2p

Még az infláció megugrása előtt az embereknek több pénzük volt arra, hogy gyorséttermekben egyenek, és a McDonald’s azt vette a fejébe, hogy a jövőben visszatér ehhez.

A gyorsétterempiac legnagyobb szereplője, az amerikai McDonald’s rettentően megszenvedte a koronavírus-járvánnyal járó lezárásokat. Amikor ezt követően javulhatott volna a helyzete, akkor más gondokkal került szembe.

Új tervek. Fotó: Pixabay
Új tervek. Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Megugrott az infláció, ami arra késztette az embereket, hogy többet egyenek otthon és elfogytak az emberek zsebébe tömködött helikopterpénzek, amelyek átmenetileg élénkítették a keresletet a pandémia után. 

Az egyik egyik oldalon 1, a másikon 5,6 százalékos a drágulás

A gyorsétteremlánc vezetősége azt gondolja, hogy vissza lehet hozni a vendéglők korábbi forgalmát, csak ehhez szükség van néhány lényeges változtatásra - idézte Ian Bordent, a McDonald’s pénzügyi igazgatóját a Quartz amerikai hírtportál a cég terveiről szóló cikkében

A feladat nem tűnik egyszerűnek. Miközben az Egyesült Államokban az otthon fogyasztott élelmiszerek ára 1 százalékkal nőtt februárban éves összehasonlításban, a vendéglői árak 4,5 százalékkal mentek fel. A McDonald’s forgalma csökkent 2022-ben és 2023-ban, miután költségei növekedése miatt kénytelen volt emelni az árait. A vállalat tőzsdei jelentéseiből kiderült, hogy amerikai forgalma bővült, ám az alacsonyabb jövedelmű fogyasztók száma csökkent. Erre válaszul három lehetőséget sorolt fel Borden.

  • Az egyik a nagyobb, táplálóbb burgerek felvétele a kínálatba. Ebben nagy lehetőséget lát a pénzügyi vezető, ugyanis nagy falatok kiadós, egész napra szóló étkezést kínálhatnak egy csapásra. Hasonló lehet a helyzet egyes budapesti lángossütőkéhez, amelyek előtt sorok állnak, mert egy kiegészítőkkel megpakolt lángos elfogyasztása felérhet egy teljes ebéddel. Persze hús nem csak a buciban van, ezért néhány országban kísérletet indítanak, hogy kipróbálják milyen egyéb körítéssel vásárolnák szívesen az emberek a hamburgereket.
  • Emellett erősítenék a csirkehúsok kínálatát.
  • Végül az újítások harmadik lehetőségét a kávék javításában, pontosabban az étkezések és a kávézás jobb összekapcsolásában látják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Az Oktogonról elment, most Romániából rajtolna újra az amerikai gyorsétteremlánc
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:55
Románia lehet térségünkben az az ország, ahol az amerikai Wendy’s teszteli, hogy képes lenne-e visszatérni Európába. A kudarccal végződött előző kísérletnek Magyarország is részese volt.
Vásárló Intézkedett a Lidl: majdnem milliós fizetést kínál a kezdőknek a német üzletekben
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 12:21
Szeptembertől többet kapnak a német Lidl-üzletek dolgozói. 
Vásárló Eddig bírta, példátlan lépésre szánta el magát a másik Aldi
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 15. 07:47
Az Aldi szerint minden termékét olyan olcsón kínálja a vevőknek, amilyen olcsón csak tudja, ezért a cég áruházai egyfajta kedvezményt testesítenek meg a kiskereskedelemben. Ez változhat a jövőben.
Vásárló A legfelsőbb szintet is elérte a botrány: mérgezték a lakosságot, nem csoda, hogy bedühödtek a kínaiak
Buksza blog | 2024. július 14. 14:37
Kínában nem ritkák az élelmiszer-biztonsági botrányok, amelyeknek ismert és ismeretlenül maradt halálos áldozatai is vannak. A legújabb ügyre a legfelsőbb pekingi vezetés is kénytelen volt reagálni.
Vásárló A vásárlóknak és a boltosoknak is elege lett
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 13. 19:14
Nagy változás jöhet az önkiszolgáló pénztáraknál egy felmérés nyomán. Nagyjából kétszer annyian vannak, akik szerint meg kellene szüntetni az önkiszolgáló pénztárakat, mint akik támogatják ezeknek a megtartását. 
Vásárló Beütött a legrosszabb forgatókönyv: újra drágább lett a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. július 8. 05:44
Az elmúlt évek masszív ársokkja után az utóbbi időben javíthatott kicsit a hangulatunkon a néhány százalékos éves árcsökkenés - ez azonban most nyolc hónap után véget ért, ismét többet kell fizetnünk a hipermarketekben, mint egy éve. Havi szinten viszont kissé mérséklődtek az árak, pedig az állam kivonult az árazásból. Féltve őrizgetjük 50 forintos palackjainkat, kutatjuk az olcsó dinnyét és fagyit - itt a friss Privátbankár Árkosár.
Vásárló Szegény luxuscikk-kereskedők nem igazán tudják hogyan maradjanak talpon
Privátbankár.hu | 2024. július 7. 18:27
A luxuscikkek értékesítését is megviselte az elmúlt évek inflációja annak ellenére, hogy ez az a termékfajta, amelyen nem fognak a gazdasági válságok, mert vevőik nem érzékenyek az áringadozásokra.
Vásárló Azt ígéri a Penny tulajdonosa, hogy nem válik "nagy testvérré"
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. július 7. 15:55
Új boltot nyitott az Rewe kiskereskedelmi lánc Hamburgban, amelyben számos módszerrel vásárolhatnak a vevők, ezen belül olyannal is, amelyben videókamerák követik minden mozdulatukat.
Vásárló A tolvajok rájöttek, mit kell lopniuk, ha gyorsan sokat akarnak keresni: célba vették a legendát
Buksza blog | 2024. július 7. 10:19
Ki gondolná, hogy egy gyermekjátékért érdemes vállalni egy viszonylag nagyszabású betörés kockázatát a hajnali órákban egy riasztóval védett üzlet percekig tartó teljes kirámolásával.
Vásárló Vége a "bohózatnak": Csehország kivételes lépést tesz, nekimegy a hulladéktengernek
Elek Lenke | 2024. július 7. 09:44
Jövőre kötelező lesz Csehországban a textilhulladék-gyűjtés. Az illetékes cseh miniszter szerint az elmúlt időszakban megtévesztették a lakosságot ezen a téren. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG