Bokros Lajos
Makro / Külgazdaság Bokros Lajos: a kormány a recessziótól való félelmében elengedi az inflációt 
Csabai Károly | 2022. szeptember 10. 12:09
Így reagálnak Orbán Viktorék a stagflációs helyzetre a volt pénzügyminiszter, egyetemi tanár, közgazdász szerint, vagyis a növekvő infláció, csökkenő gazdasági növekedés kombinációjára. Bokros Lajos a lapcsoportunk által rendezett Klasszis Klubban ugyanakkor arra is rámutatott, azért, hogy a dolgok idáig fajultak, a hazai bankok is okolhatók, amelyek úgymond túlhitelezésbe hajszolták bele a hazai gazdaságot.
Makro / Külgazdaság Ön is kérdezhet Bokros Lajostól Klasszis Klubunk csütörtöki rendezvényén! 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 11:16
Miért ilyen magas az infláció, lehetne-e alacsonyabb, s mit kellene, illetve lehetne tennie a kormánynak, illetve az MNB-nek azért, hogy a pénzromlás fékeződjön? Miért ilyen gyenge a forint, mire lenne szükség ahhoz, hogy erősödjön? Van-e esélye annak, hogy hozzájussunk az Európai Unió hozzájárulási alapjának Magyarországot megillető forrásaihoz? Egyebek mellett ezek megválaszolására is megkérjük Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, egyetemi tanárt, közgazdászt Klasszis Klubunk szeptember 8-ai adásában. De ön is kérdezhet, regisztráljon és kövesse élőben a beszélgetést!
Makro / Külgazdaság Tényleg fenyeget államcsőd? Klasszis Klubunkban erre is válaszol Bokros Lajos  
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 11:43
Az Orbán-kormány mostani megszorításainak mértékét egyesek a névadó által 1995 márciusában beterjesztett Bokros-csomagéhoz hasonlíthatják. A Horn-kormány pénzügyi tárcáját vezetett közgazdász, egyetemi tanár Bokros Lajostól ugyanakkor egyebek mellett azt is megtudakoljuk, mi történhet, ha nem kapjuk meg az Európai Uniótól a helyreállítási alapból Magyarországra eső részt? Tényleg fenyeget államcsőd?
Részvény / Deviza / Áru Te is olyan vagy, mint ő, Te döntötted be a forintot, tudsz róla? 
Eidenpenz József | 2017. május 8. 17:28
Mármint, ha azok közé tartozol, akik leértékelődésre várva német márkát, vagy eurót szoktak venni. Ugyanazt csináltad, mint Soros György, csak nem pár száz millió dolláros, hanem pár száz ezer forintos, vagy pár milliós tőkével. Ráadásul ugyanúgy nyertél rajta. Közben esetleg megmentettél 1-2 munkahelyet.
Karrier Bokros Lajos lehet Orbán kihívója? 
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 13:50
Előválasztás esetén a volt pénzügyminiszter lenne a MoMa miniszterelnök-jelöltje.
Makro / Külgazdaság Bokros: sok feltételnek kell teljesülnie, hogy áldás legyen a bevándorlás 
Privátbankár.hu | 2016. február 1. 20:05
Egy csapásra megoldhatja a demográfiai problémákat, elfelejthetnénk a fenyegető nyugdíjkatasztrófát, és jót tehet a gazdaságnak, ha a bevándorlást lehetőségként kezeljük. Azonban rengeteg feltételnek kell teljesülnie, hogy valóban nyerjünk a népvándorláson. Bokros Lajost a Privátbankár Foglalkoztatás - Öngondoskodás konferenciáján kaptuk el néhány szóra.
Makro / Külgazdaság Miért nem szülünk? A társadalom teste nem kísérleti nyúl 
Eidenpenz József | 2016. január 28. 16:09
Miért alacsony Magyarországon még mindig a gyermekvállalási kedv, miért nem hoztak eddig áttörést az állami támogatások ellenére? Miért magasabb másutt? Lehet, hogy ez nem csak a pénzről szól, a gazdasági ösztönzők ezért tévesztenek célt? A Privátbankár konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén neves kutatók mondták el véleményüket.
Makro / Külgazdaság Bokros: akár egy évszázadra zsákutcába vihetik az országot 
Privátbankár.hu | 2015. november 18. 16:26
A múltidéző beszélgetés után a jelenkori magyar gazdaságról kérdeztük Bokros Lajos volt pénzügyminisztert. Szerinte strukturális reformokra, átláthatóbb, tisztább irányításra van a legnagyobb szüksége az országnak. Vajon a kormány által épített, gondoskodó állam kiállhatja-e az idő próbáját?
Makro / Külgazdaság Bokros: A rendszerváltással polgárjogot nyert a csodavárás 
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 20:01
Kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen érzelmekkel, gondolatokkal és milyen várakozásokkal vágott neki Magyarország a demokratikus átalakulásnak. Bokros Lajos volt pénzügyminisztert arról kérdeztük, hogy az akkori társadalom mennyire láthatta reálisan az ország gazdasági lehetőségeit és milyen úton jutottunk el a jelenlegi helyzetig.
Részvény / Deviza / Áru Áldás vagy bűn lenne az MNB-tulajdon a tőzsdében? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 8. 07:59
A korábbi tőzsdeelnökök véleménye megoszlik: hasznos lenne-e az MNB tulajdon a BÉT-ben - bár Bokros Lajosból mintha inkább a politikus szólna.
Makro / Külgazdaság Bokros Lajos megmagyarázta a Bokros-csomagot 
Gáspár András | 2015. március 20. 15:35
Húsz évvel a bevezetés után is vannak olyan elemei a híres-hírhedt csomagnak, amelyek részei a rendszernek, és sosem kritizálták őket. Fájdalmas volt, nagyot zuhantak a reálbérek, de helyreállította a magyar munkaerőpiac nemzetközi versenyképességét és megmentett az államcsődtől.
Makro / Külgazdaság Nem akar bürokratikus cafrangot a bürokrácia-űző Kósa Lajos 
Privátbankár.hu | 2014. október 18. 07:53
Magyarországon a GDP-arányos igazgatási költség 10,6 százalékon áll, s ha felezzük is, magasabb lesz, mint az EU-átlag - nyilatkozta a Népszabadságnak Kósa Lajos.
Makro / Külgazdaság Bokros: ésszerűtlen és szakszerűtlen a magyar gazdaságpolitika 
Privátbankár.hu | 2013. október 2. 15:25
Bokros Lajos szerint van különbség a mostani és az előző kormányok felelőtlensége között. Például most drámaian növekszik a magyar állam gazdasági szerepvállalása, miközben a visegrádi országoké csökken.
Makro / Külgazdaság Vattába csomagolt pedagógusok, csődbe menő egyetemek – interjú Bokros Lajossal 
Balla Györgyi | 2013. augusztus 22. 06:00
Fenekestül felforgatná a köz- és felsőoktatást Bokros Lajos. Szerinte nem kell ennyi hallgató, főiskola és egyetem. Kell viszont tandíj, mindenkinek, kivéve a szegény, ámde tehetséges diákokat. A Közép-európai Egyetem professzora felsőoktatás-szervezést, -irányítást tanít. A jelenlegi állami vezetők közül senki sem volt a hallgatója, pedig lenne nekik mit mondania. Interjú.
Makro / Külgazdaság Magyarország akár 100 évre is lecsúszhat - interjú Bokros Lajossal 
Siklós András | 2013. április 16. 06:12
Versenyezhetnek-e a mostani megszorítások a 20 évvel ezelőtti Bokros-csomaggal? Tényleg becstelenség volt a magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása? Miért reformellenes a magyar elit jelentős része? Mikor szakad el a cérna a magyar társadalomban? Működik-e kettős mérce az Európai Unióban? A válaszokat Bokros Lajostól vártuk. Interjú.
Makro / Külgazdaság Bokros vagy Matolcsy: kié a rosszabb csomag? (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. október 29. 10:22
Fontos azonosságok és különbségek is vannak a Bokros- és a Matolcsy-csomag között. Az előbbi egyszeri volt, az utóbbi részei azonban futószalagon érkeznek, és nem szolgálják a növekedést - állítja Dózsa György, a Figyelő gazdasági hetilap szerkesztője.
Részvény / Deviza / Áru Csúcsok és gödrök - 22 éve alapították meg a Budapesti Értéktőzsdét (képekkel) 
Eidenpenz József | 2012. június 19. 07:27
Sokféle csúcson és hullámvölgyben volt a Budapesti Értéktőzsde az utóbbi 22 évben, válságok sorozata, 30 százalék feletti infláció, több éves stagnálás, csődbe menő és felvásárolt cégek hosszú listája, pár év alatt többszörösükre emelkedő részvényárfolyamok - minden volt. Akár háziasszony vesz OTP-t, akár egyetemista eurót, a hazai tőzsde ma is sokak számára mindennek a kezdete. A nagyvilágban pedig minden jól működő gazdaságban van egy jól működő tőzsde.
Makro / Külgazdaság IMF-saga: még mindig csak arról tárgyalunk, mikor kezdünk el tárgyalni 
Privátbankár.hu | 2012. április 4. 07:30
Fellegi Tamás a hét közepén Washingtonban folytatja az informális megbeszéléseket az IMF illetékeseivel, egyúttal csütörtökön részt vesz az Egyesült Államok fővárosában egy konferencián, amelyen áttekintik a magyar gazdaság és belpolitika egyes fontos kérdéseit. Fellegi többek között Bokros Lajossal és Szapáry Györggyel cserél eszmét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG