<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Muzulmán
Makro / Külgazdaság Merkel elmondta, mit gondol Trump intézkedéséről
Privátbankár.hu | 2017. január 29. 14:11
Trump a minap rendeletben tiltotta meg több muzulmán ország állampolgárainak beutazását Amerikába.
Makro / Külgazdaság Közös a szélsőjobb és az iszlamisták célja
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 9. 14:57
A menekültválságban rengeteget beszélnek a muszlimokról, közben őket magukat alig szólaltatják meg. A német Die Welt interjút közölt a német muszlimok tanácsának vezetőjével, amelyből kiderül, hogy a muszlimok elleni támadások egy év alatt négyszeresükre nőttek. A muszlimokat egyszerre bizonytalanítják el a szélsőjobboldali és a muzulmán szélsőségesek.
Makro / Külgazdaság München: A muzulmánok mindenütt ott vannak
Eidenpenz József | 2016. augusztus 22. 17:29
Valószínűleg senki sem tudja pontosan, hány menekült és egyéb bevándorló érkezett tavaly az Európai Unióba. Egymillió ember? Az a kevéssel félmilliárd feletti lakosság 0,2 százaléka (két ezreléke). Másfél millió? Az három ezrelék. Ám a legtöbbjük a nagyvárosokban telepedik le.
Makro / Külgazdaság Soros szerint ő egy sündisznó, Trump pedig az Iszlám Állam munkáját végzi el
Privátbankár.hu | 2016. január 22. 13:01
A Donald Trump-félék azzal, hogy szembefordítják az embereket a muszlimokkal, az iszlamisták munkáját végzik el, mert nem hagynak a muszlimoknak más alternatívát, mint a terrorizmust – mondta Soros Davosban. A világgazdasággal kapcsolatban igen borúlátó, az EU szétesését és Kína kemény földetérését prognosztizálja.
Makro / Külgazdaság Mark Zuckerberg zsidóként is szívesen látja a muzulmánokat
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 14:32
A Facebook-alapító Mark Zuckerberg Facebook-posztban állt ki a muzulmánok mellett, azt írja, zsidóként azt tanulta, akkor is szólni kell, ha más kisebbséget bántanak. Szívesen látja a Facebook-on a muzulmánokat és ki fog állni a szabadságukért. Ennek kapcsán sokan felvetik, hogy a Facebook ugyanakkor nem tesz meg mindent a szélsőséges kommentek ellen.
Makro / Külgazdaság Ezek azok a terrorszervezetek, amelyek Európában már megtöltöttek egy kisebb temetőt
Érces János | 2015. december 7. 15:06
Azt hiszi, mostanában valami történelmileg új, eddig elképzelhetetlen dolog történt a terrorizmus kapcsán Európában? A híreket, kommentárokat hallgatva úgy tűnik, sokak emlékezete rövid, korábban, a nyolcvanas-kilencvenes években sokkal több volt az áldozat, az utóbbi években pedig alig történt valami. Egyes régiókban tízszer annyi terrorcselekmény történik, mint kontinensünkön.
Makro / Külgazdaság Húsz muzulmán gyerek családonként? Hülyeséggel bombázzák a magyar nyugdíjasokat
Érces János | 2015. december 4. 13:28
Körlevél terjed az interneten, amelyben azzal riogatják a magyar nyugdíjasokat, hogy majd mi fizethetjük „egy férfi négy feleségtől született húsz gyermekének” iskoláztatását, egészségügyi ellátását. Csakhogy ez lódítás, a muzulmán családokban messze nincs ennyi gyermek, ráadásul a többnejűség sem divat már.
Makro / Külgazdaság „Hétszer akkora az esély rá, hogy szélsőjobbos gyilkoljon meg, mint hogy muszlim”
Érces János | 2015. december 3. 14:49
Amerika, a „nagy sátán” a jelek szerint 2011 óta jól vizsgázik a nemzetközi terrorizmus leküzdésében: az utóbbi tíz évben hétszer annyi áldozata volt az országban a szélsőjobbos terrornak, mint a muzulmán terrornak. Eddig Európában sem a vallási fanatizmus szedte a legtöbb áldozatot. Persze ez nem feltétlenül jelent garanciát a jövőre nézve.
Makro / Külgazdaság Isten óvjon bennünket a terroristáktól – főleg, ha keresztények?
Privátbankár.hu | 2015. november 27. 16:48
Már tavaly is jelentősen nőtt a terrorista cselekmények és az annak gyanújával őrizetbe vett személyek száma, de jelentős részük nem muzulmán, hanem nacionalista, szeparatista indíttatású volt – derül ki az Europol nemzetközi bűnüldözési szervezet jelentéséből. A statisztikákat leginkább a spanyol rebellisek rontják.
Makro / Külgazdaság Migráció után integráció? Kényszerházasság, tornaóra, becsületgyilkosság, demokrácia
Eidenpenz József | 2015. szeptember 11. 15:35
Befogadták őket, és aztán? Hogyan kellene integrálódniuk? Integrálódtak-e a korábban érkezettek? Mit gondolnak a demokráciáról? Vannak-e becsületgyilkosságok? Hányan akarják a saría bevezetését? Mit mondanak a már Németországban élő muzulmánok? Megannyi jogos kérdés.
Makro / Külgazdaság Időzített bombán ülünk: óriási feszültség a muszlim bevándorlók miatt
Káncz Csaba | 2015. január 5. 11:00
Az európai vezetők kétségbeesetten próbálnak választ találni a problémára, miközben a hat éve tartó recesszió és megszorítások már amúgy is kikezdték a társadalmak kötőszöveteit. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Dániában és Svédországban napjainkra már teljesen átalakult a politikai spektrum a - főként muszlim - bevándorlási hullám hatására.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos