<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Piramisjáték
Részvény / Deviza / Áru Nagyot zuhant a 4000 százalékos hozamot ígérő pilótajáték, de ezt is túlélheti
Eidenpenz József | 2022. január 12. 18:14
Sokan a kriptodevizákat magukat is piramisjátéknak tekintik, ráadásul ezek meg is könnyítik a hatalmas hozammal kecsegtető, kétes kimenetelű befektetési szisztémák szervezését. Sok ilyen elértéktelenedett már, az Olympus DAO azonban sok tekintetben eltér a klasszikus pilótajátékoktól. Például legalább részben van fedezete az ígéreteknek, így ha az árfolyama tovább esik is, szinte a végtelenségig túlélheti.
Személyes pénzügyek Nem találják a kriptokirálynőt – végéhez közeledik az átverés?
Eidenpenz József | 2017. december 7. 06:06
Az Onecoin nevű, digitális fizetőeszköznek álcázott, Magyarországon is előforduló piramisjáték feltehetően csúnya véget ér. A vezérigazgató lemondott, a guru eltűnt, lehet, hogy letartóztatták. A Németországban összegyűjtött pénznek állítólag a tizede sincs meg. A cégháló átláthatatlan, a szófiai székhelyen csak szuvenírboltot találtak.
Pénzügyi szektor Vigyázz! Durva piramisjátékok terjednek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. november 15. 13:44
Virágkorát éli a lehúzás ezen formája.
Makro / Külgazdaság Orbánék tervét majmolják az oroszok
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 16:18
A legtöbb tulajdonost jelenlegi lakókörzetükben várná az új otthon, de plusz pénzért még nagyobbra is cserélhető.
Részvény / Deviza / Áru Vége a nyomozásnak: 2 ezer embert vertek át az álbrókerek
Privátbankár.hu | 2016. március 4. 12:22
A rendőrség lezárta a nyomozást a Fortress-ügyben, közel 2200 károsultnak, 9 milliárd forint kárt okoztak.
Személyes pénzügyek Újabb piramisjáték bukott: az eddigi legnagyobb csalást követték el
Privátbankár.hu | 2016. február 1. 10:28
Körübelül 7,6 milliárd dollárt forgattak meg az összeomlásig, mindezt 900 ezer ember vagyonából. 21 ember már őrizetben.
Személyes pénzügyek Vigyázat! Piramisjátékra figyelmeztet a felügyelet
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 15:15
Az interneten szerveződő, fizetésre használható virtuális eszközök népszerűségét kihasználó piramisjátékok térnyerésére hívja fel az MNB a figyelmet. Ezek kereskedését a jegybank nem felügyeli, a szervező fizetésképtelensége esetén a hazai garanciaalapok kártalanítása nem terjed ki azokra.
FinLab A világ legnagyobb brókerbotrányának története
Berlinger Edina | 2015. május 10. 13:39
Az alábbiakban röviden ismertetem egy híres amerikai pénzügyi botrány történetét a lenti források fordításával és rövidítésével. Azt az olvasóra bízom, hogy megtalálja a közelmúlt hazai botrányaival való hasonlóságokat és különbözőségeket.
Befektetés Quaestor kötvénycsőd: kié a felelősség?
Fellegi Tamás | 2015. március 19. 16:10
A Quaestor ügy nem csak abban tér el a két brókerbotránytól, hogy egy kötvénycsalás, hanem abban is, a marketingje sokkal szerteágazóbb volt, vezetője pedig nyilvános, esetenként állami eseményen mutatkozott időnként kormánytagokkal, így az ügy különösen megtévesztő lehetett.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázat, attól, hogy komolynak néz ki egy társaság, még lehet csaló
Eidenpenz József | 2015. február 11. 14:10
A Tresor Market Corporation engedély nélkül portfóliókezelést, a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. pedig bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett – állapította meg az MNB. A jegybank eltiltotta a társaságokat, s összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte őket. Csakhogy ez egy több éves történet, eső után köpönyeg.
Biztosítás Munkanélkülieket ejtettek át - piramisjátékért büntettek egy magyar biztosítót
Privátbankár.hu | 2015. január 6. 14:15
Piramis-elvre épülő eladásösztönző rendszert működtetett a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a függő ügynökeként tevékenykedő Reál-Team Network Kft., továbbá megtévesztő tájékoztatásokat tettek közzé munkavégzési lehetőség és jelentős jövedelemszerzés ígéretével. A vezetők aggasztónak találták a módszert, de nem léptek közbe.
Vásárló Honnan ismerhető fel az álbróker?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 18:00
Nincs könnyű helyzetben, aki álbrókerekkel találkozik, a magukat ügynököknek kiadók rámenősek és erőszakosak, az ajánlataik pedig csábítóak. A legutóbbi, Kulcsár-ügyhöz hasonlított piramisjátéknál derült csak ki, hogy forint milliárdok mozdultak meg feketén. Mit tegyen, ha rövid idő alatt nagy hozamot ígérnek? Ne higgye el. Videóinterjú
KKV Piramisjátékért büntetett a Gazdasági Versenyhivatal
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 7. 16:31
Eladásösztönző rendszert működtetett egy cég, több mint 200 ezer forintra büntették érte.
Személyes pénzügyek Nem vacakoltak, 1200 rendőr rohanta le a befektetési csalókat
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 06:09
Németországban országos óriásrazzia során vették őrizetbe az S+K nevű ingatlancsoport hat vezetőjét, további 50 személy ellen pedig vádat emeltek. Százmillió eurós kárról, pilótajáték-rendszerben működő befektetésekről és az ügyben érintett ingatlanbefektetési alapokról szólnak a híradások.
Befalap Bécsig ért a Madoff-botrány, kártérítést fizethet a Bank Austria
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 15:18
Pert veszített Bécsben a Bank Austria a Madoff-ügyben károsult befektetőkkel szemben, és kártérítésre kötelezte a bíróság, két befektetőnek 350 ezer eurót kell kifizetnie.Az ügyben érintett összes befektetőt ért károkat viszont 700 millió euróra becsülik. A bank Madoff csalárd üzelmeihez továbbította az ügyfelek tőkéjét.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló