<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mol jelentésében megint felülmúlta saját magát és a várakozásokat is, a részvény ma is szépen emelkedik. De vannak, akik szerint így is nagyon olcsó. A forint erősödik, benézett 403 alá az euró. Jó eredményeket várnak a Richtertől, az OTP-től és a Telekomtól is.

A héten a szerdai Fed-ülés árnya nyomasztja a részvénypiacokat, amelynek kommentárja két napos kemény áresést okozott. Pénteken azonban végre pozitív jelek látszanak. A német tőzsdeindex 1,7, a francia 2,2, a brit 1,3 százalékkal emelkedett eddig, és az amerikai határidős mutatók is csaknem egy százalékkal javítanak.

Reggel Ázsiában szép emelkedés volt a tőzsdéken, főleg a kínai technológiai részvények lőttek ki, miután a befektetők a kínai zérócovid-politika enyhítésében reménykednek. A kínai CSI 300 index 3,3 százalékkal ment fel. A német gyáripari megrendelések viszont gyengén alakultak szeptemberben, kellemetlen meglepetést okozva. Ma az USA-ban fontos foglalkoztatási adatokat tesznek közzé.

Ismét esik a gáz ára

A BUX index 1,6 százalékos emelkedése mellett az OTP 1,5, a Mol és az Opus 2,3, a Richter 0,7 százalékkal megy fel. Az euró/forint árfolyam 2,6 forinttal 403-ra csökkent, ahol szerdán volt utoljára, akkor is csak rövid ideig. Pár nap emelkedés után ismét esik az európai gázár Hollandiában, négy százalékkal 120 euróra. Az olaj viszont három százalékkal megy fel, a Brent 97,50 dollár.

Árfolyamok és grafikonok

A Mol gyorsjelentése ma reggel érkezett, a Magyar Telekom és a Richter november 8-án teszi közzé számait.

Nagyon jó lett a Mol jelentése

Várakozásokon felüli negyedévről számolt be a Mol a brókercégek elemzői szerint, ráadásul a cég az előző negyedéves jó teljesítményt is felülmúlta. Éves alapon 120 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi eredményét, és öt százalékkal haladja meg az elemzői várakozásokat – írta az Equilor Befektetési Zrt.

Az Erste Befektetési Zrt. egyenesen “minden várakozáson felüli” eredményről beszélt.

A Mol 581 milliárd forint tisztított, CCS-alapú EBITDA-t ért el az idei harmadik negyedévben, ami jóval több, mint a 468 milliárd forintos piaci konszenzus és a mi 471 milliárd forintos várakozásunk. Mindhárom fő szegmens jobban teljesített, mint a várt.

Alulértékelt olajrészvények?

Egészen furcsa értékelésekkel találkozhatunk manapság, például a ma jelentő Mol az év első három negyedévében már 959 forintos EPS-t (részvényenkénti eredményt) produkált, a részvény 2,6 körüli P/E értékeltségen forog. Az osztrák OMV is 3,5-es P/E értéken van, a lengyel PKN 2,2-es rátánál tart.

Mol-kút. Fotó: Mol
Mol-kút. Fotó: Mol

Igaz, az idei különleges év, s jövőre emelkedő P/E rátákra számíthatunk, de azok is 4-es érték körül szóródnak – teszi hozzá az Erste Befektetési. P/E alapon igencsak alacsony az árazása ezeknek a részvényeknek.

Jó eredményt várnak a Richtertől

A Richter november 8-án hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését – írja az Erste Befektetési Zrt. A gyógyszercég 198,6 milliárd forintos árbevételt és 45,5 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el az előrejelzésük szerint.

A gyenge forint hatására nagyon erős eredményt érhetett el a Richter így a brókercég.

Amint a napokban írtuk, a Richter amerikai partnere, az AbbVie harmadik negyedéves jelentése szerint a Vraylar-eladások jól alakultak.

Az infláció a Magyar Telekom dilemmája

Hamarosan érkeznek a Telekom harmadik negyedéves számai, “a kilátások pedig összességében azért nem tűnnek rossznak” – írja a KBC Equitas.

Várakozásunk szerint a bevételek szépen erősödhettek a bázishoz képest, míg a profitszámok az újabb különadó nélkül szintén növekedést mutattak volna.

A kérdés viszont egyre inkább az, hogy az erős inflációs környezetre hogyan reagál majd a Telekom a következő negyedévekben.

Szeretik az OTP-t is

Az Erste az OTP-re is optimista, “Még mindig szeretjük” címmel írt róla nemrég. Az újabb jelentős hazai jegybanki beavatkozás meghozta a befektetők kedvét, és az általánosan javuló hangulatban az OTP részvényára is emelkedésnek indult.

  • Egyrészt mert az MNB jelét adta annak, hogy kész mindent bevetni a stabilitás érdekében.
  • Másrészt a megugró kamatok megemelik a bankok kamatmarzsát is.

A brókerek intézményi ajánlásában egyébként 12 000 forintos célárfolyam szerepel, ezért vételre javasolják az OTP-részvényt.

Szépen viselkednek a kriptovaluták

A kriptovaluták már szerdán és csütörtökön is meglepően jól álltál a sarat. Az szokott ugyanis a jellemző lenni, hogy ha a részvénypiac esik, ennek százalékosan a többszörösével is csökken a vezető kriptók ára.

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

Most nem így történt, a napokban a kriptovaluták felülteljesítők voltak, alig csökkent az árfolyamuk. Ma pedig a bitcoin kettő, az ether három százalék körüli mértékben drágul, 20 600, illetve 1600 dollár környékére.

Merre tart az olaj?

Miért emelkedik az olaj pénteken, és merre tart? Az okok között szerepel, hogy egy nagy erősödési hullám után a dollár végre esik némileg. A gyengébb dollár ugyanis növelheti az olajkeresletet, mivel olcsóbbá teszi az árut a más valutával fizetők számára. De a legfontosabb az lehet, hogy Kínában felmerült a zérócovid-politika enyhítésének lehetősége, ami a kínai és azon keresztül a világgazdaság élénkülését is hozhatja. Ez pedig magasabb olajkeresletet jelent.

Eddig főleg a recessziós félelmek és a kínai Covid-korlátozások veszélye tartották kordában az árakat írja az Investing.com.

A kínálat azonban várhatóan továbbra is szűkös lesz, mivel Európa hamarosan embargót vezet be az orosz olajjal szemben, és az amerikai nyersolajkészletek is csökkennek. Az OPEC+ kitermelés-csökkentései viszont rövid távon némi stabilitást biztosítottak a piacnak, bár ez valószínűleg megváltozik az EU-embargó miatt.

A világ legnagyobb olajfogyasztójának számító Egyesült Államokban a héten egyékbént erősödött a recesszióval kapcsolatos félelem, miután Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke azt mondta, hogy nagyon korai lenne a kamatemelések szüneteltetésén gondolkodni.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 11000 10855 11190 -2,22% 0 0 6 798 010 355 Ft 2023-01-30 17:06:12
MOL 2702 2694 2778 -3,08% 0 0 1 325 152 570 Ft 2023-01-30 17:07:38
MTELEKOM 371 366 373 +0,41% 0 0 68 713 341 Ft 2023-01-30 17:05:23
RICHTER 8065 8010 8240 -2,12% 0 0 3 560 515 020 Ft 2023-01-30 17:05:24
OPUS 131 126 133 -0,15% 0 0 59 162 368 Ft 2023-01-30 17:05:24
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Részvény / Deviza / Áru Nem sok mindennek lehetett ma örülni Budapesten
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 18:02
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1003,09 pontos, 2,15 százalékos csökkenéssel, 45 642,32 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Árháború az elektromosautó-piacon, csúnyán bánnak a magyar eszközökkel
Eidenpenz József | 2023. január 30. 12:07
Adják a forintot és a magyar részvényeket az S&P leminősítése után. Fontos jegybanki ülések, inflációs és GDP-adatok gondoskodhatnak izgalmakról ezen a héten is, és rengeteg gyorsjelentés érkezik. A Tesla árai alámentek az európai gyártókéinak, de az utóbbiak egyike azt mondja, nem akarja felvenni a kesztyűt. Augusztus közepi szinten áll a bitcoin, az Amazon pedig NFT-platformon dolgozik.
Részvény / Deviza / Áru Vajon mikor célozza meg az 50 eurót a gáz ára?
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 09:25
Az enyhe télnek is köszönhetően nem szállt el az energiahordozó egységnyi ellenértéke.
Részvény / Deviza / Áru Péntek estéhez képest gyengült, de azért még tartja magát a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:41
1-2 forinttal kérnek többet a főbb devizákért.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedett a BUX a héten, a forgalom csökkent
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 08:57
Csökkenő forgalom mellett emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 46 645 ponton zárt pénteken, 0,44 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
Részvény / Deviza / Áru Most akkor örüljünk? 390 alatt zárta a hetet a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 19:14
Pénteken gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, a hetet viszont erősödéssel fejezte be.
Részvény / Deviza / Áru Öngerjesztő folyamat lehet a forinterősödésből? Csúcsjanuár felé tart a bitcoin
Eidenpenz József | 2023. január 27. 11:28
A forint jól áll, az árfolyam a 387-et kerülgeti, de este jön egy hitelminősítői értékelés. A részvények kifújják magukat a tegnapi menetelés után, a befektetők emésztik a tengernyi gyorsjelentést. A bitcoin januári 40 százalékos emelkedéséből még tíz éves rekord is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is 390 alatt az euró
Privátbankár.hu | 2023. január 27. 07:28
Kisebb gyengüléssel nyitott pénteken a forint az euróval szemben, ám az árfolyam így is biztató, hiszen továbbra is a 390-es szint alatt van.
Részvény / Deviza / Áru Az járt jól, aki sok dollárt vett forintért ma reggel
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 19:19
Gyengült csütörtökön a forint.
Részvény / Deviza / Áru Zöldben zártak a főbb európai tőzsdék
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 19:11
Indexemelkedéssel fejeződött be csütörtökön a kereskedés az európai értékpapírpiacokon az előző napi veszteségek után.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG