3p

Katy Perryről nevezhetnek el egy új ingatlantörvényt, és ennek az énekesnő biztosan nem fog örülni.

A több világslágerrel is büszkélkedő énekesnő és párja, a színész Orlando Bloom egészen szürreális jogi csatába keveredett egy 84 éves üzletemberrel, Carl Westcott-tal, miután 2020-ban megvásárolták a férfi montecitói villáját. A bírósági dokumentumok szerint Westcott pert indított az énekesnő ügynöke, az ingatlanvásárlásban is eljáró Bernie Gudvi ellen, azt állítva, hogy nem volt beszámítható, amikor beleegyezett, hogy eladja a házát.

Katy Perry és Bernie Gudvi azonban vitatja mindezt, így az egyebek mellett vagyonát egy virágküldő szolgálat alapításával szerző Westcott családja egy olyan törvény elfogadásáért lobbizik, amely megvédené az időseket a megkérdőjelezhető ingatlanügyletektől. Cikkünk írásakor ez még egyelőre csak tervezet, azonban a támogató politikusok száma nő.

Kétes hírnév. Fotó: Depositphotos
Kétes hírnév. Fotó: Depositphotos

Komoly pénzért megy a pereskedés

A kaliforniai villát 15 millió dollárért vásárolta meg Bernie Gudvi az énekesnő és a színész nevében, ugyanakkor Westcott ügyvédei szerint beszámíthatatlan volt, amikor beleegyezett az üzletbe. A kereset szerint a Huntington-kórban szenvedő üzletember egy hatórás hátműtétet követően opiátos fájdalomcsillapítót szedett, ettől kába volt. Mint írták, nem sokkal később, amikor szellemileg újra tisztának érezte magát, megpróbált kihátrálni az üzletből, ám Perry és menedzsere nem volt hajlandó elállni a vásárlástól – derül ki a bírósági dokumentumokból.

Gudvi jogi csapata ezzel szemben azzal védekezik, hogy Westcott elég kompetens volt az eladáshoz, buzgón akarta azt, felfogadott egy tapasztalt ingatlanügynököt, átnézte a közvetítői jutalék mértékét, bemutatókat szervezett az ingatlanban, több ajánlatot is megfontolt, és végül egy rendkívül jövedelmező eladásról tárgyalt.

Az ügy azóta is folyik, az énekesnő ügynöke pedig azóta vissza is perelte az üzletembert, és összesen több mint 5 millió dollárt követel.

Mit tartalmazna a Katy Perry-törvény?

Bár egyelőre még rendkívül messze jár a tervezet attól, hogy ténylegesen bekerüljön az amerikai jogalkotásba, az már tudható, hogy pontosan mit akar elérni. A törvénytervezet honlapján elérhető bemutatás szerint célja az idősek érintő pénzügyi visszaélések kockázatának csökkentése, különösen az ingatlanok eladásával és átruházásával kapcsolatban.

Ennek alapján 72 órás türelmi időt vezetnének be, amely alatt a felek bármelyike büntetés nélkül elállhat a szerződéstől, ha az egyik fél 75 évesnél idősebb, és a személyes lakóhely átruházásáról szóló szerződésben vesz részt.

(Today.com)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Ha Budapesten szeretne lakást venni, akkor van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 12:58
Csökkentek a fővárosi lakásárak.
Ingatlan Orbán Viktornak sikerült: nálunk drágult a legjobban a lakásépítés az EU-ban
Mester Nándor | 2023. december 1. 05:46
Az Eurostat most kijött és a 2010-2022 közötti időre vonatkozó adatai szerint minden tagállamot messze megelőzve kell többet fizetni itthon az építkezésért. Az inflációban és a lakásdrágulásban „ezüstérmesek” lettünk, a GDP-hez mért lakásberuházások terén viszont a középmezőnyben vagyunk.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ötmillió forintos négyzetméterárú lakások Budán
Mester Nándor | 2023. november 29. 18:56
Eddig sem voltak olcsók és a jövőben tovább drágulhatnak az új építésű lakások Buda nagy presztízsű körzeteiben. Nem térünk ki a XI. kerületre, az önálló fejezet, inkább az I., a II. és a XII. kerület új építésű kínálatát és az értékeket nézzük át. Jelenleg ötmillió forintot alulról súroló négyzetméterárral is találkozunk - derül ki sorozatunk mostani részéből. 
Ingatlan Itt vannak a CSOK Plusz részletszabályai
Privátbankár.hu | 2023. november 24. 09:07
Az új lakástámogatási programban a kamat nem fix 3, hanem maximum 3 százalék lesz, a támogatott hitel indulóköltségeit is 300 ezer forintban maximálnák. A meglévő ingatlant a továbbköltözőknek nem kell eladni, de a következő otthonuk értéke magasabb kell, hogy legyen a jelenleginél. A korábbi CSOK igénylők is élhetnek a lehetőségéggel, ha a korábban igényelt kamattámogatott hitelt és a vállalt, de még meg nem született gyermekre jutó CSOK-ot visszafizették.
Ingatlan Tényleg jön a fordulat jövőre a lakáspiacon?
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 13:51
Átfogó elemzést közölt az MBH Bank Elemzési Centruma a hazai ingatlanpiacról, amely a hazai ingatlanpiac szinte teljes vertikumát lefedő, átfogó összegzése.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Befektetővonzó belvárosi lakások Budapesten
Mester Nándor | 2023. november 22. 19:19
Jól jött az árkorrekció a budapesti forgalomnak, de az egyes kerületekben nagyon eltérő értékek jellemzőek. A belvárosi kerületek túlnyomó részében enyhébb volt az árcsökkenés, mint például a külső pestiekben, illetve az egyik külső budai övezetben. A belvárosba visszatértek a befektetők, akik növekvő kínálatból válogathatnak, de akármit ők sem vesznek meg, előnyben vannak a felújított, berendezett, alacsony üzemeltetési költségű társasházi lakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Alig költöttek idén üzleti ingatlanokra a befektetők
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 15:05
Sovány vigasz, hogy Nyugat-Európában és Lengyelországban is nagyobb visszaesés volt.
Ingatlan Lenyomná az olcsó szállások piacát az EU
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:45
A megregulázott Booking vagy az Airbnb által így fenntartható lehetne a városok élhetősége, mivel már nagyon elfajult a helyzet.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Elérték az eget, de visszafordultak a lakásárak Veszprémben
Mester Nándor | 2023. november 15. 19:03
A királynék városa sem volt kivétel, ott is jelentősen nőttek a lakásárak 2018 és 2022 között. Mondhatni, elérték az eget. Talán ezt jelzi, hogy idén már nem emelkedtek tovább, sőt, inkább stagnáltak vagy nagyon enyhén csökkentek is. Hosszabb távon feltétlenül értéknövelő az időközben befejezett több infrastrukturális beruházás, de a lakásállomány megújulása Veszprémben is nagyon lelassult és nagyobb tempóra legkorábban a jövő év második felétől lehet számítani - derül ki ingatlanpiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Az FBI nemsokára „felrobbanthat” egy egész negyedet
Mester Nándor | 2023. november 12. 18:25
Elkopott a mostani központja, újat építenek a világ legnagyobb nyomozószervezetének. Ám a vezetői és Virginia állam egyes politikusai szeretnék felülvizsgáltatni ezt a kormányzati döntést. A kiválasztott Maryland állam irányítói viszont örülnek, szerintük robbanásszerű fejlődést hozhat az óriásberuházás, további cégek és szolgáltatások fognak odatelepülni, egy egész negyed teljesen megújulhat. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG