<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Korea
Makro / Külgazdaság Észak-Korea hadászati robotrepülőket indított útnak
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 10:22
A közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatra adtak újabb választ Kim Dzsong Unék.
Makro / Külgazdaság Valami készül Koreában is?
Privátbankár.hu | 2022. október 24. 09:42
Észak- és Dél-Korea hadserege egymást figyelmeztető lövéseket adott le hétfőn tengeri határuk mentén; a történtek után Phenjan és Szöul is a másikat vádolta határsértéssel.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: jönnek az indiaiak?
Eidenpenz József | 2019. szeptember 20. 17:03
Indiában húszmilliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagról döntöttek, amit kitörő örömmel fogadott az ottani tőzsdeindex. India alacsony adókkal magához próbálja édesgetni azokat, akik az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt nem tudják, hol alapítsanak vállalkozást. Az árfolyamemelkedés egyébként hosszú távú, tíz év alatt 125 százalékkal ment a tőzsdeindexük.
Makro / Külgazdaság Minden jel arra mutat, hogy Kim Dzsongun már megint rakétákat teszteltet
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 24. 10:40
Észak-Korea valószínűleg újabb rakétakísérleteket hajtott végre szombaton - közölte az eseményeket szorosan követő Dél-Korea vezérkari főnöksége.
Makro / Külgazdaság Az USA tárgyalna, míg Kim újra elővenné az atomrakétákat
Privátbankár.hu | 2019. március 15. 18:25
Az Egyesült Államok a tárgyalások folytatására számít Észak-Koreával - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
Karrier Magyarországon teljesen elképzelhetetlen dolog történt Koreában
Privátbankár.hu | 2018. október 5. 08:59
Már a negyedik volt elnököt ítélik börtönbüntetésre.
Makro / Külgazdaság Egy nap alatt is lehet történelmet írni: véget vetnek a koreai háborúnak
Gáspár András | 2018. április 27. 11:44
Az egész világ azt figyelte, hogyan lépi át Kim Dzsongun az észak és dél között húzott határvonalat - hasonlóra 1953 óta nem volt példa. Nem is olyan rég még totálisan elképzelhetetlennek tűnt egy ennyire szívélyes hangulatú találkozó - bár csak pár órát beszéltek, jó eséllyel történelmet írtak a két ország vezetői. Idén véget érhet a hét évtizede tartó háború.
Makro / Külgazdaság Trump végül mégis áldását adja a koreai frigyre?
Privátbankár.hu | 2018. március 7. 08:47
Donald Trump üdvözölte a koreai vezetők tervezett csúcstalálkozóját.
Makro / Külgazdaság Kitalálod, hol állomásozik a legtöbb amerikai katona?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 19:07
Az USA állítólag 199 ezer katonát állomásoztat határain kívül. De hol lehet közülük a legtöbb?
Részvény / Deviza / Áru Lefelé csorog az olaj, veszik a török részvényeket, még gyengébb a forint
Eidenpenz József | 2017. április 17. 10:55
A tőzsdék zöme zárva van ugyan, de azért van történés. A forint kissé tovább gyengült, a török lírát viszont nagyon veszik, és gyengült a dollár. Az olaj lefelé, a nemesfémek felfelé mennek. Az amerikai részvények határidős ára süllyedésre utal.
Makro / Külgazdaság A valódi menekültválság még csak ezután kezdődik?
Privátbankár.hu | 2016. november 5. 16:39
Miközben Törökország azzal fenyegetőzik, hogy felmondja a tavasszal kötött sikeres menekültügyi megállapodást és Moszul ostroma újabb százezreket tehet földönfutóvá, sokak szerint a közel-keleti háború csak elfedi az igazán nagy problémát, amelyet Afrikának hívnak. A következő évtizedekben akár 800 millió afrikai is megpróbálhat Európába jutni, hacsak nem sikerül őket gazdaságilag felzárkóztatni.
Makro / Külgazdaság Aki eddig kimaradt az ázsiai csodából - ez az ország lesz az új Kína
Fellegi Tamás | 2015. december 28. 14:37
Az idei év egyik nagy aggodalma volt, hogy Kína nem növekszik már úgymint eddig, és így a világgazdaságnak nem lesz húzóereje. Akadnak viszont más jelentkezők, akik még nem jutottak olyan magasra, mint Kína, így van hová növekedniük. Közülük most a legjobban húz Vietnam.
Makro / Külgazdaság Amit gyakran elfelejtünk Hirosima kapcsán
Fellegi Tamás | 2015. augusztus 6. 06:08
Ismét eljött a nukleáris fegyver első éles bevetésének évfordulója. Immár bő hét évtizede folyik a vita arról, hogy szükséges volt-e vagy sem, viszont általában csak a lehetséges amerikai veszteségeket kalkulálják a válasznál. A szovjet tényezőről kevés szó esik, pedig úgy tűnik, döntő volt.
Makro / Külgazdaság Ukrajnának nagyon kéne a béke, Koreának az egyesülés
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 14:16
A Gazdasági Rádió Reggeli Monitor c. műsorának ma Fellegi Tamás, a Privatbankar.hu újságírója volt a vendége. A mai témák: Ukrajna és a két Korea helyzete.
Makro / Külgazdaság Miért éppen minket emlegetve szólt be Dél-Korea Északnak?
Fellegi Tamás | 2015. április 17. 06:20
Áder János dél-koreai látogatása közben az ország elnöke Magyarország rendszerváltását állította példának Észak-Korea elé. Ez több okból is meglepő. Lehet, hogy csak gesztusnak szánta a vendég irányába, de nem sült el túl jól. Miért nem az NDK-t emlegette? Egyáltalán miért van még két Korea?
Makro / Külgazdaság Gazdagság = demokrácia?
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 10:45
A Harvard egyik professzora, Venezuela volt minisztere a politikát hagyta ott, hogy bebizonyítsa: a gazdagság a demokráciának köszönhető.
Makro / Külgazdaság Ha kitör a koreai háború, az globális gazdasági katasztrófát hoz
Privátbankár.hu | 2013. április 20. 08:06
A két évvel ezelőtti japán földrengés és az azt követő szökőár piskóta lenne ahhoz a globális kihatású gazdasági katasztrófához képest, amelyet egy háború jelentene a Koreai-félszigeten. Biztonságpolitikai és pénzügyi elemzők összerakták a lehetséges forgatókönyveket.
Részvény / Deviza / Áru Minden eddigi rekordot letarolt a Dow Jones, Ázsia bizonytalan
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 08:08
Újabb rekordra futottak az amerikai tőzsdeindexek, kivéve a Nasdaq-ot. Ebben szerepe lehetett a Fed újabb jelentésének, amely szerint idén kissé javult az amerikai gazdaság teljesítménye. Vélhetően ez kedvezően befolyásolja majd az európai börzék mai teljesítményét.
Utazás Beadták a derekukat: privatizálják a cseh Malévot
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 14:02
Katari vagy koreai tulajdonosa lehet a cseh légitársaságnak, melyet a cseh kormány 2009 óta próbál privatizálni, sikertelenül. Tavasszal minden kiderül.
Vásárló Ennyit hozott Koreának a Gangnam Style (videó)
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 11:58
A Gangnam Style nem egy egyszerű klip, belföldön 3,4 milliárd dollárt, míg külföldön 180 millió dollárt termelt.
Makro / Külgazdaság Kína hajtja a régiót, de lassulása kockázatot is rejt
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 13:29
Kína lesz Ázsia és a világ gazdasági növekedésének első számú hajtómotorja a következő öt évben - vélik az ázsiai-csendes-óceáni térség meghatározó politikai, gazdasági, társadalmi vezetői.
Részvény / Deviza / Áru Keresik a következő aranytojást tojó tyúkokat az alapkezelők
Privátbankár.hu | 2012. február 15. 15:59
A korábban befektetői körökben nagyon kedvelt BRIC-országok tavaly kiestek az invesztorok kegyeiből, de a feltörekvő piacok éppen visszatérnek a figyelem középpontjába, és a vagyonkezelők keresik a leendő BRIC-országokat. Újabb és újabb listák készülnek, új betűszavakat találnak ki, Törökország és Indonézia azonban minden felsorolásban szerepel. Térségünkből Lengyelország fordul elő, Magyarországot, már csak mérete miatt sem említik sehol.
KKV Koreaiak bővíthetik a Paksi Atomerőművet?
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 15:38
A nukleáris energia békés célú felhasználásáról szóló együttműködési megállapodást kötne Magyarország Dél-Koreával - derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából. Ez praktikusan a Koreai Köztársaságnak a Paksi Atomerőmű bővítésében való részvételét jelentheti, bár döntés még nincs az ügyben. Az ázsiai ország már korábban kifejezte érdeklődését a bővítés iránt.
Részvény / Deviza / Áru Csendesen emelkedik Európa, nem esett tovább a forint
Privátbankár.hu | 2012. január 2. 15:20
Alig van forgalom a tőzsdéken, de ami nyitva van, többnyire erősödik. A vártnál jobb német adatra hivatkozva vásárolgatnak a befektetők. Megállt a forint esése, a budapesti tőzsde is emelkedett. A befektetők kedvét javította a vártnál jobb olasz kötvényaukció is. A tőzsdék többsége nem nyitott még ki az újév után.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG