<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megint gyengül kissé a forint, a részvénypiacokon enyhe korrekció van a tegnapi magasságok után. Sok függ az időjárástól, de évekig is magas maradhat a földgáz ára Európában. Egy órán belül több ezer dollárt esett a bitcoin árfolyama. Óriási cégek nagyszerű gyorsjelentései foglalkoztatják a befektetőket.

Egy kicsit még feljebb mentek az amerikai részvényindexek a keddi zárásra, és így új rekordokat értek el. Ma az EKB tart ülést, ahol a monetáris szigorítás irányába mutató kommentárokra figyelnek majd a piaci szereplők, de az európai jegybank várhatóan később lép majd, mint a Fed (amely novemberre jelezte ezt). Ma a kanadai jegybank is ülésezik, és csökkentheti kötvényvásárlásait. Eközben a briteknél a jövő évi költségvetésen van a hangsúly.

A brit, német és francia index ma 0,3-0,4 százalékos mínuszban van, bár ez csak kis korrekciócska az utóbbi három hétben elég szépen teljesítő európai részvénypiacon. Az amerikai határidős indexek pedig csak egészen minimális esést mutatnak.

A tegnapi kereskedésben a korábbi történelmi rekordján, 19 250 forinton zárt az OTP, ma viszont 1,3 százalékkal, 19 ezer alá süllyedt. A Mol csak 0,5, a Telekom 0,6 százalékkal megy le, a Richter viszont 0,8 százalékos pluszban van. Így a BUX fél százalék körüli mínuszban mozog.

Árfolyamok és grafikonok

Még mindig gyenge a forint

A forint ma is gyengécske, az euró 365,60, 90 fillérrel drágább a tegnap estinél.

A befektetők egyre inkább keveslik a 15 bázispontos (magyarországi) kamatemelési ütemet, miközben a Morgan Stanley elemzése szerint a cseh jegybank még az idén 1,5 százalékos kamatemelést hajthat végre írta az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.

A dollár alig változik, a nyersanyagok nagy része esik. Az olaj 1,7 százalékkal megy le, az arany 0,3 százalékkal. Az ipari fémek 1,5-2,5 százalékkal is esnek. Az amerikai és a brit földgáz árfolyama is süllyed kissé, nagyjából egy százalékkal.

Mikor rendeződik az AdBlue-hiány oka?

Tömeges felvásárlás miatt korlátozást vezet be a Mol benzinkútjainál az AdBlue dízel-adalékanyagra. Aligha valószínű, hogy rövid távon rendeződik az AdBlue-hiány oka, a földgáz magas ára – írja az Erste Befektetési Zrt.

Az ár várhatóan ezen a télen meglehetősen magas marad, részben a hirtelen megugró kereslet hatására, amit csak fokoz, hogy az időjárás-előrejelzések szerint idén meglehetősen kemény lesz a tél – mondja Pletser Tamás olaj- és gázipar elemző.

Az új cseppfolyósított földgáz (LNG) beruházások szerinte “legkorábban 2024-ben jelenhetnek meg a piacon, míg az oroszok új, nagyobb földgázmezejének a bekapcsolása 2026-ra várható”. Így az elemző jövőre is magas, 35 euró/mwh árszinttel számol, jelentős felfelé mutató kockázatokkal. Sok függ majd az időjárástól is.

Jelentettek a nagyágyúk

Bent vagyunk a gyorsjelentési szezon sűrűjében, fontos óriásvállalatok sora teszi közzé eredményeit. Az Equilor Befektetési Zrt. gyűjtése szerint:

  • A Microsofttól a vártnál jobb eredmény érkezett, de várhatóan nem lesz elég Xbox karácsonyra. A menedzsment optimista a következő negyedévvel kapcsolatban, a részvény két százalékot emelkedett a zárás utáni kereskedésben.
  • Az Alphabetnél (Google) rekordnyereségről számoltak be, hála az erős reklámbevételeknek. De az Apple-termékeken nehezebb lesz információt gyűjteni, és számos szabályozói kihívásra is lehet számítani. Részvényei 0,9 százalékkal süllyedtek.
  • A Visától is a konszenzusnál jobb számok érkeztek, az osztalékot is emelik. A 2022-es bevétel-várakozás azonban túl konzervatív, így részvényei 2,7 százalékot csökkentek a zárás után.
  • A vártnál is nagyobb problémákat okoz a Texas Instrumentsnek a chiphiány. A negyedik negyedéves várakozás elmarad az elemzői becslésektől, ezért részvényeinek ára 3,6 százalékkal csökkent a tőzsdeidőn kívül.
  • Az AMD chipgyártó pozitív meglepetést okozott, ráadásul a menedzsment a negyedik negyedévre is optimistább, mint az elemzők. Ennek ellenére papírjai kissé süllyedtek.
  • Erős volt a negyedév a BASF német vegyipari gyárnál is. A menedzsment megemelte az idei előrejelzését.
  • Vegyesen zárta a negyedévet a General Electric, de a menedzsment felfele módosította előrejelzését. Két százalékkal drágult a papír.

Jelentett még a Deutsche Bank, a Banco Santander, a Twitter, a Heineken, a Puma, hogy csak a  legfontosabbakat említsük.

Coin nélkül szenved a Robinhood

hirdetés

A kibocsátási ár alá estek a Robinhood diszkontbróker részvényei a gyenge gyorsjelentése után, már 10,5 százalék a mínusz a tőzsdén kívüli forgalomban. A járvány csitulásával ugyanis az emberek kevesebb időt töltenek kereskedéssel. A kriptodeviza-kereskedés eredménye különösen nagyot zuhant, jelentős részben a dogecoin-mánia lecsengésével.

Bitcon-emlékérme (Pixabay.com)Bitcon-emlékérme (Pixabay.com)

A Coinbase kriptodeviza-tőzsdére, amely májusban nagy felhajtás mellett ment tőzsdére, megemelt, 415 dolláros célárat tett közzé a Citibank.

A Bakkt Holdings (BKKT) kriptodeviza-szolgáltató pedig, alighanem a Mastercard-együttműködés hírére, óriási mozgásokat produkált. Az első nap 200 százalékkal ugrott 10-ről 30 dollárra, a másodikon viszont 22 százalékkal korrigált. A Mastercard kriptodeviza-reformjáról lásd:

Ezek a gyorsjelentések érkeznek ma

Az USA-ban ma délben vagy kora délután a Coca-Cola, a McDonald’s, a Boeing és a Kraft Heinz számai érkeznek. Emellett elemezhetjük majd a General Motors és a Harley-Davidson elmúlt negyedévi teljesítményét is.

A Wall Street piaczárása után az Amgen, az Ebay, a Ford és a Xilinx szolgáltat a harmadik negyedévről adatokat – írja az N-Tv.de.

Hirtelen 60 ezer dollár alá esett a bitcoin

Ma délelőtt rövid idő alatt 62 ezer dollár környékéről 58 ezer dollár környékére zuhant a bitcoin árfolyama, jelenleg 59 ezer. Az ether 3940 dollár körül is forgott, de gyorsan visszatért 4000 fölé. A többi kriptodeviza, a nagyobb “altcoinok” egy része 12-20 százalékkal is visszaesett. “Flash-crash”-ről, villám-krachról beszélnek.

A bitcoin árfolyama az utóbbi 4-5 napban (forrás: Binance)A bitcoin árfolyama az utóbbi 4-5 napban (forrás: Binance)

Az esés oka egyelőre nem ismeretes, a kriptodeviza-sajtó egy része profitrealizálásokról, majd az azok által kiváltott pozíciózárásokról ír. A tőkeáttételes, nagy kockázatú üzletek pánikszerű lezárása történhetett. Vannak, akik tudni vélik, hogy ezen zárások értéke félmilliárd dollár volt.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17560 17490 17625 +1,59% 17540 17575 335 734 745 Ft 2021-12-07 09:16:48
MOL 2462 2440 2470 +1,15% 2462 2466 382 366 422 Ft 2021-12-07 09:17:18
MTELEKOM 410 409 410 +0,61% 409 410 3 107 117 Ft 2021-12-07 09:18:03
RICHTER 8485 8485 8500 +0,71% 8490 8495 30 269 330 Ft 2021-12-07 09:17:54
OPUS 228 225 228 +0,44% 225 228 114 450 Ft 2021-12-07 09:12:13
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru 9 módszer, amelyekkel kriptodevizát lehet szerezni
Eidenpenz József | 2021. december 7. 05:37
A bitcoin korábbi elképesztő szárnyalását talán a többség már végképp lekéste, de a kriptodeviza-piacon még mindig sok csoda történik. Számos módszer van arra, hogyan lehet befektetni, kereskedni vagy akár ingyen is kriptodevizához jutni. Bemutatjuk a legfontosabbakat.
Részvény / Deviza / Áru Egyedül a Molnak volt ma jó napja
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 18:13
Alacsony volt a forgalom a pesti börzén, az BUX is csökkenéssel indította a hetet. 
Részvény / Deviza / Áru Végre egy kis enyhülés, de nem éppen a Mikulás-rali
Eidenpenz József | 2021. december 6. 11:46
Ma végre zöldben állnak a tőzsdék Európában, némi optimizmus észlelhető azzal kapcsolatban, hogy az új vírusverzió talán nem is olyan pusztító. De van, aki nem osztja ezt, és kemény lezárást valószínűsít a következő hónapokban. A forint gyengécske, az olaj emelkedik. Nagy esés volt a kriptodevizáknál a hétvégén.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt ma a leggyengébb láncszem
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 17:43
A nemzetközi hangulat után ment a pesti börze. 
Részvény / Deviza / Áru Ügyesen tőzsdéztek a Privátbankár.hu és az Mfor.hu újságírói
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 14:04
Két dobogós helyet is megszereztek a Privátbankár.hu és az Mfor.hu újságírói az Equilor Befektetési Zrt. által meghirdetett kereskedési versenyen.
Részvény / Deviza / Áru Nem képes a forint a tartós erősödésre, leminősítették a 4iG-t
Eidenpenz József | 2021. december 3. 11:07
Európában megnyugodtak a tőzsdék a csütörtöki nagy esés után, az amerikai folytatás egyelőre kérdéses. A BUX is emelkedik, a forint viszont csapkod, nem valami izmos a kamatemelés ellenére sem. A Facebook feloldotta a kriptodeviza-reklámok évekkel ezelőtt elrendelt tiltását.
Részvény / Deviza / Áru Európa tette tönkre a hangulatot Budapesten
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 18:23
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 439,48 pontos, 0,85 százalékos csökkenéssel, 51 420,71 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru A kötvények helyett részvényekbe kell fektetni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 15:18
2022-ben a kötvények helyett tanácsosabb a részvények vagy a részvényalapú befektetési formák felé fordulni, és érdemes készülni a decemberi Mikulás-ralira is. Bár a globális politikai, gazdasági és egészségügyi kockázatok jelentősek, továbbra is vannak még vonzó befektetési lehetőségek, például az olajtársaságokra, a globális pénzügyi szektorra és az amerikai technológiai szektor szereplőire érdemes koncentrálni. A hazai piacon izgalmasak a 4iG részvényei, a MOL azonban kevésbé – hangzott el az SPB Befektetési Zrt. ma délelőtti online befektetői rendezvényén.  
Részvény / Deviza / Áru Beszakadnak az árak? Vegyél!
Király Béla | 2021. december 2. 11:31
Az amerikai piacokon az utóbbi években mindig nyerő stratégia volt, hogy egy-egy nagyobb esésnél vásárolni kellett a részvényeket. Aki így tett, hamarosan komoly nyereségre tehetett szert. Az egyik legnagyobb brókerház most is ezt tanácsolja.
Részvény / Deviza / Áru Befektetési stratégiák az omikron-variáns árnyékában
Módos Dániel | 2021. december 1. 18:24
A dél-afrikai omikron variáns megjelenése nem csak a tudósokat ijesztette meg, hanem a piaci hangulat is rövid idő alatt nagyot változott, annak ellenére, hogy még biztosat nem tudunk kijelenteni erről a variánsról. Az aggodalmakat az okozza, hogy a sok mutáció miatt lehet rá esély, hogy az oltások esetleg nem, vagy kevésbé hatásosak az omikron variáns ellen.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló