Hirdetés
Hirdetés

A lassulás a múlté? Minden képzeletet felülmúlt Kína

2017. július 17., 08:52

Magabiztosan tartották a növekedést a második negyedévben.

A kínai statisztikai hivatal szerint a GDP 6,9 százalékkal nőtt a második negyedévben, az elemzők ennél valamivel szerényebb, 6,8 százalékos bővülésre számítottak. Az idei második negyedévben a GDP 1,7 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, ami megegyezett a szakértők által várt szintnek, és felülmúlta a gazdaság első negyedévi 1,3 százalékos teljesítménynövekedését.

A kínai kormány az idei évre "6,5 százalék körüli" gazdasági növekedést vár a tavalyi 6,7 százalék után – utóbbi az elmúlt 26 év a legkisebb GDP-bővülés volt. A Nemzetközi Valutaalap szerint a kínai gazdaság idén a tavalyi hasonló ütemben, 6,7 százalékkal nő. A GDP adattal egy időben hozták nyilvánosságra az ipari termelés adatait is, ez az elmúlt három hónapban 7,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Ez jócskán felülmúlta az elemzők várakozását, ami 6,5 százalék volt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét?

A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)