<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az érdekérvényesítés terén mind a biztosítók, mind az alkuszok előreléptek - mondta a nagyobbik alkuszszövetség elnöke a társaság közgyűlésén.

Sokat javult az alkuszok szakmai elismertsége – mondta el a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) közgyűlésén Papp Lajos elnök, aki szerint ugyanakkor a megfelelő szakmai és társadalmi elismertségért még többet kell tenniük.

A szakember szerint a szövetség életében rendkívül fontos, hogy immár közös Etikai Kódex alapján működnek a társaságok. Ezen túlmenően kiemelkedően fontosnak nevezte a tavaly elindult minőségbiztosítási rendszer bevezetését. A „minősített alkusz” használata Papp szerint erősítheti az ügyfélkapcsolatokat, ám ez nem azonnal látszik, hiszen az ügyfél nem azért köt majd biztosítást az alkuszon keresztül, mert látja a minőségbiztosítási pecsétet, ám a minősített alkusz munkájával szemben nagyobb lehet a bizalom.

A minősített alkusz megjelölés és ennek kapcsán az alkuszi munka nívójának emelkedése erősítheti az alkuszok megbecsülését a biztosítópartnerek, sőt a felügyeleti szervek szemében is. Ez pedig az elnök szerint azt jelenti, hogy még tovább erősödhet az alkuszok érdekérvényesítő ereje. Ez utóbbi kapcsán látható – mondta Papp Lajos –, hogy az elmúlt évek komoly munkája nyomán egyre komolyabb sikereket ér el az alkuszszövetség: mind a jogalkotás, mind a felügyeleti munka, mind a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) szakmai vitái során immár folyamatosan kikérik a szövetség véleményét.

Van értelme a lobbinak

Papp Lajos szerint át kell reformálni a FBAMSZ által a biztosító partnerek munkájának objektív, alkuszközpontú értékelését jelentő, hagyományos Szolgáltatásminőségi Versenyt – a biztosító partnerek ugyanis egyre fontosabbnak, minőségi védjegyként kezelik a versenyben elért helyezéseket, ezért fontos, hogy még átfogóbb, szakmai paraméterek alapján kerüljenek minősítésre a biztosító partnerek.

A biztosítási piac érdekérvényesítésének komoly eredményeként jellemezte az elnök azt, hogy hosszú évek után a szakma áttörést tudott elérni és idén januártól a versengő termékekhez hasonló adókedvezményben részesülnek a nyugdíjbiztosítások.

Az idei tervek az érdekvédelem még hatékonyabbá tételét célozzák. Ennek kapcsán Papp Lajos szerint külön feladatként jelentkezik, hogy a FBAMSZ-nak ezen a felügyeletet magába olvasztó Magyar Nemzeti Bankkal újraépíteni kell a kapcsolatrendszerét. Az egyéb kihívásokról szólva Papp Lajos arra figyelmeztetett, hogy az új polgári törvénykönyv is sok feladatot ró majd a szövetségi érdekérvényesítésre – a banki és a lízingterület harca a nehezen alkalmazható feltételek megreformálása érdekében jelzi, hogy messze nem egységes az álláspont a szabályozás bizonyos területeken történő alkalmazhatóságával szemben – hívta fel a figyelmet a nagyobbik alkuszi érdekképviselet vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Biztosítás Nem fagyott szét a nyaralód? Ekkora károkat okoztak az ónos esők
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 09:34
Az elmúlt napokban az ónos esők jelentős károkat okoztak az országban, a károk bejelentése, felmérése még mindig zajlik – közölték a biztosítók. A nyaralókban keletkezett fagyási károk nagy része valószínűleg még csak ezután fog kibukni.
Biztosítás Kivéreztetett munkanélküliek országa vagyunk - pedig lenne megoldás
Nagy László Nándor | 2015. április 29. 10:35
A munkavállalók döntő része volt már munkanélküli, ötödük már háromszor volt álláskereső. Miután komoly tartalékokkal nem rendelkeznek, ezért a korábbi megtakarítások felélése után nőnek a fizetési késedelmek a hiteleknél, a rezsinél. Ilyen helyzetben meglehetősen nagy gond, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem is hallott a jövedelempótló biztosításokról.
Biztosítás Meddig fúj a viharos szél? Mi lesz május elsején?
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 08:48
A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is erős, viharos széllökésekre kell számítani.
Biztosítás Ezekre figyeljen, és a nyaralóját legközelebb is épségben találja
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 18:40
Számos veszély fenyegeti a nyaralónkat, amelyekre érdemes felkészülni, ha nem akarunk csúnyán meglepődni a szabadságunk kezdetén. Az ingatlanokkal kapcsolatos visszatérő hibák nagyon könnyen betörők kezére adhatják a menedéket, de nem csak tőlük kell félni. Az időjárás is okozhat kellemetlen perceket, ha nem látogatjuk és tartjuk karban a nyaralót. Éppen ezért még mindig jól jöhet a lakásbiztosítás.
Biztosítás A fél országra figyelmeztetést adtak ki: jön a szélvihar
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 07:27
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.
Biztosítás Ezért nem mindegy, hol javítják meg az autót - változás jöhet a kötelezőnél
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:39
Módosítaná a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (kgfb) szóló törvényt a Magyar Autóklub.
Biztosítás A Lombard Lízingnek május elejéig kell fizetnie az ügyfeleknek
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 16:40
Május elejéig kell visszafizetnie a Lombard Lízing Zrt.-nek az érintett ügyfelek felé azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tőlük.
Biztosítás Aggódik a magyar az autójáért, de sokkal drágább lett biztosítani
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 14:18
Megugrottak a kgfb-díjak az első negyedévben: átlagosan 25 100 forint volt a személygépkocsikra kötött kgfb-szerződések éves díja. Ez az érték az évközi díjhirdetés két évvel ezelőtti bevezetéséhez képest 26 százalékkal magasabb. Tavaly ilyenkor ez az eltérés még mindössze 5 százalék volt.
Biztosítás Eddig két turista nem tudott elutazni a botrány miatt
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 07:41
A Kun-Mediátornak az Union Biztosítóval van szerződése, de csak utazási tevékenységre. Eddig ezzel kapcsolatban csupán két kárbejelentés érkezett.
Biztosítás Iszonyatos profitgyárra bukkant a régióban az egyik biztosító
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 16:55
Nyereségének közel kétharmadát már a régiós leányvállalataitól szerzi a Vienna Insurance Gruop. Az osztrák biztosítócsoport nyeresége 46 százalékkal ugrott tavaly.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG