9p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Június 22. és július 5. között a MÁV ideiglenesen lezárja a Nyugati pályaudvart, több busz menetrendje módosul.

A Nyugati pályaudvaron. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló és Kőbánya-Kispest vasútállomáson várható megnövekvő utasforgalom miatt több közlekedési változásokra kell számítani. Az érintett vasútállomásoktól, a belváros könnyebb megközelíthetősége miatt  módosul a 25-ös, a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz közlekedik Újpest–Központ M és Rákospalota–Újpest vasútállomás között - közölte a MÁV a Privátbankárral.

A közlemény szerint a Nyugati pályaudvar lezárásának ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyek Budapest-Nyugati pályaudvarra, mint kiindulási vagy célállomásra lettek kiállítva. Ezek a jegyek és bérletek Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK járatokra érvényesek.

A Nyugati pályaudvar lezárása idején az érintett vasútállomásokat az alábbi járatokkal lehet megközelíteni:

Rákospalota-Újpest vasútállomás

A vasútállomásra a 12-es, a 14-es, 14A és a 14E villamospótló busszal, valamint a 270-es autóbusszal lehet eljutni Újpest-Központ metróállomástól.

Június 27-én (szombaton) és 28-án (vasárnap) az M3-as metró felújítása is zajlik az újpesti szakaszon, így a 14E villamospótló autóbuszok Árpád híd metróállomásig meghosszabbítva közlekednek.

Rákosrendező vasútállomás

A lezárás ideje alatt a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Szegedi úton mindkét irányban terelve közlekedik, megáll Rákosrendező vasútállomásnál.

A Szőnyi úton a Teleki Blanka utca megállóhelyen a Mexikói út M irányában megáll a 25-ös és a 225-ös autóbusz, a 74A trolibusz, valamint mindkét végállomás felé terelve közlekedő 32-es autóbusz is.

Zugló vasútállomás

A Zugló vasútállomást érintő járatok, azaz az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 233-as és a 239-es nappali, és a 907-es, a 973-as és a 979-es éjszakai busz mellett az 1-es villamossal lehet utazni. A villamosok az iskolaszüneti menetrend szerint közlekednek. Amennyiben szükséges, munkanapokon csúcsidőben (reggel 6 és 9, valamint 14 és 19 óra között) tartalékszerelvény tud forgalomba állni.

Kőbánya-Kispest vasútállomás

A belváros és a Kőbánya-Kispest vasútállomás között kapcsolatot nyújtó M3-as metró az iskolaszüneti menetrend szerint közlekedik. Amennyiben szükséges, munkanapokon csúcsidőben (reggel 6 és 9, valamint 14 és 19 óra között) tartalékszerelvény tud forgalomba állni.

14A pótlóbusz

Június 22-én (hétfőn) az első járat indulásától június 26-án (pénteken) az utolsó járat indulásáig, valamint június 29-én (hétfőn) az első járat indulásától július 5-én (vasárnap) az utolsó járat indulásáig Újpest-Központ metróállomás és Rákospalota-Újpest vasútállomás között szállítja az utasokat. A június 27-28-ai hétvégén a járat nem közlekedik, mivel az M3-as metró pótlása miatt akkor a 14E járat közlekedik sűrűbben az Árpád híd M-ig.

A fenti időszakban a 14A pótlóbusz Rákospalota-Újpest vasútállomás felé az Újpest-Központ M–István út–Árpád út–Szilágyi utca–Rákospalota-Újpest vasútállomás útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

· Újpest-Központ M: a 12-es, a 14-es, a 14E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz megállóhelyén;

· Újpest-Központ M: a 14E, a 104-es, a 104A, a 204-es, a 196-os, a 196A, a 950-es és a 950A autóbusz megállóhelyén;

·Rákospalota-Újpest vasútállomás: ideiglenes megállóhelyen a vasútállomás felvételi épülete előtt a szervizúton.

