Hirdetés
Hirdetés

Összefogtak a németek és a franciák: lecsapnak a bitcoinra

2018. január 19., 09:17

Kína és Dél-Korea után már az Európai Unióban is elindultak a szabályozó lépések.

A bitcoin árfolyama az elmúlt fél évben. Forrás:blockchain.com
A bitcoin árfolyama az elmúlt fél évben. Forrás:blockchain.com

Közös javaslatot tesz a kriptodevizák szabályozására Franciaország és Németország. A G20-csoport következő találkozóján a bitcoinhoz kapcsolódó kockázatokról közös elemzést és szabályozási javaslatokat terjesztenek elő – mondta Bruno La Maire. A francia gazdasági miniszter rámutatott: a két nagy nyugat-európai országnak ugyanazok az aggodalmai, és egyaránt szabályozni akarják a kriptodevizák piacát.

Nem akárki mondja, hogy a csalánba nyúlhatunk a bitcoinnal - Tovább >>>

A világ legnagyobb és legismertebb digitális devizája, a bitcoin és más nagy piaci kapitalizációjú kriptodevizák értékük jelentős részét veszítették el a hét közepén két nap alatt azokra a jelzésekre, hogy a hatóságok világszerte a kriptopénzek feletti ellenőrzés szigorítására készülnek. Erről korábbi cikkünkben olvashatnak részletesen.

Hirdetés

A bitcoin árfolyama tavaly rohamosan emelkedett rendkívül nagy kilengésekkel, majd 10 ezer dollár alá esett, ami csaknem a fele az év végén elért 19,500 körüli rekordértéknek. A látványos emelkedés leginkább a kisbefektetőket hozta lázba szerte a világon, a nagy intézményi befektetők túlnyomó része távol maradt a rendkívül kockázatos kriptodevizapiacoktól.

A francia és a német gazdasági miniszter (Peter Altmaier) bejelentette, hogy javaslatokat tesznek az euróövezet reformjára, ideértve a bankunió, a tőkeunió és a fiskális konvergencia kérdéseit, hogy még idén megállapodásra jussanak az erősebb integráció kialakításáról. Hozzátették: a két ország nyitott a többi euróövezeti országot bevonni ebbe a munkába.

10 ok, amiért a kriptovérfürdő bekövetkezett

Mi ez a tánc, fiatalok? Miért estek ekkorát a kriptodevizák? Valójában sokan várták már, az óriási emelkedések után igazán ideje volt egy nagy korrekciónak. De az okok sokrétűek, legalább három ország kormánya, műszaki buktatók, csőd, tömegpszichózis, remegő kezű kisbefektetők, tőzsdecápák és bálnák együtt okozhatták. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?