<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A pénteki vegyes amerikai makroadatok nem billentették ki a piacokat a megszokott mederből, Új-Zélandon viszont áll a bál egy baktérium miatt.

14:30

Az EUR/USD ma is visszapattant az 1,33-as ellenállásról, délelőtt 11 óra óta csendben ereszkedik lefelé a jegyzés. Délután fél 3-kor az euró árfolyama 1,3240-nél jár.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

A forint is apránként veszít erejéből, az euró árfolyama azonban fél 3-ig nem érte el a 298,80-as szintet sem.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Az új-zélandi dollár továbbra sem tér magához; ha a tejtermékekre kivetett export-tilalmat Kína kiterjeszti, esetleg más országok is tiltólistára teszik a Fonterra bizonyos termékeit, a kivinek "becézett" deviza további gyengülésére lehet számítani.

NZD/USD
Friss árfolyamok >>

09:35

Pénteken vegyes amerikai makroadatok után próbálták az irányt keresni a piacok: a vártnál kevesebb lett az új munkahelyek száma, a munkanélküliség azonban 7,4 százalékra csökkent, ami több mint 4 éve a legalacsonyabb szint az Egyesült Államokban. Az adatok hatására a Reuters beszámolója szerint néhány nagy bank későbbre tolta a pénznyomda kivezetésének várható kezdési időpontjáról szóló prognózisát, összességében azonban a 18 nagy elsődleges forgalmazó fele továbbra is arra számít, hogy jövő hónapban a Fed megkezdi a gazdaságélénkítő program lassú kivezetését.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

Az EUR/USD árfolyam szűk sávban ingadozik hétfőn reggel, továbbra is a pénteken kialakult 1,3260-1,3285 közötti szinten jár a jegyzés.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Pénteken a forint kissé erősödött, az euró jegyzése visszajött 300 alá. Hétfő reggel - péntek estéhez hasonlóan - valamivel 298 forint fölött jegyzik az eurót.

Egy baktérium elintézte az új-zélandi dollárt

A devizapiacon ma reggel egy élelmiszerbotrány kavarja az állóvizet: éves mélypontjára esett ugyanis az új-zélandi dollár árfolyama, miután Kína betiltotta az ország legnagyobb exportcége, a Fonterra néhány tejkészítményének importját. Új-Zéland exportjának mintegy negyedét adják a tejtermékek, a GDP 5 százaléka termelődik meg a szektorban - az eset tehát komoly kockázatokat vet fel az ország gazdasági teljesítményével kapcsolatban.

NZD/USD
Friss árfolyamok >>

Kína egyébként azután tiltotta be a tejpor importját, hogy a világ legnagyobb tejtermék-exportőre, a Fonterra a hétvégén bejelentette: néhány készítményében olyan baktériumot találtak, ami botulizmus kialakulásához vezethet.

Délelőtt Európából közölnek néhány BMI-adatot, délután az amerikai szolgáltatószektor beszerzőimenedzser-indexe érkezik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG