak érte. A 20 millió forintos kategóriában a tégla- és panellakások között minimális a különbség, sőt, van több olyan vidéki nagyváros, például Békéscsaba és Miskolc, ahol a panelek négyzetméterára magasabb.
Ingatlan A félszoba már nem elég – új trend a magyar ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2019. július 6. 15:01
Egyre nagyobb ingatlanokat keresnek a vevők: a félszobás lakások helyett inkább a nagyobb szobákkal rendelkező ingatlanok iránt nőtt a kereslet. Az év első 6 hónapjában 2016-hoz képest idén 30 százalékkal nőtt az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések száma, azonban a két-, három- és négyszobás lakások iránt 44-92 százalékkal több érdeklődés érkezett. Az új állami támogatások tovább erősíthetik a trendet.
Ingatlan 100 millió forint feletti lakások: viszik, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2019. június 20. 15:10
Tízszer annyi ingatlant értékesített az Otthon Centrum a 100 millió forint feletti árkategóriában 2018-ban, mint 4 évvel korábban. Annak ellenére, hogy a vidék részesedése is folyamatosan nő, továbbra is Budapesten értékesítik a nagy értékű ingatlanok 83 százalékát, a legnépszerűbb kerületnek a XII., V. és XIII. számít.
Ingatlan Szakadék a lakásárakban: meddig kell spórolni és mire elég az állami támogatás?
Privátbankár.hu | 2019. április 23. 16:58
Több mint kétszer annyi ideig kell dolgoznia egy budapesti fiatalnak ahhoz, hogy fizetéséből lakást vegyen, mint egy észak-magyarországinak. Az ingatlanárak jelentős regionális különbségei miatt a fővárosban az állami támogatások egy új lakás értékének harmadát, egy községben majdnem a kétharmadát is kitehetik egy háromgyermekes családnál.
Ingatlan Új korszakot hozhat a lakásépítési boom az albérletpiacon
Privátbankár.hu | 2019. január 7. 18:30
Tömegesen érkezhetnek az új lakások a piacra 2019-ben: több mint 20 ezer átadása várható. Megjelenésük pedig új korszakot nyithat az albérletpiacon: az újonnan épült, kiadó lakások 10-20 százalékos felára mérséklődhet, ennek eredményeként a rosszabb állapotú használt lakások bérleti díja is csökkenhet. Rossz hír viszont, hogy az átlagos bérleti díjakban nem várható komolyabb változás.
Ingatlan Megfizethetetlen lakásárak? Mégis pörög az ingatlanpiac
Privátbankár.hu | 2018. december 11. 17:05
A magyar lakáspiac a 2012-13-as mélyponttól indulva, minden fő mutatóját tekintve továbbra is látványosan felívelő szakaszban van. Az ország különböző területein a tavalyinál valamivel kiegyenlítettebben mutatkozik meg az árnövekedés. Szemben az általános közvélekedéssel, a jelenlegi jövedelemarányos árszintek sem historikusan, sem regionálisan nem tekinthetőek magasnak.
Ingatlan Lakáskiadással kaszálnál nagyot? Itt van néhány tipp
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 16:01
Legfeljebb 40 négyzetméteres és legalább másfél-két lakószobás ingatlant érdemes vásárolni, és nagyon fontos a jó lokáció. Hogy mi is számít jó lokációnak, azt az alapján lehet eldönteni, hogy milyen vevőkörnek szeretnénk majd továbbértékesíteni a lakást, vagy mire szeretnénk használni azt.
Ingatlan Eszement drágulás: itt szálltak el legjobban a lakásárak
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 22. 15:05
Egy friss elemzés szerint Budapesten belül Hűvösvölgyben emelkedtek a legjobban az átlagos négyzetméterárak az elmúlt egy évben. A panellakásoknál a külső kerületekben ment végbe a legjelentősebb áremelkedés. Az összes budapesti városrészt nézve pedig az is látszik, hogy árcsökkenés szinte sehol nem fordult elő a kínálati árak alapján. Ahol nem volt emelkedés, ott is csak stagnáltak az árak.
Ingatlan Kezdődik a tolongás: méregdrága albérletek várják a diákokat
Privátbankár.hu | 2018. július 23. 14:40
A fővárosban egy év alatt 16 százalékkal nőtt az elérhető albérletek száma a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtt, és a többi egyetemvárosban is bővült a kínálat. A bérleti díjak tavalyhoz képest a legtöbb helyen enyhén emelkedtek. Budapesten az átlagos bérleti díj 150 ezer forint.
Ingatlan Most ezzel lehet nagyot szakítani a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2018. június 4. 14:32
Egy friss elemzés szerint a budapesti bérlakáspiacon idén eddig a legnagyobb kereslet pesti oldalon a VIII., XIII, XIV., míg budai oldalon a II. és a XI. kerületben található 30-49 négyzetméteres, egy vagy másfél szobás, téglaépítésű bútorozott és gépesített lakások iránt volt.
Ingatlan Menekülés Budapestről: mindenki az agglomerációban vesz lakást?
Privátbankár.hu | 2018. február 13. 17:13
Egy friss elemzés szerint az agglomeráció vette át a vezetést a főváros kerületei felett. A fordulat mögött egyértelműen az egyre több család számára elviselhetetlen fővárosi lakásdrágulás áll. Ezeket a változásokat természetesen az ingatlanárak is követik. Lakások esetén például az agglomerációban szűk egy év alatt még 30 százalékkal menetek fel az árak.
Ingatlan Albérletet keresel? Itt van néhány tanács, hogy ne bukj őrülten nagyot
Privátbankár.hu | 2018. január 21. 13:10
Egy lakáskiadás és lakásbérlés hatékonyabbá tételével foglalkozó magyar startup egy olyan online piacteret fejlesztett ki, amely ellenőrzött környezetben hozza össze azokat, akik kiadó ingatlant keresnek azokkal, akik bérbe kívánják adni ingatlanjukat. A Rentingo.com eddigi tapasztalatai alapján több hasznos tippet is összegyűjtött, amelyekre először nem feltétlenül gondolnak azok, akik lakást szeretnének bérelni.
Ingatlan Hova költözzünk, ha megfizethetetlenül drága a lakás?
Privátbankár.hu | 2018. január 11. 21:02
A téglából épült új vagy újszerű lakásokat keresik a leginkább a vásárlók, de továbbra is sokan vennének jó állapotú panelt - derült ki egy friss felmérésből. Ugyanakkor a rendkívül magas lakásárak miatt növekedhet azon családok köre, amelyek inkább az olcsóbb, külterületi kertes házak között fognak válogatni.
Ingatlan Eszement árak az ingatlanpiacon: várjunk a vásárlással?
Privátbankár.hu | 2017. december 13. 14:51
Az árak emelkedése és a forgalom bővülése mellett idén és még inkább majd jövőre a lakásépítések is beindultak. Az elmúlt évekkel szemben az idei forgalmi adatok alapján mindenhol az árak kiegyenlítődését, azaz az olcsóbb térségek nagyobb ütemű drágulását látjuk. Ugyanakkor az még nem derült ki, hogy ez vajon egy hosszabb távú trend előjele, vagy az árolló csak ideiglenesen záródik.
Ingatlan Most kiderül, hol a legdrágább egy lakás – országos körkép
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 15:05
A 100 ezer lakosnál népesebb vidéki városok közül Miskolcon és Nyíregyházán lehet a legolcsóbban lakást venni. A másik végletet Győr jelenti, itt a legmagasabbak a lakásárak, ezt követi Kecskemét. A vásárlók döntően mindenhol a helyi lakosok. Rossz hír ugyanakkor, hogy nem hasít a csok, erre pedig meg is van a nyomós indoka a beruházóknak.
Ingatlan A magyarok álomotthona: mindenki olyan házat épít, amilyet csak akar?
Privátbankár.hu | 2017. október 19. 14:46
Mi szabja meg, hogy milyen stílusú lesz egy újépítésű ingatlan? Leginkább a beruházó szándéka, kisebb mértékben a vásárlói igény és a településképi szabályok. Sőt az amerikai sorozatok is hatással vannak rá. Az építkezőknek jó hír, hogy az engedélyeztetés rugalmas, és mindig vannak egyedi stílusirányzatok, amelyek akár évtizedekre meghatározzák egy újépítésű lakóterület képét.
Ingatlan Ennyivel olcsóbb a felújítandó lakás: megéri a macerát?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 30. 13:01
Egy friss elemzés szerint rákapott a piac a felújítandó lakásokra. Az elmúlt években kicsit háttérbe került felújítandó házak és lakások egyre népszerűbbek, az idén több mint 29, illetve 43 százalékkal nőtt a kereslet irántuk. A felújítandó lakások az országos átlagot nézve közel 20 százalékkal olcsóbbak, mint a felújítottként hirdetettek. A családi házak esetében a felújítandókat közel 50 százalékkal alacsonyabb négyzetméteráron kínálják.
Ingatlan Még a befektetőknek is túl drága? Katasztrófa felé sodródik a belvárosi lakáspiac
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 12:45
Miközben Pesten egyre kevesebben vásárolnak befektetési szándékkal ingatlant, addig Budán februárban rekord szintre emelkedett ez az arány a Duna House adatai szerint. Az ingatlani iroda arra számít közleményében, hogy a március egy vízválasztó hónap lesz, a hónap felénél járva egyelőre csökkenés mutatkozik a befektetői piacon.
Ingatlan Régi házban, öreg lakók? Itt van, hogyan élnek a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 13:00
Nincs összefüggés egy település lakásállományának és az ott élők korszerkezete között: fiatalok is laknak koros épületekben és a viszonylag új lakásokkal jellemezhető térségekben is meghatározó lehet az idősebb korosztály aránya. Ugyanakkor a főváros mellett Győr vagy Debrecen közelében fekvő települések vonzóak az aktív kisgyermekes korosztálynak és ez pozitív lendületet ad a lakásépítésnek ezekben a térségekben – nem véletlen, hogy az új lakások aránya Pest megyében a legmagasabb az országban.
Ingatlan Energiafaló magyar lakások: ezzel az egy papírral rengeteget spórolhatsz
Privátbankár.hu | 2017. január 17. 14:13
Az elmúlt napok extrém időjárásban megugrott a lakások gáz- és áramfogyasztás. Ennek apropóján egy elemzés most azt vizsgálta, hogy a lakóingatlanokról tavaly készült energiatanúsítványok alapján milyen osztályzattal rendelkeznek a magyar lakások. Ami az adatokból látszik: a lakások kevesebb mint 20 százaléka számít korszerűnek vagy annál jobbnak a tavalyi energiatanúsítványok alapján.
Ingatlan Eddig tartott a hiszti? Már nem harapnak a túlárazott lakásokra a vevők
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 12:10
Míg néhány hónapja még az áremelkedés volt jellemző, ma már az árak stagnálása, sőt korrekciója látszik néhány budapesti kerület ingatlanpiacán. Ami egyre inkább kirajzolódik: nem nőtt tovább a kereslet az elmúlt hónapokban a lakások és a házak iránt, ugyanakkor a telkekre nagy az igény, ami az árakon is érződik.
Ingatlan Valami furcsa dolog történt a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 08:09
Nyáron megtört a trend, olcsóbbak lehetnek az ingatlanok.
Ingatlan A legjobb helyek az országban: hol élünk a legszívesebben és honnan menekülnénk?
Privátbankár.hu | 2016. november 7. 18:02
Az emberek szívesen költöznek azokba a térségekbe, ahol kedvezőek a gazdasági folyamatok. Mindez magas tranzakciószámot és magasabb ingatlan árakat is hoz magával. Ezzel szemben a kedvezőtlen gazdasági folyamatok elvándorlást, ebből következően pedig csökkenő lakás tranzakciókat és ingatlanárakat generálnak. Melyek a legjobb kerületek? Melyek a legjobb városok az országban?
Ingatlan Egyre több lakáshitelt veszünk fel – kell-e félnünk a lufitól?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 9. 08:30
Ismét erőteljes növekedést mutat a hitelfelvétel Magyarországon, az első félévben folyósított lakáshitelek mennyisége több mint 50 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Megint egyre bátrabb a lakosság, és egyre lazábbak a bankok? Kell-e félnünk újabb buboréktól?
Ingatlan Túl a mamahotelen és az albérleten: ilyen otthonra vágynak a fiatalok
Privátbankár.hu | 2016. május 27. 10:16
A 30 év alattiak kétharmada 3 éven belül költözne, lehetőség szerint egy háromszobás lakásba. Minden harmadik megkérdezett akár hitelt is felvenne céljai eléréséhez - derül ki az OTP Bank és a Szeretlek Magyarország portál közös kérdőíves felméréséből.
Ingatlan 3 hónap alatt 1 lakás épült ebben a megyében
Privátbankár.hu | 2016. május 5. 09:03
Kevesebb lakás épült az első félévben, mint korábban, a kiadott engedélyek száma viszont megduplázódott.
Ingatlan Olcsóbb vagy drágább lesz a lakás? Ez jöhet a piacon
Privátbankár.hu | 2016. május 3. 14:52
Az új lakások piacán jövőre jöhet a jelentős növekedés a szakértők szerint.
Ingatlan Eladnád a lakásodat? Íme néhány tipp, hogyan fotózd le
Privátbankár.hu | 2016. január 20. 20:06
Az eladó ingatlanokról készült rossz fotók kiapadhatatlan forrásai a témával foglalkozó blogoknak, melyek széles mosollyal gyűjtik a legrosszabbul sikerült képeket. Hiszen hiába telik-múlik az idő, és elviekben halmozódik egyre a tudás ingatlaneladással, ingatlan fotózásával kapcsolatban, mégis mindennaposak a hibák.
hírlevél