<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

"Bűnmegelőzés" feliratú pólóban dolgozhatnak majd a nyári szünetben az iskolaőrök egy friss módosítás után. Augusztus 20-án pedig jutalmazák Az év iskolaőrét.

Az iskolaőr az  iskolaőri feladatokon kívül kizárólag bűnmegelőzési feladatot hajthat végre, közterületi szolgálati feladatot nem láthat el - így szólt eddig az iskolaőrség tevékenységéről szóló ORFK-utastás 35. pontja. Ezt pontosította a péntek este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható ORFK-utasítás. Mostantól ugyanis az a hatályos szabályozás, hogy iskolaőr tanítási időn kívüli időszakban, bűnmegelőzési előadó bevonásával, kizárólag szakmai irányítás mellett, a  megyei koordinátorok által meghatározott területi és helyi sajátosságok figyelembevételével, bűnmegelőzéssel kapcsolatos feladatokat láthat el. 

Az  iskolaőr a  tanítási időn kívüli időszakban végrehajtott feladatokat erre alkalmas, saját tulajdonú civil ruházatban és „BŰNMEGELŐZÉS” felirattal ellátott felsőruházatban látja el. Az iskolaőr részére a „BŰNMEGELŐZÉS” felirattal ellátott felsőruházatot a rendőr-főkapitányságok biztosítják.

Az iskolaőr marad, a felirat változik. Fotó: FacebookAz iskolaőr marad, a felirat változik. Fotó: Facebook

Jutalmazzák Az év iskolaőrét

Az utasítás emellett kiegészül egy X/A ponttal is, ami "Az év iskolaőre" elismerés adományozásáról szól. Az elismerést az országos rendőrfőkapitány adományozhatja annak az  iskolaőrnek, akinek elismerését a  megyei koordinátor és a feladatellátási hely szerinti intézmény vezetője támogatja, valamint aki a munkaköréből adódó alapfeladatait legalább egy teljes tanéven keresztül kiválóan teljesíti. Az elismeréssel tárgyjutalom is jár, amelyet az augusztus 20-ai ünnepségek keretében adnak át. A jutalom nem más, mint egy fatalpon álló, 110 milliméteres, fotómart, festett, műgyantázott plakett, vésett sárgaréz táblával, amelyen az elismerésben részesült iskolaőr neve is szerepel.

hirdetés

A  tárgyjutalom mellett az  elismerésben részesült iskolaőrt a  bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban is részesítheti.

Mit csináltak az iskolaőrök az első, digitális oktatással egybekötött tanévben?

Épp a pandémia évében, a 2020-21-es tanévben álltak munkába először a sokak által ellenzett iskolaőrök, és a koronavírus által megtépázott első évükben 331 intézkedésre volt szükség. És ahogy várható volt, nem csak fegyelmezéssel töltötték munkaidejüket, az elmúlt egy évben volt lázmérés, adminisztráció, portaszolgálat, egészségügyi segítségnyújtás, és átvezénylés is - olvasható a Privátbankár.hu-n nemrég megjelent összeállításban, amelyben a legkülönlegesebb esetekről is megkérdezték az ORFK-t >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Videó: Orbán Viktor bedobott egy húszezrest a perselybe
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 11:24
Facebook-videóból derül ki, hogy a miniszterelnök is kilátogatott az adventi vásárra a Bazilikához a hétvégén. Adakozott és mézskalácsot is díszített.
Makro / Külgazdaság Amerikai kémrepülő miatt riasztották az izraeli járatot - felszálttak az orosz vadászgépek
Privátbankár.hu | 2021. december 5. 08:43
Az oroszok azt állítják: két esetben is amerikai kémrepülők miatt kellett polgári gépeknek irányt változtatniuk.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós biznisz: miért francia vadászgépeket vett Horvátország?
Wagner Péter | 2021. december 5. 05:59
Emmanuel Macron francia elnök és Andrej Plenković horvát miniszterelnök múlt héten megállapodást írt alá 12 darab Dassault Rafale multifunkciós vadászgép vásárlásáról. Az üzlet a hosszú évek óta tartó horvát beszerzési erőfeszítésekre (és kudarcokra) tesz pontot, cserébe Zágráb egy potens repülővel oldotta meg az elkövetkező 20-30 év légierejének feladatait.
Makro / Külgazdaság Nálunk titok, Amerikában nyilvános - ennyit visznek haza a sztárszínészek
Elek Lenke | 2021. december 4. 17:21
Magyarországon egyelőre titok övezi, hogy melyik színész mennyit kap egy filmért, és hogy mekkora a vagyona. Az amerikaiak azonban szeretik mindezt tudni, és nyilvánosságra is hozzák a sztárok jövedelmét, olykor a gázsi nagyságát is. Az egyes magazinok listái között eltérések lehetnek. A helyezések egyben bizonyos fokú szakmai rangot is jelentenek.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor épp Varsóban védi meg Európát a többi konzervatív vezetővel
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 16:43
Konferenciáznak, ott van Marine Le Pen és Mateusz Morawiecki, de Matteo Salvini nem jött el.
Makro / Külgazdaság 18 omikronos utast találtak a holland hatóságok a Dél-afrikai Köztársaságból Hollandiába érkezett járatokon
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 13:56
A repülőgépek még múlt héten landoltak, így a tünetmentes fertőzöttek ma már el is hagyhatják a karantént.
Makro / Külgazdaság Újítás a luxusmárkák piacán: állatbőr helyett „gombabőr”
Kormos Olga | 2021. december 4. 13:17
Egy kaliforniai cég a fenntarthatóságot szem előtt tartva „gombabőrt” kínál állatbőrök helyett. A vegán bőr alternatívája nem csak a divatos, de csökkenti a pazarló fogyasztást.
Makro / Külgazdaság Utolsó kancellári videóüzenetében a vírus veszélyeire figyelmeztetett Merkel
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 13:04
Minden németet arra kért, oltassa be magát.
Makro / Külgazdaság Macron szerint közös európai nagykövetség nyílhat Afganisztánban
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 09:56
A francia elnök azt mondta, több ország dolgozik ezen.
Makro / Külgazdaság Az USA hírszerzése már ismeri az orosz tervet Ukrajna lerohanására
Privátbankár.hu | 2021. december 4. 08:52
A Washington Post írja ezt, forrásuk egy amerikai kormánytag.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló