<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Olasz kötvényhozam
Makro / Külgazdaság Hazánk is veszélyben: elszálló infláció és recessziós félelmek lökik feljebb a kötvényhozamokat
Tiszóczi Roland | 2022. június 29. 05:17
Az elszálló infláció és a recessziós félelmek erősödése a kötvényhozamok jelentős emelkedéséhez vezetett. Különösen az olyan feltörekvő piaci országok hitelezési költségei ugorhatnak nagyot, ahol a magas GDP-arányos államadósság mellett unortodox döntések is növelik a kiszámíthatatlanságot. Ilyen például Magyarország.
Részvény / Deviza / Áru Az olasz öröm ellenére a mélyben ragadt a forint
Fellegi Tamás | 2018. június 11. 11:03
Emelkedik Milánó és a főbb európai tőzsdék, miután az olasz gazdasági miniszter jelezte: marad az euró és a költségvetési fegyelem. Gyengül azonban a BUX, valamint a lengyel és balti tőzsdék is. Kétéves mélyponton a forint, esik az OTP, emelkedik a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Itt az olasz öröm, csak a forint nem ünnepel
Fellegi Tamás | 2018. június 1. 10:58
Van olasz kormány, bár olyan, amilyen, a befektetők lelkesen veszik az olasz kötvényeket és részvényeket. A BUX is emelkedik az OTP és a Mol jóvoltából, a forint azonban eddig nem tért magához. Az amerikai bankpapírok a mélyben, akárcsak az amerikai olajtípusok, viszont a Brent olaj ára emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Amerikát is elérte az olasz rettegés
Fellegi Tamás | 2018. május 29. 18:35
Napközben menekültek a befektetők az olasz eszközökből, az európai tőzsdék is estek, és most kivételesen még Amerika is vastag mínuszba került, mivel a bankpapírokat szórják az olasz helyzettől megrettent befektetők. A BUX délelőtthöz képest kicsit összeszedte magát, a forint rossz állapotban van. Tovább esett az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlás a piacokon, minket is ütnek
Fellegi Tamás | 2018. május 29. 10:47
Rég nem látott zuhanással indítanak az európai piacok, leginkább persze az olasz börze esik, na meg az olasz kötvények, melyek hozama így meredeken emelkedik. A Mol és az OTP jó nagy mínuszban,a forint ismét gyengül. A török pánik véget ért, a líra stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Szuper Márió elintézte a tőzsdéket
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 11:10
Gyengüléssel nyitottak az európai részvénypiacok, miután borítékolhatóvá vált, hogy lemond Mario Monti olasz miniszterelnök és akár Silvio Berlusconi is visszatérhet. A devizapiacokon ugyanakkor egyelőre nincsen jelentős mozgás.
Állampapír / Kötvény Fenntartható szinten vannak az olasz kötvényhozamok, de a vihar visszatérhet
Privátbankár.hu | 2012. október 3. 11:04
Az olasz államadósság fenntartható pályán mozog, az idén kibocsátott állampapírok átlagos hozama alacsonyabb a válság előtti szinteknél - mondta Maria Cannata, az olasz államadósság-kezelő vezetője.
Makro / Külgazdaság Monti a csökkenő gazdasági teljesítmény ellenére is derűlátó
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 09:15
Derűlátó az olasz gazdaság jövőjét illetően Mario Monti kormányfő. Az ország gazdasága a jövő évben ismét növekedni kezd - mondta az amerikai CNBS televíziónak adott interjúban. Mindezt azzal indokolta, hogy az olasz államkötvények kamatai csökkenni fognak. A remélt növekedéssel kapcsolatban Monti konkrét előrejelzéssel ugyanakkor nem állt elő.
Állampapír / Kötvény Mégsem annyira fekete az eurózóna olasz báránya
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 12:27
Olaszországot továbbra is a PIGS országok csoportjába sorolja a közvélemény, holott erre a számok alapján nem lenne ok. Az olasz költségvetés az eurózóna tagállamaiban Németország után a második legjobb, és az olasz kormánynak a kitűzött reformokat is sikerült megvalósítani.
Állampapír / Kötvény Újabb vörös riadó: kritikus szint fölött a spanyol kötvényhozamok
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 15:07
Tizenegy bázisponttal, a lélektaninak tartott hét százalék fölé emelkedett a hosszú lejáratú spanyol államkötvények hozama hétfőn, hasonló mértékben nőtt az olasz 10 éves államkötvényeké is nem sokkal azelőtt, hogy Brüsszelben megkezdődött az uniós pénzügyminiszterek tanácskozása.
Állampapír / Kötvény Itt a német alternatív megoldás a közös kötvények helyett
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 15:21
A német kormány által mereven elutasított közös eurókötvények bevezetése helyett kompromisszumos megoldásként kamatkiegyenlítő támogatás bevezetését javasolja az euróövezetben a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet az adósságválság által legjobban sújtott országok támogatására, az államkötvény piacokon kialakult feszültség hosszú távú enyhítésére.
Deviza / Áru A hét, amikor elfogyott a piac türelme
Borbély Péter | 2012. április 13. 15:23
Ezen a héten „egy polccal lejjebb” tették a forintot a befektetők. Míg néhány hete még kétségtelennek tűnt az IMF-megállapodás sikere, addig erre a hétre egyértelművé vált, hogy a piaci szereplőknek elegük van a kormányközeli nyilatkozatokból és már kizárólag a konkrétumokra kíváncsiak. A forint gyengült, a kormány pedig elismerte, hogy nem is ismeri a nemzetközi szervezetek feltételeit. Közben nő a feszültség a nemzetközi piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Ma is nyerésre áll a mohóság: rossz hírek ellenére erősödnek a piacok
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 16:40
Emelkednek a tőzsdék, esik a dollár, drágul az olaj, mintha a hét eleji aggodalmak sora csak egy rossz álom lett volna. A forint is összeteheti a kezét a nemzetközi pénzöntésért. Ráadásul ma sorra jöttek a rossz hírek Amerikából és Európából is. Az egyre erősebb piaci volatilitás a vihar előjele lehet, de az idegességé biztos.
Deviza / Áru Az olaszok hátáról pattant vissza a forint
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 13:41
A két napos gyengülés után megfordulni látszik a forint iránya. Nemcsak a hazai deviza piacán, a nemzetközi fronton is javul a helyzet. Az olasz bankszektor szárnyal miután felminősítették, de még mindig hat a jó Alcoa gyorsjelentés is.
Állampapír / Kötvény Elszálltak a rövid hozamok is Olaszországban
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 12:38
Több mint kétszeres hozammal sikerült csak eladnia kincstárjegyeit Olaszországnak az ország magas államadósságával és növekedési kilátásával kapcsolatban felerősödött piaci aggodalmak miatt. Tegnap már jelentős emelkedés volt a hosszabb futamidőn. Főleg a spanyol és az olasz hozamok emelkedése okozta a tegnapi piaci minipánikot.
Állampapír / Kötvény Feszülten várják a csütörtököt az európai kötvénypiacok
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 13:34
Megállt a hozamok emelkedése az olasz és a spanyol állampapírok piacán, miután egyelőre nem jött újabb hír arról, hogy veszélybe kerül a holnapi görög kötvénycsere-akció. A befektetők szorongva várják a csütörtököt, amikor előfordulhat, hogy Görögország tényleg csődöt jelent.
Állampapír / Kötvény Elkezdett megnyugodni az olasz kötvénypiac
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 14:38
Sikeres állampapír-kibocsátást hajtott végre Olaszország 4,5 milliárd euró értékben. A kereslet csaknem 8,6 milliárd euró volt. Az elemzők üdvözölték a hozamcsökkenést.
Részvény / Deviza / Áru Az EU-csúcs árnyékában maradtak a piacok délutánra
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 15:55
Eséssel nyitott a New York-i tőzsde, nyomás alatt maradtak a nyersanyagárak és folytatódott a dollár erősödése, miután a befektetők továbbra is kerülik a kockázatot. A piac nem igazán bízik abban, hogy az EU-csúcson megoldás születik az euróövezeti, főleg a görög problémákra. A BUX korrigált, de nem szakadt el az európai indexektől, a forint gyengült, de a fontosabb devizákkal szemben nem volt jelentős elmozdulás az árfolyamban. Ez történt a piacokon ma.
Részvény / Deviza / Áru Mennybe ment az OTP: az amerikai adatok sem törték meg a tőzsdéket
Borbély Péter | 2012. január 26. 17:16
Folytatódott a részvénypiacok emelkedése, tovább erősödött az euró a dollárral szemben és ismét drágulnak a nyersanyagok, annak ellenére, hogy az amerikai makroadatok a várakozásoknál gyengébbek lettek. A befektetők részben a hírek jó oldalát nézik, részben még mindig örülnek az európai fejleményeknek és a Fed tegnapi kamatdöntésének. A hét adata, az amerikai negyedik negyedéves GDP holnap érkezik. A magyar piacon fesztivál volt, 295 forint az euró, szárnyalt az OTP.
Deviza / Áru Gyengélkedik a forint, 312 felett is járt az euró
Privátbankár.hu | 2011. december 29. 09:38
Folytatódott a forint gyengülése, az eurót 312 forint fölött is jegyezték. A Valutaalap tegnapi figyelmeztetése elkaszálta a hazai devizát. Jelentős hozamelemelkedés volt az állampapírpiacon is, a hároméves papírokból egyet sem adtak el. Az ázsiai tőzsdék tovább estek, az európaiak halvány nyereségen állnak. A befektetőket ma is főleg az európai válság hírei foglalkoztatják.
Deviza / Áru Csaknem 100 dollárt zuhant az arany, 3000 forint alatt az OTP !
Borbély Péter | 2011. december 14. 17:34
Bár az amerikai tőzsdenyitás idején még egész jól tartotta magát a budapesti tőzsde a zárásra az OTP vezetésével határozott mínuszba került. A nap végére gyengült a forint is. A legnagyobb tarolás a nyersanyagpiacokon volt, miután hatalmasat erősödött a dollár az euróval szemben.
Deviza / Áru Szakad az euró: elesett az 1,30-as szint a dollárral szemben
Borbély Péter | 2011. december 14. 13:52
A lélektanilag és technikailag fontos 1,30-as szint alá esett az euró a dollárral szemben kora délután. Az európai közös pénz napok óta erős nyomás alatt van az európai válság miatt. A kegyelemdöfést Angela Merkel tegnapi bejelentése, és a mai újabb botrányos olasz kötvényaukció adta meg. További esés jöhet.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG