5p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Gránit Bank mobilapplikációjában fintech-cégekkel versengő funkciót vezetett be, azonnali devizaváltást díj- és költségmentesen, amelyet az app-ban pár kattintással igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártya egészít ki. A szolgáltatást kedvező devizautalási díjak és a versenytársakhoz képest vonzó devizabetét-kamatok egészítik ki. 

Kiemelten kedvező devizapiaci középárfolyamon lehet eurót, USA dollárt, svájci frankot és angol fontot váltani munkaidőben 9 és 17 óra között a Gránit Bank mobilbanki applikációjában a nemrég élesített új funkcióval.  Az új szolgáltatást az app-ban azonnal igényelhető és használható EUR és USD alapú devizakártya egészíti ki.

A bankban már forintszámlával rendelkező ügyfelek a mobilapplikációban három kattintással, az új ügyfelek pedig a forintszámla-nyitással együtt egy szelfivel, vagy Videóbankon keresztül is kényelmesen nyithatnak devizaszámlát.

Azonnal látod, mire számíthatsz

A váltáshoz magas ügyfélélményt nyújtó, látványos grafikonokon követhető a devizák árfolyamának aznapi és múltbéli alakulása. Az appba épített kalkulátor pedig azonnal megmutatja a váltás utáni összeget.

A bank által jegyzett és öt percenként frissített devizapiaci középárfolyamon havi 550 ezer forintig lehet díj- és költségmentesen munkaidőben devizát váltani, ami kiemelkedő ajánlatnak számít nemcsak a hazai piacon, de a külföldi fintech-cégek ajánlatához képest is. Munkaidőn kívüli és a limitösszegen túli devizaváltáskor a pénzintézet az aktuális – a piaci ajánlatokhoz képest ugyancsak kedvező –  számlakonverziós árfolyamon vált, szintén díjmentesen.

Devizaváltási költségek. Forrás: Gránit Bank
Devizaváltási költségek. Forrás: Gránit Bank

A devizaváltáshoz – egy akció keretében – az év végéig díjmentes euró- és dollárszámla nyitható, amelyet a banknál már forintszámlával rendelkező ügyfelek az applikációban három kattintással megtehetnek, és azonnal használhatnak is. Az új ügyfelek pedig a forintszámlával együtt nyithatnak devizaszámlát is a bank mobilalkalmazásában egy szelfivel, vagy a Videóbankon keresztül. Az euró- és dollárszámla mellé digitálisan azonnal el is érhető és használható, az első évben díjmentes devizakártya is igényelhető néhány kattintással.

Itt az év végi vásárlási láz

„Több élethelyzet is indokolta az új termék bevezetését” - mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője. „Egyrészt jön a téli külföldi utak szezonja, de emellett a fekete péntek időszakában a külföldi webshopokban történő fizetési tranzakciók száma is ugrásszerűen nőni fog.” 

Forrás: Gránit Bank
Forrás: Gránit Bank

„Bízunk benne, hogy a kedvezményes középárfolyamon való devizaváltás a lakosság széles köre számára lesz vonzó megoldás. Az innovatív devizaszolgáltatásunkat kedvező értékajánlattal tettük teljessé, amely az app-ban való azonnali díjmentes devizaváltás és a digitálisan igényelhető és azonnal használható EUR és USD alapú devizakártyák mellett csökkentett csökkentett devizautalási díjakat is tartalmaz” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Vonzó devizabetéti kamatok is elérhetők

Aki szeretné kamatoztatni az átváltott összeget, az a banknál kedvező devizabetéti kamatokat talál. 12 hónapos lekötés esetén az euró betét 3,25 százalék, az USA dollár betét 4,00 százalék, a svájci frank és angol font betétek pedig 1,25 százalék kamatot fizetnek. Minden esetben van minimális lekötési összeg, ezek 350 euró, 500 USA dollár, valamint 350 svájci frank és 350 angol font.

A digitális bankolásé a jövő

A Gránit Bank 2010-es alapításától kezdve digitális üzleti modellt valósít meg. A bank ügyfeleit elsősorban elektronikus csatornákon, okoseszközökön keresztül szolgálja ki. A társaság 2022-ben eddigi működésének legsikeresebb évét zárta, az auditált adatok szerint a mérlegfőösszeg meghaladta az ezermilliárd forintot, az adózás előtti eredmény pedig elérte a 13 milliárdot.

Gránit Bank
Gránit Bank
A növekedés 2023-ban csoportszinten is tovább folytatódott: az első kilenchavi adatok alapján a mérlegfőösszeg meghaladta az 1100 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény megközelíti a 17,7 milliárdot, a kezelt ügyfélszámlák száma pedig 130 ezer.

Intézzük karosszékből pénzügyeinket

A Gránit Bank minden évben újabb és újabb innovatív digitális pénzforgalmi szolgáltatásokkal segíti, hogy az ügyfelek mind szélesebb köre kényelmesen, akár otthonról, utazás, és fiókban való sorban állás nélkül intézhessék pénzügyeiket. A bank digitális pénzügyi megoldásai révén Magyarország legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező pénzintézete.

A Gránit Bank 2022-ben a magyarországi bankok legrangosabb seregszemléjének számító „Mastercard - év bankja 2022” versenyben négy kategóriában szerzett dobogós helyet. A független zsűri a Gránit Banknak ítélte „Az év digitális banki UX megoldása”, valamint „Az év fiataloknak szóló programja” díjat is. 2023-ban a Global Banking and Finance Review Magazine a „Leggyorsabban Növekvő Digitális Bank Magyarországon 2023” díjat adományozta a pénzintézetnek.

További részletek >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Rendesen megemberelte magát a forint
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 18:31
Erősödött kedden a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
Személyes pénzügyek Újabb banknál jön az inflációs feketeleves, ennyivel emelik a díjakat május 1-jétől
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 12:37
Azt mondják, ennél többet is emelhettek volna.
Személyes pénzügyek Egymás lábát tapossák a bankok, hogy olcsóbb lakáshitelt adhassanak, de ki tudott mindenki alá ígérni?
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 10:38
Februárban tovább vágják a kamatokat a bankok, már közelítik a 6 százalékot, de hol kaphatjuk most a legjobb ajánlatot?
Személyes pénzügyek Na, már ilyen is van: CSOK Plusz mellé banki jóváírás
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 11:45
A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.
Személyes pénzügyek Új korszak kezdődik, a magyarok százbillió forintos vagyona a tét
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 14:22
Új korszak indul a magyarországi lakásbiztosítási piacon - márciusban ugyanis mindenki lecserélheti a meglévő lakásbiztosítását, ennek eredményeként javulhat a helyzet az alulbiztosítottság szempontjából - közölte a Netrisk.
Személyes pénzügyek Besült a kormány családtámogatási csodafegyvere?
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 10:15
Tíz százalékkal kevesebben igényelték ezt a forrást, mint egy évvel korábban.
Személyes pénzügyek Egy különös kormányzati honlap nyugdíjasoknak
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 11:07
Ha valaki bemegy a világ legnagyobb internetes keresőjébe, a Google-be és ott beírja a nyugdíj szót, akkor a második helyen mindjárt a magyar kormány nyugdíjasokkal foglalkozó honlapját találja. Aztán ha belekattint akkor sorjáznak a meglepetések. Folytatjuk laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsorát a Nyugdíjszervizt Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2024 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2024. február 6. 16:22
Regisztráció a március 5-i online találkozóra. 
Személyes pénzügyek Kihívót kaptak a magyar állampapírok
Privátbankár.hu | 2024. február 6. 09:02
Olyat láthatnak szerdától a kisbefektetők, amire időtlen idők óta nem volt példa: a legjobb betéti ajánlatok kamata magasabb lesz, mint a kedvenc állampapíré. Az egy vagy akár két évre 8 százalék feletti éves kamatot kínáló lekötéseknek azonban már csak napjai vannak hátra.
Személyes pénzügyek Ilyen magas kamatok mellett persze, hogy fizetjük a hiteleinket!
Privátbankár.hu | 2024. február 5. 11:29
Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív Központi Hitelinformációs Rendszerbe. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG