<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvény / Deviza / Áru
A rovat támogatója a 4iG
Részvény / Deviza / Áru Fordulat 127 év után: ezt is elhappolja Kína Amerikától?
Fellegi Tamás | 2015. november 6. 06:08
127 éves az amerikai alumíniumipar, melyet egy patinás cég, az Alcoa képvisel elsősorban. Az alumíniumkohászatban azonban Amerika egyre kevésbé tudja tartani az iramot a feltörekvő Kínával, így az egész iparágnak leáldozhat, írja a Bloomberg.
Részvény / Deviza / Áru Az emír veszi a Volkswagent? Gyanús mozgások a részvényárban
Eidenpenz József | 2015. november 5. 20:01
A károsanyag-kibocsátási botrány kirobbanása után fokozatosan egyre magasabb lett a Volkswagen elsőbbségi és törzsrészvényei közötti árfolyam-különbség, néha a 20 százalékot is átlépi. Mi lehet ennek az oka? Főleg az, ha valaki nagyon szeretne több szavazati jogot szerezni. Vagy ha mások ezt hiszik.
Részvény / Deviza / Áru Nem bírt kitörni a Richter, sem a Telekom, de felment az OTP
Eidenpenz József | 2015. november 5. 18:39
Annak ellenére, hogy a Magyar Telekom és egy nappal korábban a Richter is kedvező jelentést tett közzé, az OTP és a Mol vitte a pálmát a tőzsdén. A forint végre nem gyengült tovább, a brit font viszont igen. Csúcsot döntött a Facebook részvénye. Drágult a gáz, de persze nem nálunk.
Részvény / Deviza / Áru Minek megy egy cég tőzsdére? És miért nem megy tőzsdére mindegyik?
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 18:03
Két nagynevű magyar cég is bejelentette a hetekben: tőzsdére vonul. Miért döntöttek így? Mi vesz rá egy céget arra, hogy mindent kitegyen a kirakatba, és a parkettről vonjon be új tulajdonosokat ahelyett, hogy a banktól kérne tőkét? Ki dönti el, mennyit ér egy új részvény? Egyáltalán: miért nem megy mindenki tőzsdére, ha ez akkora örömhír? A Napi Kommentárban Eidenpenz Józsefet, a Privátbankár.hu elemzőjét kérdeztük.
Részvény / Deviza / Áru Miért nemzeti ügy a tőzsde fejlesztése?
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 16:37
A tőzsde fejlesztése nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontossággal bír az Egyesült Államokban (is) – erről beszélt néhány hete egy budapesti konferencián az amerikai NASDAQ tőzsde korábbi alelnöke, David Weild. Vajon miért foglalkoznak a világ legnagyobb gazdaságának irányítói a világ első számú tőkepiacának fejlesztésével? És vajon miért nevezik a tengerentúlon néhány éve elfogadott, a tőkepiac működését segítő törvénycsomagot JOBS (azaz MUNKAHELYEK) Act-nek? A válasz mindkét kérdésre ugyanaz: mert a tőkepiac, a tőzsde egészséges működése hozzájárul a munkahelyteremtéshez és nélkülözhetetlen a gazdasági növekedéshez.
Részvény / Deviza / Áru Erős a dollár, megtépték a Teslát, jól megy a Facebook
Fellegi Tamás | 2015. november 5. 10:38
Az amerikai piacokon tegnap egy kisebb korrekció zajlott, de ez szinte meg sem látszik a charton a magunk mögött hagyott nagy emelkedéshez képest. Közben érik a decemberi amerikai kamatemelés, szárnyal is a dollár. A Facebook jót jelentett, a Volkswagen tovább gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Nálad van gyors internet? Belehúz a Magyar Telekom
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 10:06
Az árbevétel stagnált, a profit 12 százalékkal csökkent, épp ahogy az elemzők várták - a Magyar Telekom vezetésének ez elég volt ahhoz, hogy javítson elképzelésein.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a hétvége: erre számítson, ha ma kereskedne
Privátbankár.hu | 2015. november 5. 08:51
Alacsony forgalmat, enyhe emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.
Részvény / Deviza / Áru Kiszáradnak a szaúdi tározók, de nem az olaj fogy el
Fellegi Tamás | 2015. november 5. 06:08
A szaúdi sivatagot 1-2 évtizedig nemcsak az olajkutak, hanem hatalmas köralakú búzamezők is színesítették. Szaúd-Arábia pedig nem csak megtermelte saját szükségletét, de még exportált is. De ez csak egy darabig ment: az éltető víz elapadt, maradt a sivatag, újra importálni kell a rengeteg búzát.
Részvény / Deviza / Áru Kilőtt a Richter, a Mol, a forint viszont szembe megy a forgalommal
Eidenpenz József | 2015. november 4. 18:02
A Budapesti Értéktőzsde nagyon jól teljesített szerdán, a kedvező gyorsjelentéssel kitűnő Richteren kívül a Mol is jókorát emelkedett. Az euró gyengült a feltörekvő piaci devizákhoz és a dollárhoz képest, kivéve a forintot, amely harmadik napja erősen lefelé tart. A Volkswagen árfolyama valósággal összeomlott.
Részvény / Deviza / Áru Nagy bukó a Teslánál, mégis tart a reménykedés
Fellegi Tamás | 2015. november 4. 12:16
Eddig a Tesla csak egy nagy álom, eredményt még nem tud felmutatni. Megint nagy veszteséget hozott össze a negyedévben, de valamivel kisebbet, mint amitől az elemzők tartottak, így a zárás utáni kereskedésben megtépték a részvényt. Vajon meddig megy a tündérmese eredmény nélkül?
Részvény / Deviza / Áru Olyan jól megy a magyar gyógyszergyártónak, hogy át kell írni a számokat
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 11:52
Olyan jól sikerült az év eddigi része, hogy muszáj volt javítani a várakozásokat: mégsem lesz visszaesés a Richternél.
Részvény / Deviza / Áru Örülnek a Richternek, összeomlott a forint
Fellegi Tamás | 2015. november 4. 10:25
Jelentett a Richter, nem könnyű értékelni a negyedéves számokat, de összességében nem rosszak, jól bírja a cég a nehezebb időket is. Veszik is a papírt, talán még a bűvös 5000 forint is elérhető. Amerika túl sokat emelkedett, ezért tegnap a végén kicsit visszaestek az indexek, de pluszban zártak. A forint ma reggel egy nagy sallert kapott.
Részvény / Deviza / Áru Az egekben a Wizz Air, csúcson a profit - Váradi újabb 5 évre aláír
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 10:08
Nagyon megy a Wizz Air szekere, az első félévben rekordszintre ugrott a profit - a Concorde célárat is emelt a részvényekre. Az alacsony kerozinár miatt a költségek is csökkennek, egy utaskilométer 3 és fél centből megvan. Meghosszabbították Váradi József megbízatását, újabb 5 évig vezeti a céget.
Részvény / Deviza / Áru Megint nagyot villantott a Richter: mindenkit megleptek
Privátbankár.hu | 2015. november 4. 07:49
Még ha egyszeri tételekkel is, de alaposan rávert az elemzői várakozásokra a Richter gyorsjelentése. 276 milliárd forint fölött jár az idei árbevétel, az idei üzemi eredmény pedig kétszerese a tavalyinak. Magyarországon nőtt a forgalom, az ukrán piac szinte megszűnt.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan euró- és forintgyengülés, éjjel Richter, holnap Magyar Telekom jön
Eidenpenz József | 2015. november 3. 18:18
Ismét nagyot erősödött a dollár és sok más deviza az euróhoz képest, az euróval szemben szinte csak a forint lett olcsóbb, a keresztárfolyam 314 forint felett is járt. A hazai tőzsdén kivárós volt a hangulat, holnap hajnalban a Richter gyorsjelentése, este a Magyar Telekomé várható. Sokat drágult az olaj, kissé a Mol is.
Részvény / Deviza / Áru Meddig aludhat nyugodtan Zuckerberg? Akadhat-e kihívója a Facebooknak?
Fellegi Tamás | 2015. november 3. 16:10
A Facebook jelenleg a legnépszerűbb társasági oldal, az emberiség ötödét éri el. Most már rengeteg pénzt termel, a részvényesek örülnek is. De vajon akadhat-e a kihívója a vállalkozásnak? El lehet-e csábítani más oldalra ekkora közönséget? Most mindenesetre van egy jelentkező a feladatra.
Részvény / Deviza / Áru Amerika az égbe ment, veszik a Richtert, gyenge a forint
Fellegi Tamás | 2015. november 3. 10:34
November első kereskedési napján Amerika ugyanolyan ütemben szárnyalt, mint egész októberben, az indexek közelítik a csúcsokat. Európának ez már sok, ma már vegyesek az indexek. A Richter emelkedik, a két olajtípus közti árrés leszűkült, a forint nagyon satnyácska.
Részvény / Deviza / Áru Száguldanak a tőzsdék, elhagyta magát a forint
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 19:51
Amerikában szakadatlan az emelkedés, közelednek a csúcsok. A BÉT nem mozdult, a forint kifejezetten elgyengült, az arany tovább esik.
Részvény / Deviza / Áru Hogy mentik meg a görög bankokat? Tépik a részvényeket
Fellegi Tamás | 2015. november 2. 16:45
A görög kormány közzétette a bankmentés feltételeit, vagyis azt, mit kell tenniük a bankoknak és részvényeseiknek ahhoz, hogy az EKB által talált 14,4 milliárdos lyuk betöméséhez pénzt kapjanak a mentőcsomagból. Az agyoncsapott részvények mindenesetre magukhoz tértek.
Részvény / Deviza / Áru OTP-aukció és új cégek - ez volt a tőzsde októbere
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 16:12
A Budapesti Értéktőzsdén októberben 7,1 milliárd forintos napi átlagforgalommal forogtak a részvények.
Részvény / Deviza / Áru Bekeményítettek az oroszok - rekord sok olajat termelnek
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 15:18
Rekordszintre, napi átlagosan 10,78 millió hordóra emelkedett az orosz olajtermelés októberben, ami 0,4 százalékos bővülés szeptemberrel összevetve.
Részvény / Deviza / Áru Mikor fogy el az olajkészlet? Itt a válasz
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 14:23
A brit BP olajipari konszern szerint egyelőre nincs ok miért aggódni.
Részvény / Deviza / Áru Kiderültek a részletek: így lehetsz te is Duna House-részvényes
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 12:25
A cég harmadát viszik tőzsdére, a részvény ára maximum 4250 forint lesz. Négy cégnél lehet jegyezni a papírokat, értékpapírszámla és pénz kell hozzá. A befolyt pénzt a nemzetközi terjeszkedéshez használja majd fel a cég.
Részvény / Deviza / Áru Megtépték a török lírát, a forint viszont nem kell senkinek
Fellegi Tamás | 2015. november 2. 10:57
A tőzsdék tartják szintjüket a nagy októberi rali után, az OTP kiheverni látszik az állami eladást. Az olaj a helyén, az arany gyengült, a török líra örül Erdogannak.
Részvény / Deviza / Áru Tankoltál már? Elég durva áremelés jön a napokban
Privátbankár.hu | 2015. november 2. 07:21
A kőolaj és az üzemanyagok is drágultak a nemzetközi piacokon: kevesebbet termel Amerika, Európában pedig a Rajna vízszintje miatt nehéz az ellátás, Svájcban egy tűzeset miatt is kritikus a helyzet. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a dollár erősödött a forinthoz képest, nem túl jók a magyar autósok kilátásai a hétre.
Részvény / Deviza / Áru Az állam váratlanul kiszállt az OTP-ből - ez lett belőle
Privátbankár.hu | 2015. november 1. 10:16
Óriási forgalmat és komoly izgalmakat hozott a héten az állam OTP-csomagjának eladása - mi volt még a tőzsdén?
Részvény / Deviza / Áru Merre tovább, OTP, a nagy zuhanás után?
Privátbankár.hu | 2015. október 30. 18:33
Az OTP a reggeli öt százalékos esés után ledolgozta az esés egy részét, a Richter viszont váratlanul majdnem ugyanakkorát esett. A legfrissebb amerikai makroadatok elgyengítették a dollárt, a forint is erősödésből esésbe váltott át. A dollár irányt váltott, és ismét 1,10 felett járt az euróval szemben.
Részvény / Deviza / Áru Eljött az igazság pillanata: ennyivel nyomta le állam bácsi az OTP-t
Eidenpenz József | 2015. október 30. 11:06
A tegnapi egész napos felfüggesztés és aukció után a várakozásoknak megfelelően jelentős eséssel indított az OTP, de már elkezdett lassacskán magához térni. Erősödik a forint, az euró beesett 310 forint alá, de még jobban megy a lengyel és a török deviza.
Részvény / Deviza / Áru Mindent tönkretehet ma az OTP
Privátbankár.hu | 2015. október 30. 08:46
Az OTP-részvények ára jelentősen csökkenhet, ami lefelé húzhatja a Budapesti Értéktőzsdét.
Részvény / Deviza / Áru Jaj nektek, bankok – OTP nélkül kellett kibírnunk egész nap
Eidenpenz József | 2015. október 29. 18:00
A bankok jegyében telt a nap, a brit és a német indexet is egy-egy nagybank rossz eredménye húzta le, Magyarországon pedig fel volt függesztve az OTP egész napra, mert kiszáll belőle az állam. Mindenki azt találgatta, mekkorát eshet a részvény, ha lesz rá kereskedés. Megfejtették a tegnapi olajárrobbanás rejtélyét.
Részvény / Deviza / Áru Miért száll ki az állam az OTP-ből? Lázár elejtett néhány morzsát
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 12:10
Délutánra ígért részletesebb tájékoztatást Lázár János, de azt elismerte, hogy az MNV szabadul a pakktól.
Részvény / Deviza / Áru Mindig az az izgalmas, ami nem látható - esne az OTP, ha hagynák
Eidenpenz József | 2015. október 29. 10:51
A Fed este alaposan felkavarta a piacokat, nagyot erősödött a dollár, átmenetileg visszaestek a részvények, fordított az arany és később az olaj. Az egész napra felfüggesztett OTP valószínűleg esne, ha lehetne rá kötni, az aukció eredménye este várható. A Mol ma is szakad, a forint viszont erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Egész napra felfüggesztették az OTP-t
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 09:04
A BÉT felfüggeszti az OTP-részvények kereskedését előreláthatólag a teljes csütörtöki tőzsdei napra.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan szófordulat: decemberben mégis fordít egyet a világon a Fed?
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 08:11
Bár a piac nagyon nem számít rá, lehet, hogy mégis belefér idén egy amerikai kamatemelés: változtatott egy kicsit retorikáján a Fed, Kínától sem félnek már annyira.
Részvény / Deviza / Áru Nagy dolog készül: az állam néhány óra alatt kiszáll az OTP-ből
Privátbankár.hu | 2015. október 29. 07:35
Valaki 14 millió OTP-részvényt ad ma el a tőzsdén - épp annyit, amennyi egyébként az államnak van. Tegnap még 80 milliárdot ért a pakk, de biztosan nem fognak ennyi pénzt kapni érte, ha egyszerre öntik ki a csomagot. 10 órakor kezdődik a végkiárusítás.
Részvény / Deviza / Áru Előre ittak a piacok a Fed bőrére, nagyot esett a Mol
Eidenpenz József | 2015. október 28. 18:16
A mai Fed-ülés előtti kezdeti kivárás után erőteljesen felfelé indultak meg a részvényárfolyamok Európában, Budapesten azonban négy papír közül kettő eléggé nagyot esett. A forint kis mértékben gyengült, óriási emelkedést mutatott be a kőolaj. A Volkswagen húzta a DAX-ot, kilőtt az Apple és a Glencore.
Részvény / Deviza / Áru Mit művel a forint? Mi mozgatja a szálakat?
Eidenpenz József | 2015. október 28. 16:28
A forint híresen együtt mozog a lengyel zlotyval, ugyanakkor a zloty az utóbbi időben másként viselkedett. Mennyire járunk külön utakon, és mennyire együtt a többi feltörekvő piaci devizával? A magyarországi hírek, vagy a nemzetközi hangulat, kockázati étvágy mozgatja vajon az árfolyamot?
Részvény / Deviza / Áru Emésztik az Apple jelentését, a veszteségek ellenére emelkedik a Volkswagen
Eidenpenz József | 2015. október 28. 11:01
Tizenöt éve nem volt veszteséges a Volkswagen egyik negyedéve sem, most sikerült, de csak a botrány miatti leírások következtében. Az iPhone hozta a várakozásokat, mégis fanyalognak a befektetők és esett az Apple részvénye. Budapesten csendesen morzsolódnak lefelé az árak, a forint is gyengült kissé.
Részvény / Deviza / Áru Amerika elad stratégiai olajtartalékaiból, közben belefullad a gázba
Fellegi Tamás | 2015. október 28. 06:08
Elsőre meglepőnek tűnik a döntés, pláne az alacsony olajárak mellett, de az eladásra nem holnap kerül sor: a terv szerint 2018 és 2025 között fokozatosan. A lépést költségvetési okokkal magyarázzák, de inkább a függőség csökkenése lehet a háttérben.
Részvény / Deviza / Áru Soros ezúttal csúnyán melléfogott? Két részvénye mélyrepülésben
Eidenpenz József | 2015. október 27. 18:03
Mintegy két hónapja Soros György két szénbánya-társaságba vásárolta be magát, ma mindkettő óriási, 18-22 százalékos mélyrepülést mutatott be. Az egyik a csőd szélén táncol és hiába próbálkozott adósság-átstrukturálással, a másik is súlyosan veszteséges és egyes vagyonelemeinek eladásával próbálja elkerülni ezt a helyzetet.
Részvény / Deviza / Áru Remegő kézzel irányítják a világot: megint elmarad az emelés?
Fellegi Tamás | 2015. október 27. 14:01
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ismét kamatdöntő ülésre készül. Talán nem ez a cél, de minden egyes ülés után egyre inkább úgy tűnik, mintha teljesen bizonytalanság lenne a döntéshozók közt, persze ez adódhat a köztük lévő véleménykülönbségből is.
Részvény / Deviza / Áru Van az a pénz: szabadlábra helyezik Ivo Sanadert
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 13:10
A zágrábi megyei bíróság tanácsa kedden úgy döntött, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezik Ivo Sanader volt horvát kormányfőt.
Részvény / Deviza / Áru Mit akar tőzsdére vinni az állam? Újabb részletek derültek ki
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 11:32
A jegybank is tudja, hogy nincs fejlett gazdaság fejlett tőkepiac nélkül.
Részvény / Deviza / Áru Így keveredett áfacsalási ügybe az egyik magyar tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 10:54
Hiába nem tudott a vezetőség a körhinta-csalásról, még így is csattanhat rajtuk az adóhatóság ostora.
Részvény / Deviza / Áru Esik az olaj, gyenge a forint, vidám a török líra
Fellegi Tamás | 2015. október 27. 10:33
Egyelőre abbamaradt a tőzsdei rali, úgy tűnik, a jóból is megárt a sok. A pénteken száguldó technológiai óriások azonban mentek tovább. A világban szerényebb az esés, nálunk az OTP és a Richter vezetésével nagyobb. A forint is gyengélkedik, az olajár tovább csökken.
Részvény / Deviza / Áru Ki a felelős azért, hogy ellopták a pénzünket? Mindjárt kiderül
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 08:47
Az év végéig lezárja a brókerbotrányhoz kapcsolódó vizsgálatait a jegybank, addigra a személyi felelősség kérdését is tisztázzák.
Részvény / Deviza / Áru Széttépték a Ferrarit, ez lett belőle
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 07:46
Közel egymilliárd dollár bevételt hozott a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) konszernnek a Ferrari részvények kibocsátása.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG