Várható élettartam
Személyes pénzügyek A gazdagok sokkal tovább élnek, és aránytalanul több nyugdíjat fizetnek ki nekik
Privátbankár.hu | 2019. június 7. 14:15
Kiderült az igazság: hét évvel élnek kevesebbet a szegények, mint a jómódúak, legalábbis egy nemrég nyugdíjba vonult korosztályban Németországban az egyik kutatóintézet szerint. A különbség nő, korábbi korcsoportokban ez csak négy év volt. De nem csak kevesebbet élnek, hanem ezáltal a nyugdíjkasszából is aránytalanul jóval kisebb arányban részesednek az alacsony jövedelműek.
Makro / Külgazdaság Jó úton halad az egészségügy, mert nő a várható élettartam?
Privátbankár.hu | 2018. október 19. 10:25
Az új egészségügyért felelős államtitkár nyilatkozott pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Úgy látja, mivel nő a várható élettartamunk, az a kormány prevenciós intézkedéseinek eredménye már.
Személyes pénzügyek Oké, hogy tovább élünk, de meddig maradunk egészségesek?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 14. 18:30
Az európaiak egyre tovább élnek, de ez nem mindenkire egyformán vonatkozik – írja a WHO jelentése. Továbbra is magas az alkoholfogyasztás, a dohányzás, és egyes országok nagyon keveset fordítanak egészségügyre. Hány egészséges évünk maradhat?
Makro / Külgazdaság Lepipáljuk Európát – egyre kisebb az esélye, hogy ebbe halsz bele?
Privátbankár.hu | 2018. május 3. 12:04
Felére csökkent Magyarországon az infarktus okozta halálozások száma.
Karrier Le vagyunk maradva - te tudod, meddig élnek a magyarok?
Privátbankár.hu | 2017. június 7. 20:20
A születéskor várható élettartam országonként eltér, Magyarország ugyanakkor meglehetősen hátrányos helyzetben van a többiekhez képest. Az OECD-átlagnál négy évvel élünk rövidebb ideig, Európában pedig szintén dobogósak vagyunk a legrövidebb életűek és a leggyorsabban fogyók között. Színes infografikákkal mutatjuk, mi a helyzet körülöttünk.
Vásárló Rengetegszer vagyunk betegek – te mennyit költesz az egészségedre?
Privátbankár.hu | 2017. április 7. 17:22
Amellett, hogy rengeteget járunk kórházba, szörnyen egészségtelenül is élünk: Magyarországon él a legtöbb dohányos és alkoholista az Európai Unióban, de szörnyűek az étkezési szokásaink is, és alig mozgunk. Rajtunk múlik, vagy az államnak is tennie kéne valamit? Ma van az Egészségügy világnapja, az NN Biztosító pedig összegyűjtötte, pontosan mik is azok, amik miatt lényegesen rövidebb ideig élünk, mint egy átlagos európai.
Karrier Az örök élet kapujában: a százéveseké lesz a világ?
BR | 2017. február 11. 15:32
Egyre több ember éli meg a három számjegyű kort, sőt, vannak, akik bőven száz év felett halnak meg. Az orvostudomány fejlődésének és az egészségtudatosabb világnak köszönhetően a mostani szuperöregeket egy még hosszabb életű generáció követheti. De mi a hosszú élet titka, és mihez kezd majd a világ a 120, vagy 150 éves emberekkel?
Makro / Külgazdaság Húsz éve nem láttunk ilyet – megint gyorsan fogy a magyar
Privátbankár.hu | 2017. január 11. 10:04
A várható élettartam csökkenése mellett a nők halálozási rátája is romlott. A diplomások viszont bizakodhatnak.
Makro / Külgazdaság Ezért jó európainak lenni – sokkal tovább élünk
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 16:39
Hiába azonban a hosszú életkor, ezt nem feltétlenül egészségesen éljük le.
Makro / Külgazdaság Vajon tudják a magyarok, mennyire betegek és valójában mi van a kórházakban?
Privátbankár.hu | 2016. október 23. 09:15
Érdekes eredményeket hozott egy friss felmérés a magyar egészségügy megítéléséről a magyarok körében. Hiába látjuk, hogy felújítgatják az egészségügyi intézményeket, mégis a magyar kórházi ellátás megítélése a legrosszabb a páciensek körében, és a helyzet még romlik is. Nem véletlen, hogy a valóságnál sokkal elmaradottabbnak érezzük a gyógykezelés feltételeit. Az egészségi állapotunk se olyan jó, mint hisszük.
Közérdekű Ennyit az örök életről – ezt biztosan nem fogjuk túlélni
Privátbankár.hu | 2016. október 6. 14:33
Kiderült, meddig élhet maximum egy ember – az eredmény bár szép, mégsem túl biztató.
Makro / Külgazdaság Ennyi pénzből meddig lehet életben maradni? Tényleg fejlődik a magyar egészségügy
Privátbankár.hu | 2016. október 5. 14:48
A pénz nem boldogít, de legalábbis nem ez tesz minket elsősorban hosszú életűvé – míg számos fejlett ország meglehetősen csúfos helyen végzett a Bloomberg egészségügyet vizsgáló indexében, Magyarország szépen kapaszkodik fölfelé. A régiós társakhoz képest azonban még mindig van mit javítani.
Személyes pénzügyek Vad prognózis: sokan csak 73 évesen mehetnek majd nyugdíjba?
Privátbankár.hu | 2016. május 30. 13:07
Arra a problémára, hogy egyre több nyugdíjast egyre kevesebb dolgozónak kéne eltartania, egy német kutatóintézet a nyugdíjkorhatár fokozatos emelését látja a legjobb megoldásnak. Egészen a 73 éves korhatárig, ami azonban azt eredményezné, hogy sokaknak alig lennének nyugodt nyugdíjas éveik, mert a várható életkor sem sokkal hosszabb. A politikusok viszont szeretnek a nyugdíjasoknak kedvezni.
Karrier Ön mit szólna 70 éves nyugdíjkorhatárhoz? Már ezt is tervezik
Privátbankár.hu | 2015. március 15. 11:29
A férfiak köztudottan korábban halnak világszerte, az egyik ország, ahol a legtovább élnek, Ausztrália. Csakhogy a hosszú élet másfelől finanszírozási gondokat okoz, így felmerült, hogy a nyugdíjkorhatárt fel kéne emelni, mégpedig 65-ről 70 évre. Negyven év múlva negyvenezer száz éves emberük lesz… És nálunk?
Karrier Megvan, mi öli meg idő előtt a fehér nőket az USA-ban
Privátbankár.hu | 2015. március 7. 17:50
Az 1999-es állapothoz képest 23 százalékkal nőtt a fehér, de nem latin-amerikai származású nők halálozási rátája az USA-ban. Pedig ez idő alatt, bár még magas szinten áll, nagyot esett a fekete, azaz afroamerikai származású nők halandósága, és szintén esett a latin-amerikaiaké. Mi lehet ennek az oka? – tette fel a kérést a Bloomberg.
Makro / Külgazdaság Mennyire fejlett Magyarország? Két mutatóban van a lényeg
Privátbankár.hu | 2014. február 11. 18:00
Hol helyezkedik el a Föld országainak mezőnyében Magyarország? Egy mozgó grafikon segítségével nemcsak ezt nézhetjük meg, hanem azt is, hány év volt a várható élettartam üknagyanyáink idején és hogyan nőtt 1391-ről 17 066 dollárra az egy főre jutó GDP-nk.
hírlevél