Hirdetés
Hirdetés

Eddig nem látott helyre juthatnak el a magyar tehervonatok

2017. november 21., 17:06

Hamarosan indulnak Kínába a magyar teherszerelvények.

A Magyarországról Kínába irányuló szárazföldi áruforgalom növekedésére és a Magyarországra érkező kínai import bővülésére számítanak a Rail Cargo Group magyarországi leányvállalatai és a CECZ csoport szakértői.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jövő hétfőn először indít Magyarországról Kínába áruszállító vonatokat: a XiangOuExpress - Budapest-Changsha szerelvény Ukrajnán, Oroszországon és Mongólián át jut el a távol-keleti országba, a Budapest-Pireusz konténeres exportvonat pedig a görög tengeri kikötőhöz indul.

Hirdetés

A szerelvények indítását a Budapesten vasárnap összeülő kínai-közép-európai csúcstalálkozóhoz igazították, amelyen a pekingi kormányfő is részt vesz - tette hozzá.

Átlépheti a forgalom az álomhatárt

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági kamara elnöke szerint a magyar-kínai kereskedelmi forgalom értéke idén először meghaladhatja a 10 milliárd dollárt.

Magyarország konténerforgalma évente 280-300 ezer szabványos (Teu) konténer, de a kínai áruforgalom felfutásával ez megduplázódhat. A kétszeres mennyiséget a magyarországi terminálok, vasútvonalak és a logisztika elbírja, de nagyobb növekedés esetén fejlesztő beruházásokra lehet szükség - mondta a kamara elnöke.

Kiemelte a légi szállítás jelentőségét is, hiszen - mint fogalmazott - Kínából Budapestre a repülési idő több órával rövidebb, mint a nyugati repterekre, Magyarországról pedig az EU majdnem mindegyik tagállamába 3 napon belül eljuthatnak az áruk.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38657.37+0.11%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?