<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Szeverodonyeckben az ukránok szerint komoly harcok folynak, Putyin nyugati államfőkkel tárgyalt.

·       Az orosz védelmi minisztérium szerint a Donyecki területen lévő Liman város teljes mértékben az orosz erők ellenőrzése alá került.

·       Szeverodonyeckben utcai harcok zajlanak, mivel az orosz erők igyekeznek átvenni a város ellenőrzését - mondta Szerhij Haida regionális kormányzó. Haida a Telegramon tette közzé, hogy az orosz erők "jelentős veszteségeket szenvedtek és visszavonulásra kényszerültek" Szeverodonyeckben és a közeli területeken. "Az orosz csapatok azonban továbbra is hátulról támadják a várost" - mondta.

"Az ellenség többször, legalább háromszor - nagyon hevesen - tüzet nyitott Szeverodonyeckre, és néhány helyen utcai harcok törtek ki"

- mondta, hozzátéve, hogy 14 magas épület megrongálódott. A közeli Szinyecsenszkij falut is lőtték - közölte. A BBC nem tudta függetlenül ellenőrizni az állításokat.

·       Kiderült, hogy a Kreml háborús perekre készülhet, amelyet „Nürnberg mintájára” tartanának meg a szakadár területeken. 

·       Vlagyimir Putyin közben Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt. A telefonbeszélgetésben az orosz vezető "megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére" Ukrajnával - jelentette a Kreml. Putyin közölte a két vezetővel, hogy fegyverek szállítása Ukrajnának "veszélyes", és figyelmeztetett "a helyzet további destabilizálódásának és a humanitárius válság súlyosbodásának kockázatára" - közölte a Kreml. Putyin azt is elmondta, hogy kész keresni a módját annak, hogyan lehetne elszállítani az ukrán kikötőkben a katonai hadjárat alatt elakadt gabonát - tette hozzá.  "Oroszország készen áll arra, hogy segítsen megtalálni a gabonakivitel lehetőségeit, beleértve az ukrán gabona exportját a fekete-tengeri kikötőkből" - közölte a Kreml.

"Az orosz műtrágya és mezőgazdasági termékek kínálatának növelése szintén segítene csökkenteni a globális élelmiszerpiaci feszültségeket, amihez természetesen a vonatkozó szankciók feloldására van szükség" - tette hozzá. "Különös figyelmet" fordítottak az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokra, "amelyek Kijev hibájából befagytak" - közölte a Kreml. "Vlagyimir Putyin megerősítette az orosz fél nyitottságát a párbeszéd újrafelvételére".

Putyin a veteránok körében. Fotó: MTI/EPAPutyin a veteránok körében. Fotó: MTI/EPA

·       Oroszország eltörölte a hivatásos katonák korhatárát, megnyitva az utat több civil szakember toborzása előtt az ukrajnai konfliktusban: az új törvény lehetővé teszi, hogy 40 év felettiek is jelentkezhessenek a fegyveres erőkhöz. Korábban a hadseregben az oroszok esetében 18-40 év, a külföldiek esetében pedig 18-30 év volt a korhatár. Az új törvény szerint a nagy pontosságú fegyverek kezeléséhez szakemberekre van szükség, és "a tapasztalat azt mutatja, hogy 40-45 éves korukra válnak azzá". Több orvost, mérnököt és kommunikációs szakembert is felvehetnek.

·       Oroszország tesztelte hiperszonikus rakétáját, a Cirkont.

(via BBC)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Szépen futott a külkereskedelem szekere áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 10:05
Összesen 523 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, márciushoz képest az export kiigazított volumene 4,9, az importé 4,3 százalékkal nőtt.
Makro / Külgazdaság Kicsit javított a kormányzati szektor az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:37
Az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 74 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,4 százalékponttal lett kedvezőbb.
Makro / Külgazdaság Még mindig optimisták a beszerzési menedzserek itthon
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 09:00
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke: 57,0. A válaszadók az előző hónaphoz képest tizennegyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor szerint négyezer határvadász kell, nincs pénz béremelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 08:31
Utasította a hadsereget a fejlesztések gyorsítására.
Makro / Külgazdaság Jó hír Kínából: megint nőtt a feldolgozóipar
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 07:30
Ismét növekedett a kínai feldolgozóipar teljesítménye júniusban, három egymást követő hónapon át tartó visszaesést megtörve, miután a kínai hatóságok nagy mértékben enyhítették a koronavírus-járvány legújabb hullámának megfékezését célzó, gazdaságbénító korlátozó intézkedéseket.
Makro / Külgazdaság Több tucat civil áldozat egy nagy orosz támadás után - összefoglaló az elmúlt órákról
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:45
Odesszában rengeteg a halott és a sebesült egy sokemeletes lakóház elleni akció után.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat kap az EU-tól a moldovai hadsereg
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 06:20
Az Európai Unió Tanácsa 40 millió eurós (mintegy 16 milliárd forintos) finanszírozást hagyott jóvá Moldova számára, amellyel a fegyveres erők képességeinek fokozását segíthetik a kelet-európai országban.
Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG