<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra adtak újabb választ Kim Dzsong Unék.

Észak-Korea több hadászati manőverező robotrepülőgépet bocsátott fel a Keleti-tenger irányában szerdán - közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága az MTI beszámolója szerint.

A bejelentés szerint a robotrepülőket Észak-Korea a hegyvidéki Észak-Hamgjong tartományból, délelőtt 10 óra után nem sokkal lőtte fel. Phenjan az utóbbi napokban ismét fokozta katonai aktivitását, a szerdai pedig már a negyedik művelete volt azóta, hogy a múlt héten Dél-Korea és az Egyesült Államok megkezdte az utóbbi öt év legnagyobb közös hadgyakorlatát, amelynek célja az együttműködés megerősítése az északi fenyegetés felerősödésével szemben. A Szabadságpajzs (Freedom Shield) elnevezésű katonai manőver a tervek szerint március 23-ig tart.

A manővert Phenjan a kommunista állam elleni támadásra tett előkészületnek minősítette, válaszul pedig a hét végén az észak-koreai hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépést szimulált, a gyakorlatokat pedig maga Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is megtekintette.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megtekintette a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépését szimuláló gyakorlatát 2023. márciusában. Fotó: KCNA
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megtekintette a hadsereg egy esetleges háborúra adott válaszlépését szimuláló gyakorlatát 2023. márciusában. Fotó: KCNA

Az MTI összefoglalója emlékeztet: Észak-Korea 2022-ben újabb éves csúcsot állított fel rakétatesztelésben: több mint 70 rakétát lőttek ki a tavalyi év során, és Phenjan elfogadott egy törvényt is, amely lehetővé teszi atomfegyverek megelőző használatát katonai konfliktusok egy sor lehetséges forgatókönyve esetén.

Az amerikai és a dél-koreai kormány szerint egyébként Észak-Korea titokban hat atomfegyver-kísérletet hajtott végre a szintén Hamgjongban található Punggje-ri telephelyen 2006 és 2017 között.

Makro / Külgazdaság Többszáz halott, gigabaleset Indiában
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 08:36
Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma; több mint 850 sérültet ápolnak, zajlanak a mentési munkálatok - közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton.
Makro / Külgazdaság A csecsenek szerint Prigozsin csak egy blogger
Privátbankár.hu | 2023. június 3. 08:24
Vitalij Klicskó minden óvóhelyre odafigyel ezentúl, a csecsen uralkodó Jevgenyij Prigozsint bloggernek minősítette. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Orosz csapások érték az ukrán légvédelmet
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 19:49
Zelenszkij elrendelte az óvóhelyek átvizsgálását.
Makro / Külgazdaság A költségvetést valószínűleg újra kell tervezni az ősszel vagy legkésőbb télen – A hét videója
Csabai Károly - Dobos Zoltán - Juhász Gábor | 2023. június 2. 19:13
Orbán Viktorék ragaszkodnak a költségvetés tavaszi parlamenti ülésszak alatt történő elfogadásához, ám ez kockázatokat hordoz. A megtakarítások révén elért jövedelmek zömére a 15 százalékos személyi jövedelemadó mellett 13 százalékos szociális hozzájárulási adót is kivetnek, és ez az adóemelés már megjelenik a büdzsé bevételi oldalán is. A különadók továbbra is maradnak, a fokozatos kivezetésnek is csak kisebb jelei mutatkoznak. Ha a sarokszámok közül bármelyik nem teljesül akkor dominószerűen fog összeomlani a 2024-es költségvetés. A hét videójában Csabai Károly főszerkesztőnk Dobos Zoltán újságíróval elemzi a jövő évi büdzsét.
Makro / Külgazdaság Negatív figyelőlistán tartja Amerikát a Fitch Ratings
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 18:54
Az adósságplafon-megállapodás ellenére.
Makro / Külgazdaság Nagyon rosszul sült el egy amerikai harci MI-kísérlet - a Skynet már a spájzban van?
Litván Dániel | 2023. június 2. 17:08
Kezelőjét is megölte a mesterséges intelligencia irányította fegyverrendszer, amikor az nem engedte megtámadni a kiszemelt célpontot. Ez még egyelőre csak szimuláció volt, de az MI hatalmas távlatokat nyit a harcászatban - hatalmas kockázatok mellett.
Makro / Külgazdaság Váratlan padtársa lesz Orbán Viktornak Ankarában
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:58
A NATO-főtitkár is elmegy Erdogan beiktatására.
Makro / Külgazdaság Forradalom közeleg Európában - jósolják Párizsban
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:40
Ukrajna és a nyugat-balkáni térség európai uniós integrációja lesz ez.
Makro / Külgazdaság Putyin Orbán Viktor kottájából játszik?
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:12
Ő is a rosszakarókról beszél, akik szerinte idegen érdekeket szolgálnak.
Makro / Külgazdaság A nap képe: beugrott a fagyipult mögé a magyar államfő Tiranában
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 15:58
Már az albán fővárosban is tombol a fagyiszezon.  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG