<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A legtöbb nyugdíjpénztár infláció felett, kétszámjegyű hozamokat fizet tagjainak, a 10 éves hozamráták is kecsegtetőek - a válság ellenére is. A magánkasszák is jól teljesítenek.

Az MKB nyugdíjpénztáránál az önkéntes és magánágban is voltak szép hozamok 2012-ben, akárcsak az Aegon önkéntes pénztáránál, ahol szintén kétszámjegyű volt minden portfólió hozama. Korábban az Erste önkéntes nyugdíjkasszája örvendeztette meg a tagokat, úgy tűnik a pénztári szektor jó évet zárt tavaly. Valamennyi portfólió magasan az infláció felett zárt.

Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár Szakértői portfólióját választó ügyfelek különösen figyelemre méltó, 19,49 százalékos hozamot könyvelhettek el 2012-ben.Ezt a portfóliót elsősorban azoknak ajánljuk, akik nem jártasak a befektetésekben, ezért a vagyonkezelő szakértőire bízzák az összetétel megválasztását. A közel 20 százalékos hozam azt figyelembe véve is nagyon kedvező, hogy a tavalyi év kedvezett a tőkepiaci befektetéseknek – nyilatkozta Ludvai Judit, az AEGON Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár legtöbb tagját tömörítő Kiegyensúlyozott portfólió is jól teljesített: 17,66 százalékos hozamával több mint 12 százalékponttal haladta meg az inflációt.

20 ezerrel kell kezdeni most, 65 ezer forint lesz belőle

A nyugdíjcélú megtakarításoknál – emelte ki Ludvai Judit – alapvető szerep jut a hosszú távú hozamoknak is: ezek alapján az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár teljesítménye szintén meggyőző, hiszen az 5,1 százalékos, tízéves átlagos inflációval összevetve a portfóliók 1,5 és 3 százalék közötti reálhozamot produkáltak, úgy, hogy az időszak nagyjából felét a gazdasági válság évei tették ki.

A nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban a leggyakoribb kérdés az, hogy egy adott havi járadék eléréséhez mennyi megtakarítás szükséges havonta. “Ezt a kérdést – a számos változó érték miatt – megválaszolni nem lehet: a konstrukció létjogosultságát viszont jól érzékelteti, hogy a hozzávetőleges számítások szerint, ha egy ma 40 éves ügyfél havi 20 ezer forinttal kezd el megtakarítani 25 éven keresztül, akkor majdani nyugdíját - mai vásárlóértéken - havonta 65 500 forinttal tudja kiegészíteni 15 éven át, 1 százalékos reálhozamot feltételezve.

Az MKB-nál a tagság nagy része nagyon jól járt

Az MKB-nál a négy választható portfólió közül a kiegyensúlyozott érte el tavaly a legmagasabb hozamot, 19,83 százalékot az MKB Nyugdíjpénztár önkéntes ágában – közölte Lehoczky László ügyvezető igazgató. A 90 ezres tagsága döntő többsége megtakarításaikat épp ebben őrzik: a kiegyensúlyozott portfólió a 85 százalékát teszi ki a teljes pénztári vagyonnak, amely 84,5 milliárdról egy év alatt 10,7 százalékkal, 93,5 milliárd forintra hízott.

Mivel a nettó hozamok a másik három választható portfólióban is az éves, 5,7 százalékos infláció fölött alakultak (a legalacsonyabb érték 7,94 százalék), ezért a tízéves, átlagos nettó hozamráta 6,61-7,18, a hasonló időtávra vonatkozó, éves vagyonnövekedési mutató pedig 6,57-7,26 százalékra kúszott fel - közölte Lehoczky.

A magánpénztár is jól muzsikált idén

Hasonlóan jól muzsikált az MKB Nyugdíjpénztár magán ága is: a közel 3300 tag vagyona 10,8 milliárdról 11,3 milliárd forintra nőtt, meghatározó módon a szintén kedvező hozam hatására. A fedezeti portfóliók 9,02-17,42 százalék közötti nettó hozamokat értek el, ami azt jelenti, hogy a tagi vagyon több mint 93 százalékában a hozam meghaladta a 17 százalékot. Ennek következtében a tízéves, átlagos nettó hozamráta 6,64-7,30 százalék, a tízéves vagyonnövekedési mutató pedig 6,48-8,25 százalék között alakult.

Személyes pénzügyek Biztos, hogy mindent tud a bankszámlájáról?
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 12:49
Több szempontból is fókuszba kerülnek a mindennapi bankoláshoz köthető kiadások január végén. A jövőben olcsóbb lehet az úgynevezett alapbankszámla.
Személyes pénzügyek "Hónapról hónapra, napról napra élek" - így látják az inflációt az emberek
Bendl Vera – Izsó Márton | 2023. január 28. 14:38
Tejterméket egyre kevesebbet vesznek, százezreket hagynak ott nagybevásárlásnál, kezdik felélni tartalékaikat az emberek. Van, aki kapott béremelést, de mindenki tud említeni több olyan terméket is, amelynek az új ára nagyon érzékenyen érinti. Hogy melyek ezek, és hogyan reagálnak az emberek az inflációra, kiderül a videóból.
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Diákverseny 2023 tavasz - online találkozó regisztráció
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 15:43
Regisztráció a február 22-i online találkozóra.
Személyes pénzügyek Immár tény: az infláció csúnyán megette a gáláns béremeléseket
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 08:30
Bár a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete novemberben mintegy tíz százalékkal volt magasabb, mint októberben, az infláció miatt havi szinten már csökkent a reálkereset.
Személyes pénzügyek Még mindig hullámvasúton ül a forint
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 19:13
A forint az előző heti erősödését követően gyengüléssel indította a hetet  a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.
Személyes pénzügyek Szegényebb vármegyékben nehezebb hitelhez jutni
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 08:16
A Bank360 elemzése a KSH kereseti adatait vetette össze a hitelbírálat módszertanával.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Sikeres jelentkezés!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:23
A jelentkezésedet sikeresen megerősítetted, regisztrációd sikeres!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis - Jelentkezés megerősítése szükséges!
Privátbankár.hu | 2023. január 22. 14:09
Köszönjük, hogy jelentkeztél a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre! FONTOS: kérjük, erősítsd meg jelentkezésedet!
Személyes pénzügyek Matolcsy György előírta, hány helyen vehetünk fel készpénzt
Privátbankár.hu | 2023. január 18. 09:26
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének friss rendelete meghatározza, hogy egy banknak – attól függően, hogy hány betéti és hitelkártyát bocsátott ki – hány ATM-et kell működtetnie egy fővárosi kerületben, egy vármegyeszékhelyen és a további településeken, ezeken belül a városokban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG