<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Algéria
Makro / Külgazdaság Összeomlottak a kapcsolatok: hova vezet az észak-afrikai válság?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 3. 15:19
Az incidens kiváló lehetőséget kínál mindkét ország számára, hogy elterelje a figyelmet a belpolitikai problémákról.  A diplomáciai kapcsolatok összeomlásával az egyik legnagyobb bizonytalanság most a Maghreb-Europe Gas nevű gázvezetéket övezi.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság A francia gyarmati múlt sötét árnyai – Macron a történelem aknamezején
Káncz Csaba | 2021. március 28. 12:47
Párizs most két afrikai országgal is történelmi kiengesztelődésre törekszik. A francia konzervatív oldal nagy része szerint viszont hazájuknak nincsen oka sem a szégyenkezésre, sem a bocsánatkérésre. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Forrongások Európa határán – radikalizálódik a fiatalság
Káncz Csaba | 2021. március 2. 15:27
Európa déli szomszédságában a túlnépesedés, a korrupt kormányzatok, a hadsereg túlzott befolyása és a munkahelyek hiánya a fiatalokat egyre inkább radikalizálja.  Két forrongó országot veszünk górcső alá.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Súlyosbodó bankválság és tüntetések – forrong a muszlim világ
Káncz Csaba | 2019. október 1. 09:50
Libanonban lopakodó bankválság, Tunéziában politikai földrengés, Algériában pedig folyamatos tüntetések jelzik, hogy a Földközi-tenger partján fekvő muszlim országok viharos vizekre értek. Libanonban már az elkövetkező napokban szétszakadhat a 22 éve rögzített kötés az amerikai dollár és a libanoni font között. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Mit lép Putyin és Erdogan? Teljes felfordulás a szövetségesnél
Káncz Csaba | 2019. április 15. 10:00
Mind Szudánban, mind Algériában annak van komoly esélye, hogy a hadsereg kicseréli a bútorzatot, de a ház ura marad. Ankara számára egy frissen felujított hadikikötő miatt stratégiai kérdés Szudán stabilitása. A Putyin kinyújtott kezeként szolgáló hírhedt Wagner-zsoldoscsapat Szudánban már egy ideje aktívan tevékenykedik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Arab tavasz 2.0 – távozik a már alig élő elnök
Fellegi Tamás | 2019. április 2. 13:10
A 8 évvel ezelőtti arab tavasz jó néhány arab országban kormányváltást hozott, de volt egy, ahol akkor nem volt elég nagy az elszántság a hatalmához mindenáron ragaszkodó elnök eltávolítására. Most Algériában is betelt a pohár, a súlyos beteg, de hatalmat elengedni nem akaró Bouteflika elnöknek áprilisban távoznia kell.
Makro / Külgazdaság Veszélyben Európa gázellátása – zavargások egy kulcsállamban
Káncz Csaba | 2019. március 6. 09:30
Több százezres tüntetések kezdődtek Európa harmadik gázszállítójánál. A Sárga Mellényesek tüntetéseivel birkózó francia nagypolitika igencsak idegesen figyeli egykori gyarmatának politikai instabilitását. Káncz Csaba jegyzete
Karrier Egy országban teljesen lekapcsolták az internetet – ki nem találod, miért
Privátbankár.hu | 2018. június 25. 11:33
Van, ahol egy kicsit túlságosan komolyan veszik az érettségi időszakot.
KKV Stadionban jók vagyunk: lenne egy munka Algériában
Privátbankár.hu | 2014. február 24. 13:28
Szijjártó Péter Algírban tárgyalt a magyar vállalatok lehetőségeiről. Szarvasmarhát, öntözési megoldásokat viszünk, de van egy leharcolt stadionjuk is.
Makro / Külgazdaság Veszélybe kerül az európai gázellátás az algériai túszdrámával?
Privátbankár.hu | 2013. január 19. 16:00
Új taktikai fegyver lehet a terroristák kezében, ha rászoknak az észak-afrikai olaj- és gázkitermelők elleni támadásokra, mert így veszélybe kerülnek az Európának szánt folyamatos szállítások.
hírlevél
depositphotos