<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ukrajna nem vállalta egyértelműen a mélyen a frontvonal mögött lévő orosz légibázis elleni támadást - partizánakció állhatott a robbantások mögött. Oroszország arra készülhet, hogy lenyúlja a zaporizzsjai atomerőműben termelt áramot. A háború 168. napja kezdődött el - összefoglaló.

  • Ahogy arról kedden beszámoltunk, egy mélyen a frontvonal mögött lévő orosz légibázison a Krímben több nagy robbanás történt, amelyek legalább egy ember halálát okozták. Az eset azért keltett nagy figyelmet, mert a helyszín jócskán az orosz védvonalak mögött fekszik, a HIMARS és a Tocska-rakéták hatótávolságán kívül. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti beszédében nem említette, hogy ki áll a támadások mögött, de a Krím "felszabadítása" mellett tett hitet, mondván: "Ez az Ukrajna és az egész szabad Európa elleni orosz háború a Krímmel kezdődött, és a Krímmel kell véget érnie - a Krím felszabadításával". Az elnök tanácsadója, Mihail Podoljak azt mondta, hogy Ukrajna nem vállalja a felelősséget az orosz légibázison történt robbantásokért - azt feltételezte, hogy partizánok vehettek részt az akcióban.
  • Nagyon komoly kockázatokkal járhat a zaporizzsjai atomerőmű lövetése Ukrajna orosz csapatok kezére került déli részén - jelentette ki Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője az MTI beszámolója szerint. Mindemellett hangsúlyozta: létfontosságú a kijevi vezetés számára, hogy még a tél beállta előtt visszaszerezze az ellenőrzést az orosz csapatok kezére került létesítmény felett. Kotyin szerint jelenleg mintegy ötszáz orosz katona és nehézfegyverek védik a létesítményt, amelyet egyfajta támaszpontként használnak.  A múlt héten többször is lőtték Európa legnagyobb atomerőművének területét. Az orosz és az ukrán fél egymást vádolja a létesítmény elleni támadásokkal.
  • Kotyin arról is beszélt: szerinte Oroszország fokozatosan a saját hálózatára akarja rákötni az erőművet, ami műszakilag bonyolult folyamat, amely először az ukrán hálózatról történő leválasztást igényli. "Az a tervük, hogy megrongálják a zaporizzsjai atomerőműből kiinduló vezetékeket. Ezt követően már nem lesz rácsatlakoztatva az ukrán áramhálózatra" - állította az ukrán Enerhoatom vezetője. Mint mondta, a háború előtt a létesítmény hat reaktora Ukrajna áramigényeinek 20-21 százalékát fedezte. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a létesítmény sürgős karbantartásra szorul.
  • Oroszország tegnap állított pályára egy iráni műholdat, amely a katonai hírszerzést szolgálhatja Ukrajnával kapcsolatban - írja friss összefoglalójában külpolitikai szakértőnk, Káncz Csaba. Az Iráni Űrügynökség vezetője kijelentette, hogy a Kajjam távérzékelő műhold egy méteres kamerafelbontással rendelkezik, és már megkezdte a telemetriai adatok sugárzását. Irán mindenesetre tagadta, hogy a Bajkonur űrközpontból indított Szojuz rakétával pályára állított Khajjam műhold valaha is orosz ellenőrzés alatt állna.
  • Az Egyesült Államok úgy véli, hogy Iránban az elmúlt hetekben megkezdték orosz tisztviselők kiképzését a harci drónok használatára, ami a legújabb jele annak, hogy Oroszország meg kívánja vásárolni a rendszereket Irántól.
  • Már 12 gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket az ENSZ közvetítésével megkötött, a globális élelmiszerválság enyhítését célzó megállapodás értelmében. A legutóbbi két hajó kedden indult Törökország felé.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ennek nem fognak örülni az oroszok – újabb lépést tervez az EU
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 17:19
Jöhet a következő szankciós kör, amely igen széles körű intézkedéseket tartalmaz.
Makro / Külgazdaság Minden amerikai távozzon Oroszországból! - szólított fel a nagykövetségük
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:25
Nagyon súlyos a helyzet, bármi lehet, szólt az indoklás.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor bejelentése: nemzeti konzultáció jön a szankciókról
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 16:05
Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülést követően tett bejelentést a Facebook-oldalán.
Makro / Külgazdaság Putyin fejére omlik a kaotikus mozgósítás
Káncz Csaba | 2022. szeptember 28. 15:37
Az orosz állami média már elismeri a mozgósítással kapcsolatos panaszokat, nagyrészt a toborzóközpontok motiválatlan és gondatlan alkalmazottjait hibáztatva. A társadalom vonakodó engedelmessége hamarosan dühbe torkollhat az újonnan behívottakkal szembeni rossz bánásmód és a megfelelő kiképzés nélküli bevetésük miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Németország beintett az oroszoknak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 15:12
Nem ismerik el a „népszavazások” eredményét.
Makro / Külgazdaság Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 13:47
Észak-Korea két, rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Phenjan közeléből a Japán-(Keleti)-tenger irányába szerdán a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága szerint.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor számára kijózanító üzenetet küldött Giorgia Meloni
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:59
Ebből így nehezen lesz magyar-olasz egységfront külpolitikai kérdésekben.
Makro / Külgazdaság Újabb óriási ukrán győzelem van készülőben - sok ezer orosz katona eshet csapdába Limanban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 12:29
A legfrissebb hírek szerint nagy bajban vannak a várost védő orosz csapatok.
Makro / Külgazdaság Megint ezernél többen vannak Coviddal kórházban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 09:37
Csökkent viszont az aktív fertőzöttek aránya.
Makro / Külgazdaság Újabb csúcskategóriás fegyvert kapnak az ukránok - még nagyobb bajba kerülhet az orosz légierő
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 08:55
A NASAMS légvédelmi rakétarrendszer szállítását régóta kérik Kijevben, nemsokára megérkezhet az első.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG