<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez történt az elmúlt órákban az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

 • Továbbra is súlyos harcok zajlanak Kelet-Ukrajnában, jelentette ki Volodimir Zelenszkij éjjeli videóüzenetében. Az ukrán elnök szerint a Donyeck térségében Kurakhova városát ért orosz támadásban tíz ember vesztette életét.
 • Több mint ezer alkalommal hajtott végre támadást Oroszország az ukrajnai áramhálózat ellen ukrán közlések szerint. A támadásokat rakétákkal és gránátokkal követték el. Az energia-infrastruktúra károsodott, de továbbra is működik az Ukrenergo hálózat-üzemeltető cég szerint.
  Súlyos harcokról számolt be Zelenszkij. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij
  Súlyos harcokról számolt be Zelenszkij. Fotó: Facebook/Volodimir Zelenszkij
 • 1888 ukrán települést szabadított fel eddig az ukrán hadsereg, mondta Volodimir Zelenszkij. Ugyanakkor csaknem ugyanennyi ukrán város és falu még megszállás alatt van, fűzte hozzá az ukrán elnök.          
 • Csökkent az atomháború veszélye a német kancellár szerint. Olaf Scholz a német Funke médiacsoportnak és a francia Ouest-France újságnak az mondta: Oroszország felhagyott azzal a fenyegetéssel, hogy atomfegyvereket vet be. A nemzetközi közösség ugyanis jelezte számára, hogy ezt vörös vonalnak tekinti, fűzte hozzá.
 • Az ukrán-magyar határszakaszon szerdán 4682-an léptek be Magyarország területére, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3755 személy nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

  A beléptetettek közül a rendőrség 121 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  Vonattal 20 ember, köztük 11 gyermek érkezett szerdán Budapestre az ukrajnai háború elől.

(Forrás: Spiegel, MTI) 

Makro / Külgazdaság EU-s ársapkákat húznak az orosz olajtermékekre
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 20:04
Magyarország is megszavazta. 
Makro / Külgazdaság Norvég légvédelmi rendszert semmisítettek meg az oroszok
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:38
Az orosz-ukrán háború 345. napjának főbb történései röviden. 
Makro / Külgazdaság Trónfosztott Gyurcsány Ferenc, kriptovalutázó képviselő - A hét videója
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 19:10
Február elseje a vagyonnyilatkozatok napja. Bár erősen kérdőjeles, mennyire fedik a nyilatkozatokban szereplő adatok a teljes valóságot, hagyományosan több szempont mentén is feldolgoztuk a dokumentumokat. Ingatlanvagyonról, értékpapír-állományról, készpénz-halmozásról és jövedelmekről beszélgetnek kollégáink, Csabai Károly, Dobos Zoltán, Mester Nándor és Székely Sarolta.
Makro / Külgazdaság Kövér László elárulta, mit gondol Ukrajnáról
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 18:44
Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján.
Makro / Külgazdaság Hiába fenyegetnek az oroszok, Ukrajna EU-tag lesz
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 18:23
Az Európai Unió a Kreml fenyegetései ellenére sem hagyja abba Ukrajna támogatását, Ukrajna az EU tagja lesz - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke pénteken Kijevben, az EU-Ukrajna csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság 54 éves rekord dőlt meg Amerikában
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:07
Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre idén januárban a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta közel 54 éves mélypontra süllyedt.
Makro / Külgazdaság Még több tankot kap Ukrajna Németországtól, csak van velük némi gond
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:43
Rövid időn belül kapnak 29 darab Leopard 1-es harckocsit. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: na, ugye!
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:58
A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz! - írta Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzésben Ursula von der Leyen és Manfred Weber határvédelemmel kapcsolatos megnyilatkozásaira reagálva.
Makro / Külgazdaság A NATO merész lépése Ázsiában
Káncz Csaba | 2023. február 3. 15:37
Északkelet-Ázsia törékeny biztonságpolitikai helyzete Dél-Korea és Japán számára is szükségessé teszi a NATO-val való szorosabb kapcsolatok kiépítését. Tokió és Szöul egyaránt kifejezte, hogy Európa biztonsága Ázsiához kötődik, amint Oroszország szoros biztonságpolitikai kapcsolatokat ápol Kínával és Észak-Koreával. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hónapok óta romlik az orosz szolgáltatóipar teljesítménye
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 14:49
Negyedik hónapja csökkent az orosz szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG