3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy cseh orvos szerint a szlovák miniszterelnök állapota jóval súlyosabb, mint az sokan gondolnák.

"Amint végetért Robert Fico szlovák kormányfő ötórás műtétje, a lőtt seb után megmaradt nekrotikus szövetet is el kellett távolítani" - mondta Miriam Lapuníková, a besztercebányai Roosevelt Kórház igazgatója pénteken, de a rendelkezésre álló információk szerint állapota továbbra is súlyos.

Ezeknek az úgynevezett nekrózisoknak a kialakulása azt jelenti, hogy ezek a szövetek valóban kiterjedt pusztuláson mentek keresztül" - mondta Pavel Poštulka orvos a Blesk-nek, szúrta ki a Blikk. 

Poštulka harminc éve dolgozik az orvostudományban, és nagyon súlyosnak minősítette Fico állapotát. "Abban a pillanatban, amikor a sérülés helyén nekrózis kezd kialakulni, ez azt jelenti, hogy nem képes gyógyulni, nem képes a szövetek regenerálódására" - mondta.

Súlyosabb az állapota, mint az elsőre tűnt
Súlyosabb az állapota, mint az elsőre tűnt
Fotó: MTI / AP / TASR Slovakia / Jan Kroslák

Az orvos szerint a nekrózis kialakulása két negatív hatáshoz vezet.  

A nekrózis továbbra is csökkenti az egészséges szöveteket, amelyek a jövőben hiányozni fognak, és maga is veszélyes méreganyagokat termel. "Elborítanak egy már amúgy is meghibásodott szervezetet, és tovább súlyosbítják a súlyos állapotot. Ezenkívül ez egy olyan terhelés, amelyet főként a máj és a vese fog hordozni". 

„Másodszor pedig a szív is gond, mert köztudott, hogy a miniszterelnök egy kettős bypass utáni súlyos szívbeteg. Állandóan vérhígítót szed, ami azt jelenti, hogy a vére kevésbé alvad, ami ebben a helyzetben rendkívül nem megfelelő" – tette hozzá a gerinc- és ízületi fájdalmas állapotok kezelésére szakosodott orvos.

"Az a pillanat, amikor egy nagyobb beavatkozást, egy ötórás beavatkozást követő napon nekrektómiát kell végezni, és egyetlen eljárással el kell távolítani, az nem sok jót ígér" - tette hozzá.

"A nekrózisok kialakulása azt jelenti, hogy ezek a szövetek egy igazán kiterjedt pusztuláson mentek keresztül, amellyel nem tudnak megbirkózni" - hangsúlyozta. 

Ráadásul nem ez az egyetlen probléma, a Pravda szlovák napilap korábban arról számolt be, hogy a miniszterelnök továbbra is csípőműtétre vár. 

A besztercebányai kórház orvosai, ahol Fico a merénylet után kórházba került, azt mondták, hogy a miniszterelnök állapota stabil, de még mindig nagyon súlyos. A kórház közleménye szerint az orvosi csapat naponta találkozik. Az orvosok a hétfői konzílium után szeretnének dönteni az esetleges másik intézménybe való áthelyezésről. 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Nagyon lesújtó hírt kapott Izrael és a Hamász
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 20:31
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának új, független jelentése azzal vádolja Izraelt és a Hamászt, hogy háborús bűnök és emberi joggal kapcsolatos jogsértések sorozatát követték el tavaly október 7-e óta.    
Nemzetközi Lakóövezetet ért orosz rakétacsapás, sok az áldozat
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 19:56
Ez történt szerdán az orosz-ukrán háborúban.
Nemzetközi Évente minimum 30 ezer menedékkérőt terít szét az EU, de lehet felmentést kapni
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 17:46
A migrációs és menekültügyi paktum elfogadásával az Európai Unió állandó, jogilag kötelező, de rugalmas szolidaritási mechanizmussal rendelkezik annak biztosítására, hogy egyetlen tagállam se maradjon migrációs nyomás alatt, célja tehát a tagállamok közötti szolidaritás működőképessé tétele - közölte az Európai Bizottság a migrációs és menekültügyi csomag szerdán ismertetett közös uniós végrehajtási tervében.
Nemzetközi Akkora a baj, hogy ismét tiltott zónát hoz létre Lengyelország a határnál
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 16:44
Aláírta Tomasz Siemoniak lengyel belügyminiszter a lengyel-fehérorosz határsáv egyes szakaszaira vonatkozó belépési tilalomról szóló rendeletet - közölte szerdán a varsói belügyi tárca.
Nemzetközi Néppárti nagyágyúval tárgyal Magyar Péter pénteken
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 15:17
Arról egyeztetnek, hogy a tiszás EP-képviselők csatlakozzanak a néppárti frakcióhoz.
Nemzetközi Megkongatta a vészharangot Emmanuel Macron
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 14:16
Emmanuel Macron francia államfő szerdán felszólította mindazokat, akik "nemet tudnak mondani a szélsőségekre", hogy fogjanak össze az előrehozott nemzetgyűlési választások "előtt vagy után ", amelyeket azt követően írt ki, hogy az európai parlamenti választáson a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés nagyarányú győzelmet aratott, és a köztársasági elnök által fémjelzett centrista pártszövetség messze lemaradva a második helyen végzett.
Nemzetközi Párizs és Róma szabja át az Európai Uniót
Káncz Csaba | 2024. június 12. 09:34
Scholz és Macron pozíciójának jelentős gyengülése Kijevben megkongatja a vészharangokat. A két leszerepelt centrista politikus helyén megjelent két bivalyerős támogatottságú populista, akik látszólag ellentétben állnak egymással, de az elkövetkező években jelentős hatással lesznek az EU irányvonalára. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Megint csak blöfföl Putyin, vagy nagyon megbánja a Nyugat, hogy fegyvereivel Oroszországot lövik?
Litván Dániel | 2024. június 12. 05:44
Miután egymás után engedélyezik a NATO országai, hogy az ukránok fegyvereikkel orosz területre lőjenek, megjöttek az orosz fenyegetések is válaszul. De mivel vághatnak vissza az oroszok, és valóban megint közelebb kerülünk ezzel a világháborúhoz?
Nemzetközi Újabb eurómilliárdokat ígértek Ukrajnának, de a fronton egyre rosszabb a helyzet
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 20:03
Kedd esti összefoglaló Oroszország ukrajnai inváziójáról.
Nemzetközi Cáfol a román elnök: nem zárják ki Magyarországot a keleti NATO-klubból
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 18:52
A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag "rendszeresen szembehelyezkedik" a partnerek döntéseivel.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG