<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Zuhanó nyersanyagárak és egy eltűnt kínai milliárdos - mi lesz itt?
Privátbankár.hu | 2015. december 11. 08:23
Enyhe mínuszban nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék, mert a csökkenő nyersanyagárak miatt tovább romlott a befektetők hangulata.
Részvény / Deviza / Áru 317 forint felett az euró, tovább esik az olaj, nem úgy a Mol
Eidenpenz József | 2015. december 10. 18:54
Nem volt igazán határozott irány az európai tőzsdéken, új hír sem érkezett, az USA részvénypiaca szerény emelkedéssel nyitott. A BUX főleg a Molnak köszönhetően emelkedett és az OTP húzta vissza. Tovább gyengült a forint, már 317 forintot is kellett adni egy euróért.
Részvény / Deviza / Áru Lépett a Volkswagen: megkezdődnek a javítások
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 13:49
Minél hamarabb szeretné az ügyfelek bizalmát visszanyerni a Volkswagen, így már januárban megkezdik a botrányban érintett autók javítását.
Részvény / Deviza / Áru Élőben nézheti, ahogy a Volkswagen magyarázza a bizonyítányt
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 11:16
Gazdaságilag biztosítani kell a stabilitást a krízis után, de az átalakulásoknak sem szabad megállniuk a cégnél - nagyjából erre készül most a Volkswagen a krízis után. Élő.
Részvény / Deviza / Áru Teljesen elhagyta magát a forint
Fellegi Tamás | 2015. december 10. 10:30
Lefelé tartanak a börzék, de csak mértékkel: Amerikában minden további esésnek gátat szabott a Nasdaq 5000 pontos szintje. A Synergon tovább fogyatkozik, vele együtt a BÉT-en forgó befektetésre alkalmas részvények száma is. A forint együtt hanyatlik a török lírával.
Részvény / Deviza / Áru 316 forint felett az euró, megtáltosodott a Volkswagen
Eidenpenz József | 2015. december 9. 19:01
Kissé magához tért az olaj, gyengült a dollár és erősödött az euró, gyengült a forint. A részvényeink túlteljesítették Európát, a Volkswagen pozitív közleménye után a részvény szárnyakat kapott.
Részvény / Deviza / Áru EU-pénzek nélkül nem így néznénk ki, a forint meg teljesen unalmas deviza lett
Eidenpenz József | 2015. december 9. 10:28
Nagyon meg lenne lepődve a Pioneer igazgatója, ha mégsem emelne kamatot a Fed a jövő héten. A forint más feltörekvő piaci devizákkal szemben egy unalmas deviza lett, ami így is maradhat, amíg külső egyensúlyunk ennyire stabil. Főleg az európai kamatoktól függ a hazai is, jó hír, hogy az EKB hosszú évekre elkötelezett lesz az alacsony kamatszint mellett.
Részvény / Deviza / Áru Erős az euró, fogyatkozik a Synergon
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 09:56
A tegnapi európai ijedelem elmúlt a tőzsdéken, Amerika már csak mérsékelten esett, a BUX emelkedik. A forint gyengécske.
Részvény / Deviza / Áru A Richter rendkívül masszív, míg minden esik
Privátbankár.hu | 2015. december 8. 18:41
Európa ma jó nagyot esik, Amerika jóval szerényebbet. A BUX úgy maradt a tegnapi szinten, hogy a Richter kompenzálta a többiek esését. Nem tér magához az olaj.
Részvény / Deviza / Áru Innentől a kávénak is más lesz az íze: óriási átalakulás előtt az ipar
Privátbankár.hu | 2015. december 8. 16:02
Annak ellenére, hogy a kávéfőzőket gyártó patinás nemzetközi vállalat, a Keurig komoly nehézségekkel küzdött az elmúlt időkben, csillagászati összegért vitték el.
Részvény / Deviza / Áru Mélyben az olaj, csoda az egykori botránycégnél
Fellegi Tamás | 2015. december 8. 10:13
Heves ingadozás jellemzi a tőzsdéket: a tegnapi európai száguldást Amerikában kisebb, Ázsiában nagyobb esés követte. A BUX pluszban nyitott, nagyot emelkedik az Enefi, az egykori E-Star, miután úgy tűnik, eladja lengyel cégét. Az olaj immár 40 dollár alá került
Részvény / Deviza / Áru Ömlik az arab pénz Oroszországba
Fellegi Tamás | 2015. december 8. 08:00
Arab alapok egyre több pénzt fektetnek be Oroszországban, érdemi hozamot remélve, hogy pótolják az olajár eséséből adódó kieső jövedelmet. Kuvait állami üzemeltetésű alapja most 500 millió dollárt fektet orosz infrastrukturális fejlesztésekbe, miután ugyanennyit már 3 éve befektettek, és elégedettek voltak.
Részvény / Deviza / Áru Hat és fél éves mélységben az olaj ára, esett a Mol is
Eidenpenz József | 2015. december 7. 18:18
Az európai tőzsdék nap közben nagyon szépen emelkedtek, de a mínuszos amerikai kereskedés megnyílása után elveszítették a többlet mintegy felét. A magyar részvények viszont határozottan lefelé tartottak, élen a Mol-lal és a Richterrel. Az olaj 2009 eleje óta nem látott mélységekbe zuhant, ami persze nem tett jót az olajrészvényeknek sem.
Részvény / Deviza / Áru Menekül a tőke Törökországból
Fellegi Tamás | 2015. december 7. 17:04
A külföldi befektetők idén óriási tételeket adtak el török papírjaikból, elsősorban a részvényekből. Korábban az ország a befektetők kedvence volt, de eljött a profit bezsebelésének ideje. Most már az orosz konfliktus és szankciók is szerepet játszanak, a kitárazás folytatódik.
Részvény / Deviza / Áru Tovább esik az olaj, száguld a DAX
Privátbankár.hu | 2015. december 7. 11:58
Eltűntek a múlt heti eladók, Amerika is szárnyalt, ma a DAX is. A BUX kissé esik, az olaj folytatja lejtmenetét, az arany magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Szépen kezdhetik a hetet a piacok
Privátbankár.hu | 2015. december 7. 08:55
Erősödéssel nyithatnak a vezető európai értéktőzsdék hétfőn, mivel a múlt héten több mint 2 százalékos pluszban zártak az irányadó New York-i mutatók.
Részvény / Deviza / Áru Most meg agyonszabályozzák őket? – jobban megreguláznák a brókereket
Eidenpenz József | 2015. december 7. 06:08
Jön Magyarországon is a Mifid II., mivel a 2008-as válság miatt felmerült a tőkepiacok európai szabályozásának átírása. A munka gőzerővel folyik, várhatóan 2017 januárjában fog életbe lépni az új jogszabály – hangzott el a Dorsum Zrt. alapkezelőknek és brókereknek rendezett estjén. Bonyolult, még bizonytalan és nagyon drága, kisebb cégek bezárásához is vezethet – derült ki.
Részvény / Deviza / Áru Nem okoz pénzügyi válságot a Fed kamatemelése a feltörekvő térségben?
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 14:36
Londoni pénzügyi elemzők szerint csekély a valószínűsége annak, hogy az amerikai jegybank feladatait ellátó Federal Reserve kamatemelési ciklusának decemberre várt kezdete rendszerszintű pénzügyi válságot okoz a feltörekvő térségben, bár a csoporton belül vannak sebezhető gazdaságok.
Részvény / Deviza / Áru Hatezer alá esett az OTP, kiszállás a Richterből, mélyrepülésben az olaj
Eidenpenz József | 2015. december 4. 18:38
A némi csalódást keltő csütörtöki EKB-ülés után rossz maradt a hangulat a részvénypiacon és erős volt a csapkodás a devizáknál. Az OPEC nemhogy csökkentette volna a kitermelési kvótáit, de még emelte is, így zuhant az olaj, az arany és az ezüst viszont nagyot emelkedett. A forint a csütörtöki gyengülés után kissé magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Még több olaj lesz, még a benzin is olcsóbb lehet
Fellegi Tamás | 2015. december 4. 17:30
Összeült az OPEC, és nemhogy csökkentette volna a kitermelést az eső árak miatt, még növelte is a naponta kitermelhető összmennyiséget. Eladna mindenki kétségbeesetten, minél alacsonyabb az ár, annál többet. Vajon mekkora tere lehet még az áresésnek, és mennyire segít ez az autósokon?
Részvény / Deviza / Áru Lemészárolták az euró összeomlására spekulálókat
Fellegi Tamás | 2015. december 4. 10:36
Rossz lóra tették, akik az eurót temették, mert szárnyakat kapott a közös valuta. A tőzsdék azonban, főleg az európaiak, összeomlottak, viszont a BÉT szinte meg sem érezte a vihart. A forint meggyengült, a török líra még inkább.
Részvény / Deviza / Áru Így kerülnék el a kínaiak a következő nagy pánikot
Privátbankár.hu | 2015. december 4. 10:28
Nagyon félti a tőzsdéit az ázsiai ország, nem megszokott lépésre készülnek.
Részvény / Deviza / Áru Minden, csak nem jótékonyság a Facebook-főnök terve
Fellegi Tamás | 2015. december 4. 07:21
Nagy dérrel-dúrral tudatta a világgal Mark Zuckerberg, az ifjú Facebook alapító, hogy a cégben meglévő részvényállományát majd valamikor az élete folyamán jótékonysági alapba helyezi. Csakhogy szó sincs alapról: egy kft lesz, ami bármit kezdhet a részvényekkel és a pénzzel.
Részvény / Deviza / Áru Forint, BUX: Megvolt a nagy nap, de csalódást okozott Draghi
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 18:40
Erre vártak a piacok hetek óta, végre megtörtént: Beszélt Mario Draghi, és valóban a gazdaságélénkítő intézkedések növelését, hosszabbítását jelentette. De a piac nagyon felfokozott várakozásai alatt maradt, így a tőzsdéken inkább esett, ami csak eshetett. Pesten a részvények vegyesen teljesítettek, a forint gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Megvadult az EKB-elnök, szakadnak a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 15:21
AZ EKB nemcsak, hogy tovább csökkentette a kamatot a negatív tartományba, a pénznyomtatást is kiterjeszti. A tőzsdék összeszakadtak a hírre.
Részvény / Deviza / Áru Ők a legnagyobb ászok a magyar tőzsdén
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 11:39
A hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit díjazta a Budapesti Értéktőzsde. A Tőzsdei Legek díjátadón többek között kiderült, hogy ki volt az év üzletkötője, melyek voltak a legnagyobb forgalmat bonyolító cégek, és ki kapta az újonnan alapított Kostolany-díjat.
Részvény / Deviza / Áru Váratlanul gyorsan rábólintottak: vihetik a magyar tőzsdét
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 10:45
A vártnál gyorsabban jóváhagyták az MNB tulajdonszerzését, megkezdhetik a munkát a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Összeroppant a Synergon, hasít a török líra
Fellegi Tamás | 2015. december 3. 10:37
Az amerikai kereskedésben tegnap lefordulás történt, csak a Yahoo örült az esetleges üzletág leválasztásnak. Ma a BUX is esik, a Richter folytatja a tegnap megkezdett korrekciót, a Synergonban pedig pánikszerűvé vált az eladás. Javult a forint, zuhant az arany.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki csak egy dologra figyel igazán ma?
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 08:32
Gyengüléssel indíthatnak a fontosabb nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, az előző napi vegyes zárás után.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett a Richter - mi jön holnap?
Privátbankár.hu | 2015. december 2. 17:42
Csendes nap volt a pesti börzén. Mindenki az EKB és a Fed lépéseire vár.
Részvény / Deviza / Áru Virul a Mol és az OTP, összeomlott a Synergon
Privátbankár.hu | 2015. december 2. 11:10
Amerika hasít, Európa szerényebb, de a hazai piac jól áll. Ma korrekcióval próbálkozik a Richter, lehet, hogy ma összejön neki.
Részvény / Deviza / Áru Pihenőt tartott a Richter, tovább kapaszkodott az OTP
Eidenpenz József | 2015. december 1. 18:46
A nap elején inkább kedvező hangulat a nap végére elromlott Európában, az amerikai indexek viszont pluszban járnak és a BUX is megtartotta az emelkedés egy részét. Az újabb Richter-rekord most elmaradt, de felfelé ment a Mol és az OTP. A jó európai munkanélküliségi adat rossz hír is lehet, ha az EKB visszafogja magát csütörtöki ülésén.
Részvény / Deviza / Áru Durván pusztítják a szomszédaink a környezetet
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 16:21
Itt a párizsi éghajlat-konferencia, és felvetődik, hogy a szén szerepét kéne a leginkább visszaszorítani az áramtermelésben, hisz messze a legszennyezőbb forrás.
Részvény / Deviza / Áru A jüan az új világvaluta?
Fellegi Tamás | 2015. december 1. 16:05
Megtörtént, amire még rég napirenden volt: az IMF bevette a kínai fizetőeszközt az SDR-kosárba, vagyis az eddigi öt mellett hivatalosan is tartalék-, más néven világvalutává tette. Mekkora ennek a jelentősége, és milyen tényleges várható hatása lesz?
Részvény / Deviza / Áru Óriási forgalom volt a piacokon
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 15:46
A Budapesti Értéktőzsde részvényeivel 10,3 milliárd forintos napi átlagforgalmat bonyolítottak le a befektetők novemberben.
Részvény / Deviza / Áru Már nem csak a Richter, az OTP és a Mol is megvadult
Fellegi Tamás | 2015. december 1. 10:47
A világban nincs olyan nagy öröm, de hazai börze három legnagyobb papírja kitesz magáért. Hogy a Richter húzza-e a többieket, vagy a felminősítési várakozások, netán a börze MNB-hez kerülésének örülnek, ezt nem tudjuk, de masszív a vétel. Még a forint is magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Tudod, mire költött el 1,2 milliárdot hétfőn az OTP?
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 10:08
209 320 darab saját részvényt vettek, 25 ezret el is adtak házon belül.
Részvény / Deviza / Áru Óriási lépést tett Kína: 35 év után változtat az IMF
Privátbankár.hu | 2015. december 1. 08:00
35 év után változik az IMF devizakosara: bekerül a jüan.
Részvény / Deviza / Áru Megállíthatatlan a Richter, 311 forint alatt az euró
Eidenpenz József | 2015. november 30. 18:20
Az EKB e hétre várt intézkedései miatt ismét emelkedtek az európai tőzsdeindexek, annak ellenére, hogy pár kiábrándító amerikai makroadat kissé hűtötte a hangulatot. A Richter rekordot rekordra halmoz, az OTP is emelkedett, visszaesett viszont a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Ez igen: bőkezű jutalmat oszt a dolgozóknak egy magyar cég
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 15:40
Összesen 326 ezer részvényt kaptak a legjobb teljesítményt nyújtó dolgozók a Richternél.
Részvény / Deviza / Áru Eltőzsdézték: óriási veszteség egy nyugdíjalapnál
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 12:22
A világ legnagyobb nyugdíjalapja óriásit bukott a harmadik (naptári) negyedévben: az augusztusi és szeptemberi, globális tőzsdei zuhanás 64 milliárd dollárnak, azaz több mint 18 ezer milliárd forintnak megfelelő összeget tüntetett el az egyenlegből. Durván hangzik, de azért ne feledjük: nem egy negyedév alatt kell megkeresni a pénzt a nyugdíjakra.
Részvény / Deviza / Áru Az online platformokon való kereskedés kockázatai – más szemszögből
Kozma László - Magyar Nemzeti Bank | 2015. november 30. 11:24
Az online kereskedési platformokon elérhető tőkeáttételes befektetési termékekkel kapcsolatban gyakran hangoztatott tény, hogy a veszteség igen rövid idő alatt is igen jelentős mértékű lehet a befektetett összeghez képest. Emellett azonban az internetes kereskedésnek vannak más olyan kockázatai is, amit a befektetők gyakran nem vesznek figyelembe a kockázatok mérlegelése során.
Részvény / Deviza / Áru Nem lassul a Richter
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 11:13
Ázsia ugyan kissé gyengélkedett, de a DAX, a CAC-40 és a BUX egyaránt emelkednek. A kitört Richter akadálytalanul vágtat felfelé a légüres térben.
Részvény / Deviza / Áru Az államon túl is van élet az energetikában
Privátbankár.hu | 2015. november 30. 09:16
Habár az elmúlt évek hazai energiaszektort érintő viharai után valószínűleg kevés vállalkozó szellemű befektető tenné pénzét magyar energetikai vállalatokba, azért egyre több jel mutat arra, hogy a magyar energetikában az államon túl is van élet. Az állam centralizáló törekvései elsősorban a nagy rendszerekre és a lakossági ellátásra vonatkoznak, miközben az ezeken túlmutató területeken – jellemzően a megújulóenergetika, az energia kis- és nagykereskedelme, illetve az ipari energiaszolgáltatások – a vállalkozások is megtalálják a számításukat. Jól mutatja ezt például az ALTEO Group töretlen fejlődése.
Részvény / Deviza / Áru Nem számít az olajáresés, idén már lehetett kaszálni az orosz piacon
Fellegi Tamás | 2015. november 30. 06:08
Tavaly az orosz részvények, kötvények és a rubel egyaránt nagyot estek, miután az év második felében nagyot zuhant az olajár, és szankciók sújtották az országot az ukrán eseményeik miatt. Idén még lejjebb van az olaj, a szankciók maradtak, az értékpapírok viszont szárnyalnak. Hogy is van ez?
Részvény / Deviza / Áru Így alakul az üzemanyagok ára - mikor tankoljon, aki jól akar járni?
Privátbankár.hu | 2015. november 29. 17:10
Az elmúlt héten a benzin ára a mediterrán piacon heti átlagban 2,7 százalékkal lett drágább, a gázolajé 0,1 százalékkal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,9 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét négy napján stagnált, majd péntekre kilőtt. De mi várható a következő héten?
Részvény / Deviza / Áru Lelőtt vadászgép és hálaadás - nem akármilyen hét volt ez
Privátbankár.hu | 2015. november 29. 14:32
A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Estek a tőzsdék, de a Richter kitartott
Privátbankár.hu | 2015. november 27. 18:40
A Richter új történelmi rekordja 5540 forint, egyébként egész Európában, nálunk is inkább estek a tőzsdék. A forint árfolyamát mintha kőbe vésték volna, a dollár megint megindult. Esett az olaj, az arany, és nagyon olcsó lett a gáz, legalábbis az USA-ban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG