Narendra Modi
Makro / Külgazdaság Nagyon komoly dologgal vádolja Kanada Indiát 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 19. 06:48
Az indiai vezetésnek köze lehet egy kanadai állampolgár meggyilkolásához a kormányfő szerint.
Szubjektív Nem kell aggódni a NATO-gyilkos csodafegyver miatt 
Litván Dániel | 2023. szeptember 5. 18:58
Papíron nagyon erős a kibővített, a nyugati világrend leváltását ígérő szerveződés, de csak papíron. Bizarr események tagolták a BRICS-csúcsot, és ezek mélyebb problémákra is rávilágítanak. Nagyító.
Makro / Külgazdaság Betarthatatlan ígéretet tett az indiai miniszterelnök 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 10:27
Narendra Modi indiai miniszterelnök az ígérte hétfőn, országa függetlenségének 75. évfordulóján, hogy a következő 25 évben fejletté teszi a szegénység sújtotta Indiát.
Makro / Külgazdaság India háborús hisztériában – Kína keményen figyelmeztet 
Káncz Csaba | 2020. szeptember 17. 15:43
A hindu szupremáciát hirdető Modi kormánya depresszióval és ellenőrizhetetlen COVID-járvánnyal küszködik, így a beszorult rezsim folyamatosan tüzeli Kína ellen a lakosságot. De Új-Delhi is érzi, hogy a katonai erőviszonyok tekintetében komoly hátrányban van, ezért kiszivárogtatta egy különleges egység csodálatos képességeit. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nem elég a koronavírus – Kína ellen még bekerítő hadjárat is készül 
Káncz Csaba | 2020. február 25. 09:18
Óriási fegyvereladásokról születtek megállapodások annak ellenére, hogy az indiai költségvetés egyre szorultabb helyzete miatt a védelmi kiadásokat reál értékben megkurtították. De Washington és Újdelhi között a színfalak mögött számos területen feszültség is izzik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Forrong az európai politika: stratégiai szövetség jöhet Kínával 
Káncz Csaba | 2017. május 31. 08:38
A világ nagy fővárosaiban is érzékelik a transzatlanti válságot, nem véletlen, hogy az orosz elnök, a kínai- és az indiai miniszterelnök is az EU nagy fővárosaiban folytat tárgyalásokat. Az egyre romló német-amerikai és egyre javuló német-kínai kapcsolatok tükrében nem meglepőek a hangok, hogy Berlinnek új geo-stratégiai szövetségeket kellene kötnie. Putyin elnök is villámsebességgel Párizsba érkezett, hogy Macronnal fontos európai kérdéseket vitasson meg.
Makro / Külgazdaság Indiát fenekestül felforgatta a pénzkivonás 
Fellegi Tamás | 2016. november 17. 18:30
A nagyobb címletű bankjegyek azonnali kivonásával olyan készpénzhiány alakult ki Indiában, amit csak nagy leleményességgel tudnak kezelni.
Makro / Külgazdaság India atomhatalom szomszédját szorongatja 
Fellegi Tamás | 2016. október 3. 06:06
Múlt héten indiai különleges erők hatoltak be a senkiföldje Kasmír tartomány névleg pakisztáni oldalára, és ott terroristákon ütöttek rajta, akik szerintük India ellen terveztek támadást. A növekvő erejű India fokozott nyomást akar gyakorolni a belőle kivált, és azóta is ősellenségnek tekintett, de egyben atomhatalom országra.
Makro / Külgazdaság Egymásnak feszül két atomhatalom, de miért Kína a valódi célpont? 
Káncz Csaba | 2016. augusztus 24. 08:09
India növeli a feszültséget és támogatja a szeparatizmust a legnagyobb pakisztáni tartományban. A területnek kiemelt geostratégiai jelentősége van, mert innen ellenőrizhető a Hormuzi-szorost a Távol-Kelettel összekötő, érzékeny olajút és stratégiai utánpótlási útvonal. Nem utolsó sorban pedig éppen Kína szárazföldi kereskedelmi útvonala halad át a tartományon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG