<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ugyanis azt írta a neki ugyancsak írásban feltett kérdésre Tóth Bertalannak, hogy nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvény szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.

Rendben volt-e a 4iG Nyrt. 2023. január 9-én közzétett rendkívüli tájékoztatása, illetve kivizsgálja-e a Magyar Nemzeti Bank, hogy a 4iG Nyrt. január 9-én közzétett rendkívüli tájékoztatása befolyásolta-e a társaság részvényárfolyamának alakulását? Ezeket a kérdéseket szegezte Tóth Bertalan MSZP-s képviselő Matolcsy Györgynek március 13-án, írásban.

Annak kapcsán, hogy Tóth tudomására jutott, a Vodafone-ról januárban megkötött adásvételi szerződésben a vevői oldalon az állami tulajdonban lévő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hivatalosan bejelentett többségi vevő, az Antenna Hungária Zrt. mellett a 4iG Nyrt. is szerepel vevőként. Márpedig a 2023. január 9-ei tőzsdei rendkívüli tájékoztatásban az állt, hogy nem a 4iG, hanem annak leányvállalata, az Antenna Hungária kötött a Corvinussal közösen január 8-án a Vodafone Europe BV-val végleges adásvételi szerződést a Vodafone Magyarország Zrt. megvásárlására – hívta fel az MSZP-s politikus arra hívta fel Matolcsy figyelmét.

Tóth azt nehezményezi, hogy a tőzsdei tájékoztatásban utalás sem volt arra, a tranzakcióban maga a 4iG Nyrt. is részt vett volna. A szocialisták frakcióvezetője szerint a tőkepiacról szóló törvény alapján a szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója rendkívüli tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztatja a nyilvánosságot minden, az értékpapír értékét vagy hozamát, illetve a kibocsátó megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról. A kibocsátó a közzététellel egyidejűleg köteles az MNB-t, mint felügyeletet tájékoztatni.

Az MNB szerint nem merült fel tiltott, piaci manipulációra utaIó gyanú. Fotó: Depositphotos
Az MNB szerint nem merült fel tiltott, piaci manipulációra utaIó gyanú. Fotó: Depositphotos

Matolcsy írásbeli reakciója ma, a válaszadási határidő lejárta előtt néhány órával érkezett meg. Eszerint

az MNB a rendelkezésére álló, illetve a nyilvánosan elérhető információk alapján úgy találta, hogy a tájékoztatással összefüggésben nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvéay szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.

Árfolyamok és grafikonok

(Csabai Károly szerzői oldala itt érhető el.)

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Megint lepaktált Brüsszel a Pfizerral
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 19:31
Az Európai Bizottság a tagállamokkal együtt és azok nevében megállapodást között a BioNTech és a Pfizer gyógyszeripari vállalatokkal a koronavírus elleni vakcinák jövőbeli szállításának feltételeiről - tájékoztatott a brüsszeli testület pénteken.
Vállalat Uniós garanciát kapott az Erste Bank
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 13:23
Az Európai Beruházási Alap az InvestEU program keretében 53 millió eurós garanciát nyújt az Erste Csoportnak, illetve a hozzá tartozó 11 banknak Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában.
Vállalat Biogáz üzemet vesz a MOL
Privátbankár.hu | 2023. május 26. 09:16
A MOL megállapodást kötött a BayWa AG-vel a Szarvasi Biogázüzem megvásárlásáról - közölte lapunkkal a társaság.
Vállalat Részvényeket vásárolt vissza a Magyar Telekom
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 16:14
A Magyar Telekom 14,6 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat részvényvisszavásárlási aukcióján
Vállalat Eléggé megtolta a Lidl a dolgozók bérét
Molnár Csaba | 2023. május 25. 13:42
A Lidl 12 hónapon belül harmadszorra emeli nagy-britanniai dolgozóinak fizetését, az áruházakban és a raktárban akár 13,15 fontot is kereshetnek óránként. Sőt, mintegy 1500 új alkalmazottat is foglalkoztatnak.
Vállalat Megvannak a bankok, ahol jó lesz diákhitelt felvenni
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 13:03
Sok szolgáltatást kaphat ingyen, aki a kiválasztott pénzintézetekkel szerződik.
Vállalat Csak úgy ömlött a dollár Nagy Mártonékhoz
Privátbankár.hu | 2023. május 25. 09:49
1,125 milliárd dollárnyi forrást gyűjtött be a Magyar Fejlesztési Bank.
Vállalat Vége a jó világnak? Rég látott zuhanás a világ legnagyobb cégeinél
Privátbankár.hu | 2023. május 23. 14:48
A világ 100 legnagyobb vállalatának piaci tőkeértéke 11 százalékkal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, ami 2009 óta a legjelentősebb visszaesés a PwC Global Top 100 companies elemzése szerint.
Vállalat A Lego egy ’80-as évekbeli játéktermi ikonnal dobna nagyot
Molnár Csaba | 2023. május 23. 12:46
Nyolcvanas évekbeli gyerekek, eljött a ti időtök! A Lego játékgyártó cég egy 2561 darabos készletet készül kiadni az ikonikus játéktermi játékszekrény, a "Pac-Man" ünneplésére. A készlet egy valódi, 1980-as évekbeli arcade játékszekrényen alapul.
Vállalat Ez megdöbbentő: most tényleg brutális bírságot kapott a Facebook
Privátbankár.hu | 2023. május 22. 14:20
Sosem látott bírsággal vágták meg a céget.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG