Hirdetés
Hirdetés

Csomagot vársz? Egyre nagyobb a baj a postán

2017. augusztus 03., 12:40

Nem sokat javult karácsony óta a helyzet, alig van alkalmazott.

MTI Fotó: Balogh Zoltán
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet cikke szerint legalább 150 embert azonnal, helyben fel tudna venni a Magyar Posta. A munkaerőhiány gyakorlatilag már mindenhol érezhető, 2014 óta 30 ezer alá csökkent a postai dolgozók száma. Ez különösen kellemetlen a kisebb települések, falvak ellátásánál. A bérezés megegyezés szerint alakul, de az általános iskolai végzettséghez kötött állásoknál hozzávetőlegesen bruttó 210 ezer forinttól indul a havi jövedelem. Egyébként a bérmegállapodással kapcsolatban általános tévhit, hogy minden egyes postai dolgozó 14 százalékos bérfejlesztést kap, ez csak a komplett bértömeg százalékos emelkedését jelenti, amelynek felosztása külön megállapodásban dől el.

A kistelepüléseken egyébként gyakorlatilag elhanyagolható a tényleges postai munka, egy korábbi felmérés szerint napi átlag 5 óra kihasználatlan kapacitást mértek. Beszédes adat, hogy 121 postán naponta kevesebb, mint öt levelet adtak föl, 412 postán pedig heti egy csomagot kellett kezelni. A jelentős munkaerőhiány legutóbb karácsonykor ütközött ki látványosan, erről korábban mi is írtunk. >>>

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Hitted volna, hány ember nem ült még repülőn?

Van egy iparág, ami stabilan, egyenletesen növekszik, és vélhetően még igen sokáig ezt is fogj tenni. Ez nem más, mint a repülés, pontosabban légi személyszállítás, és ennek a repülőgépgyártók roppant mód örvendenek. A Boeing vezére szerint az emberiség 20 százaléka repült csak eddig, de jönnek majd a többiek is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38228.16+0.55%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?