<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az amerikai törvényhozók előtt is nyilatkoznia kell a Facebook-vezérnek a Kongresszusi meghallgatás előtt.

A Facebook vezér az amerikai törvényhozók előtt felel a Cambridge Analytica körül kirobbant botrány ügyében, egy nappal azelőtt, hogy a Kongresszus előtt felelne ez ügyben – erősítette meg két kongresszusi tag. A Reuters cikke szerint Mark Zuckerberg a washington-i Capitol Hillben tájékoztatja az amerikai törvényhozókat a helyzetről, a Facebook azonban ezt nem erősítette meg hivatalosan.

Az alapító kedden hivatalos az amerikai Szenátus Igazságügyi Bizottsága előtt, szerdán pedig az Egyesült Államok Kongresszusának energiaügyi és kereskedelmi bizottsága előtt felel a több millió amerikai Facebook-felhasználó adatainak kiszivárogtatása ügyében. A vállalat komoly botrányba keveredett azzal, hogy több mint 87 millió, többségében amerikai felhasználó adatait továbbította a politikai elemzőcég felé.

Félelmetes beismerés: milliárdok adatait lopták el a Facebookról

Sokkal nagyobb méretű lehet a megszerzett adatok mennyisége, mint hitték. További részletek >>>

A Cambridge Analytica pszichológiai profilt állított össze az egyes felhasználók adataiból, s ennek segítségével célzott üzeneteket lehetett küldeni a felhasználónak, befolyásolva ezzel a választói viselkedést. A Facebook a múlt hónapban kitiltotta a brit-amerikai céget az oldalról.

Nem mond le emiatt

A várakozások szerint Zuckerbergnek felelősséget kellene vállalnia a történtekért és pontos adatokat adnia arról, hány embert érintett az adat-kiszivárogtatás. A sajtó szerint a Facebook-vezér már elismerte felelősségét az üggyel kapcsolatban, ugyanakkor nem gondolja, hogy más alkalmasabb lenne a vállalat vezetői posztjára.

Kibújna a meghallgatás alól a Facebook-vezér

Helyettest küld Zuckerberg az elnökválasztási fiaskó megmagyarázására.

Részletek >>>

A Facebook korábban már támogatta azt a törvényjavaslatot, amely szerint ellenőrizhetőbbé kellene tenni a politikai hirdetések feladóit az oldalon, továbbá egy új ellenőrző rendszert is bevezetnének a hamis hirdetések kiszűrésére. Az ezzel kapcsolatos félelmek még februárban kerültek előtérbe, amikor az Egyesült Államok 3 orosz vállalatot és további 13 orosz állampolgárt gyanúsított meg azzal, hogy 2016-ban a közösségi oldalak használatával próbálták befolyásolni a választás kimenetelét.

A Cambridge Analytica és a Facebook masszív adatszivárogtatási botrányáról már korábban is rengeteget írtunk, a két vállalat ugyanakkor nem tud zöld ágra vergődni annak kapcsán, hogy pontosan ki is a felelős az adatok kiadatásáért. A kutatócég most egy újabb kifogással állt a nyilvánosság elé, elmondásuk szerint ugyanis amikor az alkalmazással adatgyűjtésbe kezdtek a Facebookon, akkor az oldal szabályozása még lehetővé tette az barátok adatainak begyűjtését is.

Ez volt az oka annak, hogy viszonylag rövid idő alatt, 270 ezer felhasználó révén 87 millió ember adatait érte el a cég. A szabályozás azóta meg is változott, illetve az adataink védelme érdekében mi is nyilatkozhatunk arról, hogy mely információkat kívánjuk megosztani.

Mennyire bízhatunk a Facebookban?

Az elmúlt hetek botránya, miszerint Facebook felhasználók adatai kerültek egy céghez, amely azt akár politikai kampányban is felhasználhatta, sok felhasználóban kételyeket ébresztett. Miről van szó, kell-e a félnünk, vagy nyugodtan folytathatjuk jól megszokott virtuális társadalmi életünket ezeken az oldalakon? Na és mit tegyünk, ha részvényesek vagyunk bennük? Tovább >>>

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
Vállalat Kettéosztódik az Ernst & Young?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:17
Jövő év végére érhet véget a folyamat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG