Hirdetés

Magához tért végre az OTP

2020. január 23., 18:49
Cimkék
OTP Bank
, Kína
, járvány

Az év végén még a 16 ezres szintet ostromolta az OTP Bank árfolyama, az év eleje óta viszont lejtmenetben volt. A héten kéthónapos mélyponton járt a kurzus, ma viszont nekilendült.

Hirdetés

Miközben világszerte bizonytalanság jellemzi a piacokat a Kínából indult tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedése miatt, az OTP ma árral szemben tudott úszni. A bank részvénye 390 forinttal, 2,68 százalékkal 14 940 forintra erősödött. A nekirugaszkodás azért is örvendetes, mert a hét első felében az árfolyam megközelítette a 14000 forintos szintet is, onnan jött vissza gyakorlatilag az elmúlt két napban.

A bank kapcsán tegnap látott napvilágot az a hír, hogy román lapértesülések szerint a Garanti Bank megvételéért öten is harcba szállnak, az OTP mellett az Intesa, a Raiffeisen, a Banca Transilvania és a J.C. Flowers befektetési alap. Mindegyiküknek már van érdekeltsége a román piacon, a Banca Transilvania a piacvezető, az osztrákok az ötödikek. Az OTP pedig a tizedik legnagyobb szereplő. A vételár 350-400 millió euró között lehet, ez az eladósorba került bank tőkéjének 1,1-1,3-szorosa. A prémium árazást magyarázhatja, hogy a bank hitelportfóliójának minősége átlag feletti, nettó kamatbevétele és profitja dinamikusan növekedett az elmúlt években, tőkearányos megtérülési mutatója is 10 körül alakult.

A csütörtöki kereskedésben egyébként a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. Azonban a bank jó teljesítménye miatt enyhe pluszban zárt a BUX index, 226,23 pontos, 0,51 százalékos emelkedéssel, 44 823,28 ponton zárt csütörtökön.

Pedig a külső környezet nem optimális, hiszen világszerte estek a tőzsdék csütörtökön, a háttérben a most terjedő vírusos tüdőgyulladás esetleges gazdasági következményei állnak. Kínában a tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedésének megfékezésére a járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan után a vele szomszédos Huangkangban és Ocsouban is közlekedési zárlatot vezettek be. A fertőzöttek száma elérte a 620-at, a halálos áldozatok száma pedig 17-re növekedett. A probléma viszont az, hogy a vírus úgy tűnik kiszabadult a régióból, és a legújabb hírek szerint elérte Európát, Skóciában négy fertőzöttet találtak. A friss hírek szerint Szaúd-Arábiában, Vietnamban és Szingapúrban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus.
A betegség esetleges tőzsdei hatásaival ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Idéntől rendszeressé válik a paksi orosz hitelkeret megdézsmálása

Idéntől rendszeressé válik a paksi orosz hitelkeret megdézsmálása

Eddig 100 milliárd forint értékben fizetett ki számlákat az orosz félnek a magyar megrendelő, vagyis a kormány. Az egész projekt során összesen mintegy 110 számlát fog kiállítani a kivitelező.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?