Hirdetés
Hirdetés

Ha a tőzsdétől vártál pénzt, van egy rossz hírünk

2017. május 11., 14:41

A tavalyi év után idén sem fizet osztalékot a Budapesti Értéktőzsde.

(Fotó: BÉT)
(Fotó: BÉT)

A tőzsde idén 73 millió forint adózott eredményt és 383 millió forint EBITDA  (kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti) eredményt ért el tavaly, ugyanakkor akárcsak 2016-ban, idén sem fizetnek osztalékot. Az elmúlt évben a BUX is csúcsra járt, az értéktőzsde fő részvényindexe 37,8 százalékot emelkedett, ami a régióban, Európában és globális szinten is jó teljesítmény a BÉT közleménye szerint. Az árfolyam emelkedéssel összhangban a részvény kapitalizáció 2016-ban 30 százalékkal nőtt.

A bluechipek azonban magasabb osztalékot fizetnek, mint tavaly, itt egy év alatt 20 százalékos volt az emelkedés, emellett 15 év után újra fizet osztalékot a Rába (20 forint részvényenként) és az Alteo (130 forint), az Appeninn pedig - történetében először - fizet osztalékot az idén. A tőzsde igazgatója, Végh Richárd elmondása szerint idén is további sikereket várnak, elsősorban a kibocsátások terén, valamint az év második felében, 20 milliárd forintos tőkével elindítják majd a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapot is.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Oroszország minden szomszédjánál erősebb, csak Kínánál nem?

Az oroszok nagy léptekkel próbálnak felzárkózni a nyugati haditechnikához, sokféle új fegyverrendszert fejlesztenek, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak. Putyin elnök nemsokára jóváhagyhatja az új fejlesztési tervet, kérdés, mire lesz elég. Drónvezérelt tüzérségre, új atomrakéta-tengeralattjárókra, hosszú távú bombázókra, tankokra?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?