Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan dühös madarak lephetik el a tőzsdét

2017. szeptember 05., 14:17

Tőzsdére készül a népszerű mobiljáték fejlesztője, nem is akármekkorára.

A Bloomberg cikke szerint nem mindennapi tőzsdére lépés készül az Európai tőzsdén, a népszerű – azóta filmfeldolgozást is megélt – mobiljáték, az Angry Birds fejlesztői tervezik bevezetni a céget a parkettre. A Rovio Entertainment Oy Helsinkiben tervez nyilvános kibocsátást, az IPO nagyjából 2 milliárd dollár értékű is lehet. A pontos dátum egyelőre nem ismert.

A bevezetés egyrészt kisegítené a vállalatot abból a pénzügyi gödörből, amibe azután csúsztak, hogy megváltoztatták az üzleti modelljüket, és így azt is, hogy miképpen kérnek pénzt a játékosoktól. Másfelől viszont további tőkét tudnának vele bevonni a vállalatba, amivel további új címek fejlesztését finanszíroznák.

 

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?

Egy friss elemzés szerint a lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon. A lakáskiadás vonzó hozamokkal kecsegtet, de a megtakarítások mellett a legolcsóbb törlesztést garantáló lakáshitelek is élénkíthetik a lakáspiacot. Az albérletárakat pedig valamelyest mérsékelheti a kínálat bővülése, ami egyben stabilizálhatja is a piacot.

Hirdetés
Hirdetés