A fenti időszakban a 14A pótlóbusz Újpest-Központ metróállomás felé a Rákospalota-Újpest vasútállomás–Szilágyi utca–Árpád út–István út–Újpest-Központ M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

  • Rákospalota-Újpest vasútállomás: ideiglenes megállóhelyen a vasútállomás felvételi épülete előtt a szervizúton;
  • Rákospalota-Újpest vasútállomás: a 12-es, a 14-es, a 14E, a 96-os és a 270-es autóbusz megállóhelyén;
  • Újpest-Központ M: a 14E, a 996-os és a 996A autóbusz megállóhelyén;
  • Újpest-Központ M: a 14E autóbusz leszállóhelyén.

30-as, 30A és 230-as autóbusz

A Nyugati pályaudvar lezárása idején a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz sűrűbben, a tanítási időszakban érvényes követési idővel, mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz a Keleti pályaudvar metróállomás felé a Reitter Ferenc utcában a Szegedi útig a menetrend szerint, majd a Szegedi út–Dévényi utca–Vágány utca terelt útvonalon közlekedik. Megálló nem marad ki. A buszok megállnak a Rákosrendező vasútállomás ideiglenes megállóhelyen, a Szegedi úton a Dévényi utca kereszteződése előtt.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak; Megyer, Szondi utca; illetve Káposztásmegyer, Aquaworld felé a Vágány utcában a Szent László útig a menetrend szerinti, majd a Dévényi utca–Szegedi út–Reitter Ferenc utca terelt útvonalon halad. A buszok a Rákosrendező vasútállomás ideiglenes megállóhelyen, a Szegedi úton a Dévényi utca kereszteződése után, majd a Szegedi út megálló helyett ideiglenes megállóhelyen, a Szegedi úton a Reitter Ferenc utca kereszteződése előtt állnak meg.

32-es busz

A Nyugati pályaudvar lezárása idején a 32-es autóbusz mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik.

A 32-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Kacsóh Pongrác úton a Horvát Boldizsár utcáig a menetrend szerinti, majd a Mexikói út–Szőnyi út–Ógyalla köz–felüljáró–Nagy Lajos király útja terelt útvonalon halad. Az Amerikai út (Mexikói út M) megálló kimarad.

A buszok az alábbi megállókban állnak meg:

·Mexikói út M: az M1-es metrópótló busz kijelölt megállóhelyén a Mexikói út M autóbusz-állomáson;

· Teleki Blanka utca: ideiglenes megállóhelyen a Szőnyi úton, a Teleki Blanka utca kereszteződése előtt.

A 32-es autóbusz az Árpád híd M felé a Kacsóh Pongrác útig a menetrend szerinti, majd az Ógyalla köz–Szőnyi út–Kacsóh Pongrác út terelt útvonalon halad. A buszok a 25-ös autóbusz, valamint a 74-es és a 74A trolibusz Teleki Blanka utca megállójában állnak meg.

225-ös busz

A Nyugati pályaudvar lezárása idején a 225-ös autóbusz a Mexikói út M irányában a 25-ös autóbusz, valamint a 74-es és a 74A trolibusz Teleki Blanka utca megállójában is megáll, Rákospalota, Székely Elek utca irányában pedig a menetrend szerinti útvonalon közlekedik.

Díjszabási tudnivalók

A MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti jegyek és bérletek az alábbiak szerint jogosítanak utazásra a BKK járatain a Nyugati pályaudvar lezárása idején:

A Budapest Nyugati pályaudvarra, mint kiindulási vagy célállomásra kiállított jegyek és bérletek az utazási iránytól függően érvényesek az alábbiak szerint:

  • A Cegléd, Lajosmizse irányából vagy irányában a Kőbánya-Kispest vasútállomás és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon az M3-as metró Kőbánya-Kispest–Nyugati pályaudvar vonalszakaszán.
  • A Szob, Vác, Vácrátót irányából vagy irányában a Rákospalota-Újpest vasútállomás és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon
  • a 14A  járat teljes hosszán,
  • a 12-es és 14-es járaton Rákospalota-Újpest vasútállomás és Újpest-Központ M (Munkásotthon utca) között,
  • a 14E és 270-es járaton a Rákospalota-Újpest vasútállomás és Újpest-Központ M között,
  • az M3-as metróvonalon Újpest-Központ és a Nyugati pályaudvar között,
  • június 27-én és 28-án az M3-as metró helyett pótlóbusz közlekedik Újpest-Központ és az Árpád híd között, ezért ezen a hétvégén a 14E járat Újpest-Központ M helyett az Árpád híd M végállomásig közlekedik. Ekkor a MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti jegyek és bérletek a 14E járaton az Árpád híd M végállomásig érvényesek, de az M3-as metrópótlók is igénybe vehetők velük.

Ha a vasúti bérlet vagy jegy Budapesten történő átutazásra szól a fenti irányok között (pl. Göd–Lajosmizse Budapesten keresztül), akkor azok a jegyek vagy bérletek a leírtak szerint jogosítanak a Rákospalota-Újpest vasútállomás és Kőbánya-Kispest vasútállomás közti szakaszon a BKK szolgáltatásainak igénybevételére.

Vonatközlekedés a Nyugati pályaudvar felújítása idején

A Nyugati pályaudvar lezárása idején MÁV-START Zrt. által kiadott menetrendek szerint:

· A 70-es vasútvonal (Budapest-Nyugati–Göd–Vác–Szob) személy- és zónázó vonatait a 100a vasútvonalon (Budapest-Nyugati–Cegléd–Szolnok) közlekedő vonatokkal összekötik, A zónázó vonatok Z57-es jelzéssel Szob és Cegléd között közlekednek, Rákosrendezőt nem érintik. A két vasútvonal elővárosi személyvonatai S57-es jelzéssel Vác és Monor között járnak, Rákosrendezőn kb. 20 percet várakoznak.

· A szobi gyorsított (G70) és bizonyos váci személyvonatok (S70) csak Rákospalota-Újpestig vagy Rákosrendezőig járnak.

· Cegléd felől az S20, S50, S51 jelzésű személyvonatok csak Zuglóig vagy Rákosrendezőig közlekednek.

· A 71-es vasútvonalon (Budapest-Nyugati–Vácrátót–Vác) közlekedő S71 és G71 jelzésű vonatok fővárosi végállomása Rákospalota-Újpest.

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza és a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonalon közlekedő „kör” InterCity vonatok, valamint a záhonyi IC vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyig közlekednek és onnan is indulnak. A Budapest-Nyugati–Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda érkeznek.

A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya-Kispest érintésével. A Kőbánya-Kispest–Székesfehérvár viszonylatú G43-as gyorsított vonatok csak Kelenföld és Gárdony között közlekednek. A kimaradó Kőbánya–Kispest–Kelenföld szakaszon pótjegy nélkül, az InterCity vonatokon utazhatnak tovább az utasok. A Kőbánya-Kispest–Tárnok közötti S36-as személyvonatok Kelenföld–Tárnok között járnak. A Budapest–Lajosmizse vonalon – pályafelújítás miatt – az S21 jelzésű vonatok helyett Kőbánya-Kispest és Ócsa között 2015. augusztus 19-ig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Hogyan védhetjük az izületeinket az ülő munka adta nehézségektől?
Márkázott tartalom | 2024. április 29. 19:45
Az ülő munka legalább olyan szinten terhelheti az ízületeket, mintha kemény fizikai munkát végeznénk. Gyakran pedig 40 óránál is többet töltünk a számítógép előtt ülve, ezért különösen fontos, hogy tudatosan védjük az ízületeinket. Mit tehetünk egészségünk érdekében? Mutatjuk a leghasznosabb tippeket!
Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG