Széndioxid-kibocsátás
Részvény / Deviza / Áru Mégis az atomenergiáé a jövő? A guruk erre fogadnak 
Eidenpenz József | 2023. november 4. 10:02
A fedezeti alapok urántermelő cégek részvényeibe fektetnek, amelyek szerintük drámai emelkedés előtt állhatnak. Az atomenergia a széndioxid-kibocsátás elleni harcban kulcsfontosságú lehet, eljöhet az új reneszánsza. Egyes részvények ára pedig már duplázódott is.
Makro / Külgazdaság Energiaválság – soha nem látott szintre nőtt a világ szénfogyasztása 
Tiszóczi Roland | 2023. január 9. 19:06
A szénfelhasználás növekedése Európában várhatóan átmeneti lesz, és a következő években más fejlett gazdaságokban is csökkenni fog a kereslet, míg a feltörekvő ázsiai országokban továbbra is erőteljes marad.
Makro / Külgazdaság Rekordon a megújulók aránya, mégsem teljesültek a német kibocsátási célok 
Tiszóczi Roland | 2023. január 8. 19:31
Németországban az újraegyesítés óta a legalacsonyabb szintre esett az energiafelhasználás, és a megújulók is rekordot döntöttek, mégsem sikerült teljesíteni a károsanyag-kibocsátási célokat. Aggasztó, hogy mindez rendkívül enyhe időjárás mellett történt, amikor még a gázhiány sem igazán jelent veszélyt. Mi lesz így jövőre?
Makro / Külgazdaság Kína tiszta és piszkos energiában is rekordot dönt idén 
Tiszóczi Roland | 2022. november 27. 05:48
Kína idén rekordot dönt mind a megújuló tiszta forrásból, mind a szénből előállított energiamennyiség terén, ami ambivalens érzéssel tölti el a környezetvédőket. Peking elkötelezettsége a megújuló energiaforrások fejlesztése mellett ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen. Az ország 2021-ben több megújulóenergia-termelő kapacitást telepített, mint a világ többi része együttvéve.
Vállalat A műanyagipar lehet az új mumus 
MTI | 2021. október 22. 15:54
Az amerikai műanyagipar az évtized végére több üvegházhatású gázt fog kibocsátani, mint a szénnel fűtött villamoserőművek - figyelmeztetett egy csütörtökön közzétett jelentés, amelyet a The Guardian ismertetett.
Makro / Külgazdaság Rengeteg szénerőmű terve landolt a kukában a párizsi klímaegyezmény óta, de ha Kína nem áll le, nem megyünk sokra vele 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 14. 11:22
Mellettük India, Vietnám, Indonézia, Törökország és Banglades szénprojektjeinek leállítására lenne a legnagyobb szükség ahhoz, hogy kivezessük az egyik legszennyezőbb energiaforrást.
Vállalat Szinte hihetetlen mit szeretne elérni a Mol 
Király Béla | 2021. február 24. 19:33
Az olajvállalatok a közvélemény szemében ritkán szoktak a fenntarthatóság szinonimái lenni, ennek tükrében kifejezetten ambiciózus cél, hogy 2050-re a vállalat karbonsemleges legyen. A társaság a következő tíz évre szóló stratégiájában 30 százalékos emissziócsökkentést fog végrehajtani.
Ingatlan Felújítási cunami indulhat, ha Joe Biden nyeri az elnökválasztást 
Privátbankár.hu | 2020. október 18. 06:07
Négymillió épület felújítása kezdődhet meg, és több tízezer új munkahely is létrejön ha Joe Biden legyőzi a hivatalban lévő elnököt. Donald Trump ugyanis sokkal kevésbé a fenntartható fejlődés bajnoka és másra összpontosít – írta a Bisnow üzleti portál a két jelölt környezetvédelmi és gazdasági elképzeléseit elemezve.
Makro / Külgazdaság A világvége egy ideig még elmarad II.  
Privátbankár.hu | 2020. március 7. 09:40
Apokaliptikus képet fest a világ eljövendő állapotáról a The Guardian. A kétrészes cikksorozat első felében a lap megidézte a földi poklot, azt, ami akkor következik be, ha az emberiség nem áll meg az önpusztítás útján. A mostani rész tartalma egy kicsit felemelőbb lesz, abban ugyanis szembesülhetünk a pozitív kimenetel képeivel is.
Makro / Külgazdaság Apokalipszis. Nem most, hanem 2050-ben (1. rész) 
Privátbankár.hu | 2020. március 1. 13:08
Apokaliptikus képet fest a világ eljövendő állapotáról a Guardian. A kétrészes cikksorozat első felében a lap megidézi a földi poklot, azt, ami akkor következik be, ha az emberiség nem áll meg az önpusztítás útján.
Makro / Külgazdaság EU-csúcs: megállapodtak a klímacélról, mégsincs teljes egyetértés  
Privátbankár.hu | 2019. december 13. 10:15
Az Európai Unió tagországainak vezetői megállapodásra jutottak annak érdekében, hogy Európa 2050-re karbonsemlegessé váljon.
Makro / Külgazdaság Trump nem bírja a fejlődést, most visszahozza a hagyományos égőket 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 5. 10:28
Donald Trump újabb környezetvédelmi intézkedést vont vissza: továbbra is gyárthatók különböző hagyományos égők. Az iparág örül a döntésnek.
Vállalat Az elektromos autók sem fogják megváltani a világot 
Privátbankár.hu | 2019. április 21. 14:15
Az elektromos járművekre átállás csak jelentéktelen mértékben járulhat hozzá a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez Németországban a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének tanulmánya szerint.
Vásárló A dízelbotrány árnyoldala: tíz éve nem láttunk ilyet az autópiacon 
Privátbankár.hu | 2018. március 12. 16:31
Furcsa jelenségre hívja fel a figyelmet a JATO Dyamics: az elmúlt egy évtizedben most először fordult elő újra, hogy növekedett az új autók szén-dioxid kibocsátása. Ennek két oka van: egyrészt óriásit zuhant a kereslet a dízelautók iránt, a benzinesek pedig ebből a gázból többet puffogtatnak a levegőbe - másrészt a vásárlók rákaptak a városi terepjárókra.
Makro / Külgazdaság A városok, amelyek csak megújuló energiát használnak 
Fellegi Tamás | 2018. február 27. 17:30
Már több mint 40 olyan nagyváros van a világon, amely kizárólag megújuló energiát használ, és több mint 100, amelyik legalább 70 százalékban támaszkodik a tiszta energiára. Ennél akár nagyobb is lehet a szám, de a vizsgálat, amelyet alapul veszünk, 570 várost mért fel. A trend biztató, azt azonban nem tudjuk, nálunk mikor lesznek ilyen városok.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG