TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kormány és a jegybank hatalmas, ámde gondosan szelektált csomagjainak bejelentése után a forint ugyan erősödött, a BUX index azonban Európával szembe menve esett. A nemzetközi indexek 2-3 százalékos emelkedést mutatnak a koronavírus-optimizmus miatt, bár a lelkesedés kissé csökkent a délelőtti állapothoz képest.

Továbbra is a “koronavírus-optimizmussal”, az enyhén javuló statisztikákkal és a karantén-feloldási tervezgetésekkel magyarázzák a nemzetközi sajtóban a tőzsdék jó hangulatát. A hétfői nagyszerű rali után kedden is két-három százalékos pluszban vannak az amerikai  és az európai tőzsdeindexek egyaránt. Igaz, délelőtt még valamivel nagyobb volt az emelkedés mértéke.

Itthon a BUX index viszont 0,4 tized százalékkal süllyedt, annak ellenére, hogy óriási gazdasági mentőcsomagokat jelentettek be a héten. A Mol az olaj szerény emelkedése ellenére három, a Richter 0,3 százalékkal  esett, az OTP-nek is csak pár forinttal sikerült emelkedni. A Telekom 0,6 százalékkal ment fel.

Megint limittel ment az Opus

Bezzeg a felcsútiak örülhetnek, az Opus megint limittel, 19,8 százalékkal ugrott meg, minden bizonnyal a neki alighanem nagyon kedvező gazdasági mentőcsomag hatására. A forint viszont nagyot erősödött, már csak 357,401 az euró.

További és frissebb árfolyamok itt láthatók

Ma egyrészt újabb és újabb részletek láttak napvilágot a kormány tegnap bejelentett hatalmas, de sok szempontból korlátozott gazdasági mentőcsomagjából. Másrészt pedig délután az MNB is intézkedések egész sorát jelentette be. Ezekről írtunk a következő cikkekben:

Bajban Britannia?

Európa számos országában és már az Amerikai Egyesült Államokban is azt latolgatják a legutóbbi statisztikák alapján, hogy mikor lehet végre a karanténon lazítani. Igaz, sokan attól tartanak, hogy ebben az esetben a járvány újbóli fellángolására kell felkészülni. Eközben az egész világon óriási gazdasági mentő csomagokat terveznek vagy fogadnak el a kormányok és a jegybankok. (Lásd: Vírusoptimizmus, miniszterelnök az intenzíven)

Az Egyesült Királyságban viszont egyelőre romlik a helyzet. Nemcsak a miniszterelnököt vitték intenzív osztályra, de a napi halálozások száma is emelkedett 786 esettel. Az USA egyes államaiban is a meredeken emelkedő szakasznál tartanak. Egy másik fontos kérdés azoknak a teszteknek a használata, amelyek azt hivatottak kimutatni, hogy valaki átesett-e már – akár teljesen észrevétlenül is – az új koronavírus-fertőzésen. Megtalálhatók-e a vérében az erre utaló antitestek. Sokan abban reménykednek, hogy ennek feltérképezése nagy előrelépést jelenthetne a járvány elleni harcban, a normális élethez való visszatérésben. De ezen tesztek egy része eddig megbízhatatlannak bizonyult – derül ki a Bloomberg vezető tudósításából.

Új idők az OTP-nél?

Új időkre kell készülni a koronavírus után? – teszi fel a kérdést a KBC Equitas. “Izgalmas, felvásárlásokkal teli időszakon van túl az OTP, a fókusz így inkább az integrációra és a hatékonyabb működésre helyeződhet át a jövőben.” “A koronavírus megjelenése rövidtávon szinte biztos jelentős negatívum, azonban hosszabb távú hatásokat is figyelembe kell venni. A várhatóan megváltozó környezetet figyelembe véve fair értékünket a korábbi 13 585 forintos szintről 12600 forintra csökkentettük” – írta a brókercég.

Visszacsúszott reggeli csúcsáról az arany 1700 dollár alá, enyhe mínuszban van. Az ezüst viszont meg tudta tartani három százalék körüli nyereségét. Amint a grafikonon látszik, az utóbbi egy évben a nemesfémek mezőnye meglehetősen szétcsúszott. Az arany szép pluszban van, az ezüst stagnáláshoz közeli állapotban, a platina pedig esett.

Az arany (narancssárga), az ezüst (kék) és a platina (zöld). (Tradingview.com) Az arany (narancssárga), az ezüst (kék) és a platina (zöld). (Tradingview.com)

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Részvény / Deviza / Áru GVH: mehet az AutoWallis felvásárlási akciója
MTI | 2020. november 20. 17:34
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy az AutoWallis többségi részesedést szerezzen a nyugat-magyarországi régióban meghatározó pozíciót betöltő, 130 embert foglalkoztató Iniciál Autóház Kft.-ben - közölte az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Beszélt Orbán Viktor, zuhant a forint
Csabai Károly | 2020. november 20. 11:36
Reggel 8 óra után a hazai fizetőeszköz az euróval szemben viszonylag nagy mértékben, egy egységgel gyengült. Nem sokkal azután, hogy a miniszterelnök a Kossuth Rádióban árult el részleteket az EU-költségvetéssel kapcsolatos kormányzati vétó után várható fejleményekről. Később ugyan a forint ledolgozta a veszteségét, rendkívül bizonytalan, az árfolyama hogyan alakul a következő napokban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási kamatemelés a törököknél, nagy kanyart írt le ma a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 19. 18:51
Bár a napokban még rekordot döntöttek, mára kifulladt a tőzsdék emelkedése, a befektetők számára súlyosabb a rövidtávon romló járványhelyzet, mint az oltások jelentette távolabbi ígéret. Ismét veszik a “maradjotthon–részvényeket”, az online és technológiai ászokat. A BUX is süllyedt, viszont a forint erősödni tudott. Ritkán látni akkora kamatemelést, mint ma Törökországban.
Részvény / Deviza / Áru Már nem hatnak az oltóanyag-hírek, gyengülésnek indult a forint
Eidenpenz József | 2020. november 19. 11:43
Az oltóanyagokról szóló újabb és újabb jó hírek egyre kisebb hatást váltottak ki a napokban a tőzsdéken, végül a hatás teljesen elmaradt. Közben Amerikában új lezárások indultak. Süllyednek a vezető indexek, az európai átlagnak megfelelően esik a BUX is. Újra gyengülésnek indult a forint, az arany, az ezüst, az olaj, a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Betiltaná a benzineseket a ZETA, megtáltosodott az OTP
Eidenpenz József | 2020. november 18. 19:08
Enyhén optimista a hangulat a világ tőzsdéin, a jó oltáshírek és a rossz vírusszámok között őrlődve. A BUX viszont az európai átlag többszörösét hozta ma, főleg az OTP és a Richter húzta. Az elektromosautó-piacon érdekelt cégek új érdekvédelmi szervezetet hoztak létre, amely nemcsak a környezetkímélő járművek támogatását, hanem a környezetszennyezők tiltását is szorgalmazza. Joe Biden ebben partner lehet.
Részvény / Deviza / Áru Continental: túl a mélyponton
Privátbankár.hu | 2020. november 18. 15:40
A második negyedéves mélypont után a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental javítani tudott. A Magyarországon is komoly gyártó és fejlesztőkapacitással rendelkező társaság szerint az európai járműpiacon még komoly gondok vannak.
Részvény / Deviza / Áru Jön Merkel elektromosautó-injekciója, a magyarok nem akarnak oltást
Eidenpenz József | 2020. november 18. 12:15
Mínuszból pluszba mentek át délelőtt az európai tőzsdék, a BUX felülteljesítő, az OTP erejének teljében, a forint is erősödik. Az európai autóipar szenved, a kínai eladások viszont jól alakultak. De a Tesla csak a harmadik. Az elektromosautó-piacot a német támogatások bővítése is pozitívan érintheti. A magyarok többsége elutasíthatja a koronavírus-oltást.
hírlevél