4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Van, amiben Dublin sokkal rosszabb, mint Budapest vagy Prága. Ez a városi közlekedési rendszer és a tarifák. Három európai fővárosban már ingyenes az utazás majdnem mindenkinek.

Honfitársaink közül sokan élnek és dolgoznak már Dublinban, nekik nem mondnunk újat, viszont az először odalátogatóknak lehet. Biztos most nyáron is sokan felkeresik az ír fővárost. Nem akarjuk megijeszteni őket, ezért gyorsan leírjuk: az emeletes buszok és a villamosok tiszták,  kiválóan közlekednek, legtöbbször pontosak is, így ezekre nyugodtan építhetünk. Persze, gyalogolni is lehet és érdemes is, hiszen csak így lehet igazán felfedezni a valóban smaragdzöld parkokat, a szép templomokat, az izgalmas múzeumokat és a jó csapolt söröket. De most nem erről lesz szó. 

Pontos de nagyon drága a busz Dublinban. Fotó: privátbankár/Mester Nándor
Pontos de nagyon drága a busz Dublinban. Fotó: privátbankár/Mester Nándor

A Greenpeace végzett egy összehasonlító kutatást az európai fővárosok közlekedési rendszeréről. Összesen 30 fővárost néztek át és kiderült, hogy Dublin az utolsó helyen áll még úgy is, hogy nem régiben extra kedvezményeket adtak a fiataloknak – minderről az Irish Independent számolt be, de magunk is meggyőződtünk róla most május végén.

A listát egyébként Luxembourg város, Tallinn és La Valetta vezeti azon az alapon, hogy mindháromban ingyenes és nagyon egyszerűen kezelhető a közlekedési rendszer és maga a hálózat is. (Tudjuk ugyanakkor, hogy ezek jóval kisebb városok, mint az ír főváros, területre és népességre is – a szerk.) Luxembourg 2020-ban, elsőként lépte meg az ingyenességet, Valetta tavaly, az észt fővárosban a helyi lakosok 2013 óta nem fizetnek semmi, viszont a turistáknak nem jár ez a kedvezmény. 

A 30 város túlnyomó többségében tehát nem ingyenes a közlekedés, a legkevesebbet Prágában, Pozsonyban, Rómában, Bécsben kell fizetni, a felsorolt helyeken a havi vagy éves bérlettel számolva 60-85 eurócent között vannak az egy útra szóló tarifák. Csak összevetésül: Londonban a legolcsóbb napijegy is átszámítva 4,11 euró, de ha több zónán keresztül megyünk, ennél magasabb az összeg. Budapesten az éves bérlet havi ára 10500 forint (375-ös árfolyammal számolva 28 euró), a haviért 9500 forintot (25,3 euró) kell fizetni. 

Dublinban nincs egy fix áras, hosszú időre, minden eszközre és mindenki számára elérhető bérlet, mint a legtöbb nagyvárosban. A napijegy 3,16 euró, de az éves és a havi bérletet csak az állással rendelkezők vehetik meg és nem minden szolgáltatásra érvényes. Léteznek speciális havi és éves bérletek, de sok a kapcsolt korlátozás ezekhez. 

A nyugdíjasok és a mozgáskorlátozottak, valamint kísérőik viszont ingyen utazhatnak. Az ír nemzeti közlekedési hatóság érezheti a nyomást, ezért a napokban elkezdte felülvizsgálni az ország belső közlekedési tarifarendszerét és azt ígérte, hogy hamarosan rugalmasabb és olcsóbb jegyeket fognak bevezetni a városok között járó, valamint az ingázók által használt buszokon és vonatokon. 

A Greenpeace megnézte az országbérleteket is, a jegyrendszer megfizethetősége és komplexitása terén itt is vezet Luxembourg és Málta, mindkét államban átlátható, egyszerű a rendszer és ingyenes a közlekedés. Mögöttük már Ausztria áll, ahol sok a kedvezmény, Írország a 15. helyet foglalja el. Németország május 1-től vezette be a havi országbérletét. A 49 eurós árért mindenféle közlekedési eszközön utazhatunk, kivéve a hosszú távú intercityket. 

Magyarországon szintén a közelmúltban lépett érvénybe a rendelet, miszerint átszámítva mintegy 50 euróért lehet utazni. Azt már mi tesszük hozzá, hogy több átgondolatlan része is van az intézkedésnek és ezért sok tízezer embernek nem éri meg kiváltani a havi országbérletet. 

A friss adatok szerint a vármegye- és országbérlet konstrukció bevezetésének első hónapjában, májusban 427 261 új bérletet váltottak az ingázók, ennek egyharmada országbérlet, kétharmada vármegyebérlet. Az országbérletek egynegyede és a vármegyebérletek kétharmada teljes áron, a többi kedvezményes áron kelt el. Megvan az első magyar város is, ahol teljes a tarifaközösség: Zalaegerszegen július 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben is lehet az új bérletekkel utazni. 

A Greenpeace kiadott egy állásfoglalást is, ebben sürgetik a kormányokat és a nagyvárosok  önkormányzatait, hogy vezessenek be olcsó, úgynevezett klíma-jegyeket, így még többen választhatják majd a tömegközlekedést. Ausztriában egyébként már vannak olyan utazási irodák, amelyek a hivatalosan felajánlott kedvezményeken túl akár 10-20 százalékkal is olcsóbban adják a szálláshelyeket, ha vonattal és nem autóval érkezünk a helyszínre és ezt a vonatjeggyel igazoljuk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Az Airbnb újabban drágább, mint a szállodaszoba
Elek Lenke | 2023. szeptember 23. 13:42
Legalábbis erre a következtetésre jutott az amerikai Travel and Leisure című turisztikai szaklap. Míg negyedszázaddal ezelőtt a „lakj nálunk olcsón” elv szerint működő oldalakon található szállás tényleg fillérekbe került, addig egy mostani jelentés szerint ma már a szállodák sokszor olcsóbbak, mint az Airbnb-n, illetve az ugyancsak amerikai Vrbo-n keresztül bérelt lakások, nyaralók.
Turizmus Egyre több az amerikai, kínai és koreai turista Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 13:23
A pandémia után még mindig sarkalatos kérdés, hogy mikor lesz képes a turizmus arra a mutatványra, mint a Covid előtti időkben? Úgy tűnik, eljött az idő.
Turizmus Egy kis emlék, semmi más
Elek Lenke | 2023. szeptember 10. 18:41
Giccsözöntől a kézműves remekig, avagy kis magyar szuvenírkörkép.
Turizmus Harácsolás áldozatai lettek az utazók
Buksza blog | 2023. szeptember 6. 14:48
Az ötven évvel ezelőttihez képest ötszörösére nőtt az az idő, ami alatt az utas feljuthat a repülőgépre.
Turizmus Kevesebbet és kevesebben nyaraltak a magyarok itthon
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 4. 08:30
Friss adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal.
Turizmus Irány Budapest, vagy mégsem? Itt van, hová utaznak idén az amerikaiak
Elek Lenke | 2023. szeptember 3. 19:03
Az amerikai Travel and Leisure turisztikai lap szerkesztői összeszedték, melyek azok a kedvelt új és régi úti célok, ahová érdemes elutazni egy lélegzetvételnyi friss levegőért, egy nagyvárosi kalandért vagy egy különleges kulturális élményért.
Turizmus Nincsenek jó híreink a görög szigetekre készülőknek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 2. 15:07
Továbbra sem tudják megfékezni a Görögország török határhoz közeli Daida erdőségében két hete pusztító tüzet.
Turizmus Fapados-e a fapadosok utasbiztosítása – hol kössünk, ha repülünk?
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 14:10
Klasszikus vs. fapados utasbiztosítások: melyik éri meg jobban, mire és mennyit fizetnek? 
Turizmus Új világ jön: szokatlan országokra cserélik a magyar nyaralók Horvátországot
Elek Lenke | 2023. augusztus 26. 17:04
Ne tévesszen meg bennünket, hogy tömve van augusztusban a horvát, a spanyol meg az olasz tengerpart. Sokáig még így is lesz. De kialakulóban van egy trend, amely hosszú távúnak mutatkozik, és amelyik a tikkasztó hőség, a viharok és a tüzek miatt a nyugodtabb, kellemesebb klímát részesíti előnyben.
Turizmus Rúdon tárolttól az arannyal szórt kenyérig: a kézműves pékségek aranykorát éljük
Elek Lenke | 2023. augusztus 19. 18:33
Péknek lenni ma divatos, megbecsült foglalkozás, legalább annyira, mint cukrásznak. Keményen meg kell dolgozni a sikerért, de a kézműves, kisebb üzletekbe messze földről elzarándokolnak. Bár a tévéshow-k figyelme a cukrászatra erőteljesebben fókuszál, a szakma rangja kétségkívül növekedett az utóbbi időben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG