2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nagy-Britannia bejelentette, hogyan tervezi a legális úton érkező migránsok számának csökkentését, és harmadával megemeli a szakképzett munkakörben keresendő minimálbért

Rishi Sunak miniszterelnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik Nagy-Britanniában a rekordszintű migrációs számok kezelése miatt – írja a Reuters.

A legális migráció magas szintje több mint egy évtizede uralja Nagy-Britannia politikai életét, és kulcsfontosságú tényező volt az Európai Unióból való kilépésről szóló 2016-os szavazáson. Sunak ígéretet tett arra, hogy nagyobb kontrollt fog gyakorolni, mivel a Konzervatív Párt törvényhozói bírálták a jövőre várható választások előtt. Eközben az ellenzéki Munkáspárt messze vezet a közvélemény-kutatásokban.

A vállalkozások és a szakszervezetek azonban egyaránt kontraproduktívnak és kihívást jelentőnek ítélték az intézkedéseket a magánszektor és az állami egészségügyi szolgálat számára, amelyeket egyaránt munkaerőhiány sújt.

A múlt havi adatok szerint az Egyesült Királyságba irányuló éves nettó migráció 2022-ben 745 000 fős rekordot ért el, és azóta is magas szinten maradt, mivel sok bevándorló az EU helyett olyan helyekről érkezik, mint India, Nigéria és Kína. James Cleverly belügyminiszter szerint az új intézkedésekkel ez a szám 300 ezerrel csökkenhet.

A britek esetében is  nehezebb lesz az élet az odavágyóknak. Fotó: Depositphotos
A britek esetében is nehezebb lesz az élet az odavágyóknak. Fotó: Depositphotos

"Túl sok a bevándorló. Ma radikális lépéseket teszünk, hogy csökkentsük a számukat" - mondta Sunak, aki az illegálisan Ruandába érkező migránsokat is megpróbálja kitoloncolni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Záporoznak az orosz kitüntetések a hadsereg sikere után
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 11:57
Avgyijivkát a hétvégén foglalták el az orosz csapatok.
Makro / Külgazdaság Gáza és Libanon után új célpontot találtak az izraeli rakéták
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 10:48
Több rakéta csapódott Damaszkusz Kafr Szúsza nevű, biztonsági őrizettel megerősített negyedébe szerdán, két ember meghalt - jelentette a szíriai állami média, Izraelt téve felelőssé a légicsapásokért.
Makro / Külgazdaság Kijev lemerevedett – háttérbe szorulnak a Nyugat szemében
Káncz Csaba | 2024. február 21. 09:31
Kijevet megdöbbentette, hogy a világ legnagyobb biztonságpolitikai konferenciájának éves jelentése még csak külön, Ukrajnának szentelt fejezetet sem tartalmaz. Az oroszok 53 százaléka már alig tudja megengedni magának a napi betevő megvásárlását. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Brit kutatók leleplezték a globális fegyveripart, sok érdekesség derült ki
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 09:08
Az Észak-Korea által Oroszországnak szállított és Ukrajna ellen bevetett ballisztikus rakéták számos olyan alkatrészből állnak, amelyek amerikai vagy európai vállalatokhoz vezethetők vissza - jelentette kedden a brit Conflict Armament Research (CAR) intézet.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy kik merték megrakétázni az amerikai teherszállítót
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 08:32
A jemeni húszi lázadók felelősek a görög zászló alatt közlekedő, amerikai tulajdonú teherszállító hajó ellen a hét elején elkövetett támadásért az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (CENTCOM) szerdai bejelentése szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin kiadta a győzelmi jelentést, lenullázták az ukrán ellentámadást
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 07:57
Teljes csőd az ukrán ellentámadás. Háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Felcsapja a világatlaszt, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 07:11
Minimálisan mozdult el a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggelre kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Makro / Külgazdaság Kiderült, hogy miért vétózott akkorát az USA, amekkorát talán még Orbán Viktor sem merne
Privátbankár.hu | 2024. február 21. 06:41
Az Egyesült Államok szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kedden került határozati javaslat elfogadása kockáztatta volna a túszok kiszabadításáról és tűzszünetről zajló tárgyalásokat - mondta a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője újságíróknak.
Makro / Külgazdaság Most akkor ki is nyert Avgyijivkánál? És ki mekkorát vesztett? És mi jön ezután?
Litván Dániel | 2024. február 21. 05:36
A város elesett, orosz zászlók lengenek a romokon. De milyen árat fizettek érte az oroszok, és milyen veszteségeket szenvedhettek a védők? Néhány nappal az ütközet vége után már világosabban látszik, mi történt, és az is körvonalazódik, mi lehet az oroszok következő célpontja.
Makro / Külgazdaság Egyre durvább a helyzet az orosz-finn határon
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 19:31
Több ezer, harmadik országokból származó migráns várakozik, hogy az orosz-finn határon át Finnországba jusson - közölte Mari Rantanen finn belügyminiszter keddi sajtóértekezletén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG