<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pénznyomtatás
Részvény / Deviza / Áru Megint itt a nagy brrr, miért rázta meg ennyire a forintot a bankcsőd?
Eidenpenz József | 2023. március 17. 12:03
A bajba jutott bankok hathatós kimentésének híreire megnyugodtak a részvénypiacok, ma Európában is szép emelkedés van, és végre a BUX-index is megemberelte magát. Négy százalékkal ugrik az OTP, 395 forint alatt van az euró, a bitcoin és az ether újra száguld. Meglepően alacsony a fa ára.
Részvény / Deviza / Áru Biden küldte lejtőre a részvényeket és a bitcoint, akadozik a termelés a német autógyárakban
Eidenpenz József | 2021. április 23. 12:33
A tegnap esti amerikai esés nyomán ma sem túl jó a hangulat az európai tőzsdéken, közvetlen kiváltó ok az amerikai gazdagok árfolyamnyereség-adójának emelése lehet. Az euró/forint elérte a 354-et, majd visszaesett. Jól keresnek a német autógyárak, de a chiphiány miatt lassítják a termelést. Csúnya zuhanás volt a kriptodeviza-piacon.
Részvény / Deviza / Áru Egy helyre vitték sokan a pénzük, most méretes pofont kaptak
Fellegi Tamás | 2018. július 27. 06:07
Egy ideje feltűnő volt, hogy sok befektetési eszköz (részvények, kötvények, arany) ára nem emelkedett tovább, sőt inkább lefordult. A mi tőzsdénken is az eladók vannak túlsúlyban hónapok óta, és a tőkekiáramlást a forint gyengülése is jól mutatta. A pénzt pedig megdöbbentő módon néhány gigantikus részvény nyeli el, de most kijózanító figyelmeztetést kaptak a befektetők.
Makro / Külgazdaság Megijedt az óriás jegybank a saját maga által fújt lufitól
Fellegi Tamás | 2017. november 29. 18:30
Maga az EKB is megijedt a tőzsdék szárnyalását látva, noha a jegybankok már láttak néhány hegymenetet és összeomlást, ráadásul a mostani őrületet leginkább pont az EKB fűti a véget érni nem akaró eszközvásárlási programjával, hisz a Fed már rég abbahagyta, sőt lassan kezdi a pénz kivonását.
Makro / Külgazdaság Még mindig fél az EKB
Privátbankár.hu | 2017. október 26. 14:48
Nem merte elszánni magát az Európai Központi Bank a fedezetlen pénznyomtatás befejezésére, csak a megfelezését vállalta.
Makro / Külgazdaság Itt a bejelentés Draghiéktól: visszavesznek a pénznyomtatásból
Privátbankár.hu | 2017. október 26. 14:20
A kamat maradt, de felére csökkentik a kötvényvásárlások összegét.
Állampapír / Kötvény Mi lesz, ha bevonják a fedezetlenül kiszórt rengeteg pénzt?
Fellegi Tamás | 2017. január 30. 15:15
Többször felmerült a kérdés, hogy mit kezd az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed azzal a 4500 milliárd dollár értékű kötvénnyel, amit a mennyiségi könnyítés (fedezetlen pénzszórás) idején megvásárolt. Eddig nem volt aktuális az ügy, de most, hogy eljött végre a monetáris szigorítás ideje, már foglalkoznak vele.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a török líra, erősödik a jen, na és vajon a forint?
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 3. 10:50
A japán jen brutális erősödésen van túl, mondhatjuk, hogy átvette az angol font helyét. Amerikában sok nap után először este a tőzsdék, Kínát kivéve Ázsiában is ugyanez történt. Az olajár esése nem állt meg, az arany viszont újra az éves csúcs közelében. A Norbi Update újra a mélyben, a felvásárlási ajánlat zárultával nem maradt vevő.
Makro / Külgazdaság Kidobtuk a drachma-nyomtatót? Akkor maradjon az euró!
Privátbankár.hu | 2015. július 2. 15:19
Görögország ha akarna, se tudna visszatérni régi fizetőeszközéhez, a drachmához, mert megszabadult az ezt nyomtató gépektől.
Befektetési alapok Újra kell írni a tankönyveket – így fektet be egy fizikus a magyar piacon
Eidenpenz József | 2015. február 2. 06:08
Egy éves az alap, amelynek kezelője a természettudományok módszereit is beveti a vagyonkezelésnél. A forint szerinte nem drága, a magyar részvények eleget estek, leginkább azonban a Mol, az OTP, és az MNV devizakötvényeit kedveli. A Bitcoin nem halt meg, de magyar alapba egyébként sem lehet vásárolni belőle.
Makro / Külgazdaság Magyar QE? Kapjon minden európai polgár 1500 eurót ingyen?
Privátbankár.hu | 2015. január 24. 14:31
Súlyos buborékfújás indulhat a tőkepiacokon az EKB lazító lépései és a meginduló gazdasági növekedés miatt – írja az Alapblog. A pénznyomtatás miatt sok pénz már játékpénz, amiért azonban valódi értéket, például tőzsdei cégeket lehet venni. A japánok már rájöttek: nyomtatni kell jó sok fedezetlen jent, és felvásárolni érte értékes vállalatokat.
Pénzügyi szektor Bejött a Balatoni Korona
Privátbankár.hu | 2012. december 30. 13:33
Beváltotta a Balatoni Korona a hozzá fűzött reményeket, már 200 helyen lehet használni az idén március végén bevezetett helyi fizetőeszközt - mondta Leitold László, a Balatoni Korona Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Pénzügyi szektor Döntött a kínai jegybank, maradnak a pénzkötegek
Privátbankár.hu | 2012. március 13. 13:19
A kínai valuta világgazdasági szerepének növekedése ellenére sem várható rövid távon nagyobb címletű bankjegyek kibocsátása Kínában. A központi bank kormányzóhelyettese elmondta, hogy az 500 vagy 1000 jüanos bankjegyek nyomása nem szerepel a központi bank tervei közt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG