2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Bankszövetség szerint a hiteleket vissza kell fizetni, az árfolyamrés ügyében hibás döntés született, az árfolyamkockázattal kapcsolatos döntés őket erősítette, az egyoldalú kamatemelés kérdésében pedig bíznak abban, hogy igazuk megáll majd az új szabályok szerint is.

A Magyar Bankszövetség szerint a Kúria döntését óriási várakozás előzte meg. - mondta el a bíróság mai jogegységi döntését kommentálva Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára. A Bankszövetség szerint fontos döntés volt, hogy kimondták: a deviza alapú jelzáloghitelek valós termékek, amelyeket vissza kell fizetni.

A mai döntés a Bankszövetség szerint szakmailag indokolatlan volt az árfolyamrés kapcsán. A bankoknak így most meg kell fizetniük 15-20 évre a váltási költségeket, ami a devizapozíciók fedezése kapcsán náluk jelentkezik és most nem háríthatóak tovább.

Az árfolyamkockázat kezelésével kapcsolatos ítélettel a Bankszövetség egyetért.

A bankszektor eddig is úgy működött, hogy minden szabályt betartott - kommentálta az egyoldalú kamatemeléssel kapcsolatos kúriai döntést Kovács Levente, ezzel mintegy jelezve, hogy a Kúria döntése kapcsán a bankok kissé másképp látják a kamatemelések megalapozottságát.

A kormánytól a Bankszövetség azt várja, hogy szakmai és végleges megoldás szülessen, ahol - a kormányzat ígéreteit figyelembevéve a forinthitelesek ne járjanak rosszabbul, mint a megsegített devizahitelesek.

Kovács Levente szerint rövid idő van a végleges megoldásig, ezért - összhangban a Kúrai Polgári Kollégiumának vezetőjével - ő is úgy vélekedett, hogy nincs értelme új pereket indítani, bedőlni megtévesztő ígéreteknek.

Kovács szerint automatikusan végrehajtható megoldás születik, az ügyfeleknek épp ezért fontos lesz, hogy mihamarabb visszatérjenek a hitelüket fizető ügyfelek közé, hiszen a szerződések tovább élnek majd.

Arra felvetésre, hogy Rogán Antal bejelentette, hogy őszre már végleges megoldás fog születni, ahol a bankoktól mindent visszavesznek, amit jogtalanul kaptak meg, Kovács Levente elmondta, készek a tárgyalásokra, négy éve folyamatosan egyeztetnek a kérdésben. Az eddig napirenden lévő gazdasági megoldások helyett a jogtechnikai megoldások ideje jött el - mondta a Bankszövetség főtitkára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG