CLB
Vásárló Tényleg az idősek okozzák a legtöbb balesetet?
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 10:43
Eloszlat egy tévhitet a CLB biztosítási alkusz: a fiataloknál semmivel sem okoznak több balesetet az idős autóvezetők.
Személyes pénzügyek Egymást érik az extrém viharok, óriásiak a károk - mire figyeljünk, hogy mindent kifizessen a biztosító?
Privátbankár.hu | 2020. június 16. 20:04
Rekord károkra és kimagaslóan magas kártérítési összegre készül az egymásba érő extrém viharok miatt a hazai biztosítási szakma. Jó tudni: ha több napon keresztül sorozatban újabb és újabb pusztító zivatar csap le ugyanarra az ingatlanra, akkor azt minden egyes alkalommal külön be kell jelenteni a biztosítónál, mert csak így lehet teljes a kártérítés – figyelmeztet a CLB biztosítási alkusz. Az már most látszik: a károk összege lényegesen magasabb, mint a megszokott.
Személyes pénzügyek Ötmillióba is kerülhet a húsvéti pálinka
Privátbankár.hu | 2019. április 21. 17:11
Akár ötmillió forintba is kerülhet néhány kupica húsvéti pálinka, ha annak a hatása alatt okoz valaki különösen nagy kárral járó közúti balesetet.
Személyes pénzügyek Ennyit érnek a magyar gyerekek? Szinte semmire sem elég, amit az állam ad
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 1. 09:40
A tanulóbiztosításnál sokkal jobbat is érdemelnének a gyerekek és a szüleik – hívja fel a figyelmet a tanévkezdés miatt aktuális témára a CLB biztosítási alkusz cég. Egy felmérés szerint tanévenként átlagosan naponta hatvan általános- és középiskolás gyerek szenved kisebb, nagyobb balesetet.
Személyes pénzügyek Roham indul a diákokért nyáron - ebből még nagy baj is lehet
Privátbankár.hu | 2018. június 11. 09:16
A munkaerőhiány miatt nyáron szinte minden területen a diákoktól remélik a megoldást - ebből akár baj is lehet, ha a diákok az egyre több pénz reményében „ész nélkül” bármibe belevágnak. Főleg külföldön, megfelelő biztosítás nélkül.
Makro / Külgazdaság Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?
Privátbankár.hu | 2018. április 21. 15:02
Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás következtében. Bár a szakértők óvatos feltételezésekbe bocsátkoznak csak, a biztosítók figyelmeztetik a lakosságot: érdemes még most átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy badott esetben garantáltan fizessen a biztosító.
Személyes pénzügyek Új veszély a sípályákon - elszabadult a pokol a részegekkel?
Privátbankár.hu | 2018. január 27. 18:01
Hegyi rendőrök felügyelik a sí KRESZ betartását, és büntetik a veszélyesen közlekedőket néhány alpesi ország hegyi lejtőin, ugyanis nem csak a felelőtlen síelőkkel van gond, hanem egyre többen részegek csúszkálás közben. Egy felelőtlenségből, „hősködésből” bekövetkezett balesetnek pedig nem csak húzós anyagi következménye lehet.
Személyes pénzügyek Villámcsapás ért? Tudtad, fizethet a lakásbiztosításod?
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 10:28
Akár a személyi sérülést okozó villámcsapásra is fizet egy jó lakásbiztosítás - hívja fel a figyelmet a CLB biztosítási alkuszcég, az állandósulni látszó szélsőséges időjárás, az elmúlt napokban tapasztalt brutálisan nagy viharok és kiugróan nagymértékű károk kapcsán. Becslések és híradások szerint a viharok a kisebb falvakban okozzák a legnagyobb veszteséget, s a szerencsétlenül jártak nagy többségének semmilyen biztosítása nincs.
Személyes pénzügyek Milliókba is kerülhet a külföldi nyaralás, ha erre nem figyelsz!
Privátbankár.hu | 2016. július 18. 10:31
Csak minden harmadik magyar köt biztosítást. Nem árt óvatosan kezelni a bankkártyás utasbiztosításokat sem.
Pénzügyi szektor Mi lesz a csődeljárás alatt álló biztosító ügyfeleivel?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 14:48
Több százezer ügyfelet és még ennél is több szerződést hagyhat maga után Magyarországon a romániai Astra biztosító.
Ingatlan Óriási pusztítást végzett a vihar - ebből nagy viták lesznek
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 20:02
Óriási pusztítást okozott a tegnapi vihar, nagyon megrohanhatják a biztosítókat az ügyfelek, ráadásul rekordösszeget kell majd kifizetnie a pénzintézeteknek. A kár egyelőre felbecsülhetetlen, az igényeket azonban legkésőbb három napon belül be kell jelenteni. Az átlagosnál jóval több vitás eset is lehet, ezek intézése lassabban zajlik majd.
Biztosítás Még nincs biztosítása? Be lehet-e előzni az árvizet?
Privátbankár.hu | 2013. június 5. 13:30
A rekordnagyságú árvízre rekordkifizetéssel készülnek a biztosítók, ám a kártérítés majdani végösszege még így is messze elmaradhat a valós veszteségtől. A CLB Biztosítási alkusz arra biztatja az árvíz által veszélyeztetett, de még szárazon álló ingatlanokban élőket, hogy gyorsan nézessék át, újítsák meg a lakásbiztosításukat, mert a kártérítéskor százezreket nyerhetnek vele még most, az utolsó pillanatban is. Újak kötésére is van még lehetőség, de be kell kalkulálni azt, hogy a legtöbb biztosító 15 napos moratóriumot alkalmaz, vagyis arra a kárra, ami ez idő alatt történik, nem fizetnek.
Biztosítás Semmit sem tanultak a West-Balkán ügyből
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 17:30
Magyarországon egyetlen hatóság sem ellenőrzi, rendben van-e a tömegrendezvények felelősségbiztosítása.
Biztosítás Van garázsbiztosítása? Álljon ki a garázsból, úgy a tuti
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:07
Garázsban tartott járművek ezrei úszhatnak el a napokban az ár- és belvízzel, mert csak kevesen tudják: még a külön megvehető garázsbiztosítás is csak limitált fedezetet nyújt a bent tárolt kocsikra és motorokra. A garancia a teljes körű casco, akinek nincs ilyen, az jobban teszi, ha áradáskor a garázsánál védettebb helyre állítja a járművét – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. Friss tapasztalat szerint a löszfalak közelsége is kiemelt kockázat lehet a jövőben a biztosítók szemében, mert elképzelhető, hogy a nagy esőben megcsúszott föld miatt idén különösen sok káresetet jelentenek.
Utazás 1000 méter felett: a borravalóra is jobban figyelünk, mint a biztonságra
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 13:43
A tapasztalatok szerint, akik télen a hegyekbe utaznak, a borravalóra több figyelmet fordítanak, mint a biztonságra és a megfelelő előkészületekre. Messziről felismernek minket az osztrák sípályákon.
Biztosítás Jöhet a hidegzuhany: több ezer autós kerülhet kellemetlen helyzetbe
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:00
Több ezer autósnak akkor is biztosítót kell váltania a kötelező kampány végén, ha egyébként nem tenné. Ők azok, akik túl sokba kerülnek a biztosítóknak, ezért azok egyoldalúan felbontják a szerződést. Erről a napokban, legkésőbb december elsejéig értesítik az érintett „renitens” autósokat. Lépjen önként az, aki úgy érzi, ebbe a körbe tartozik, mert most még szabadon válogathat az ajánlatok között.
Biztosítás Mégis csökkentek a kgfb-díjak, így sokan válthatnak
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 10:47
Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból: átlagosan 5-8 százalékkal csökkentek az árak.
Biztosítás Mi lesz a kgfb-piaccal: jobban járunk, olcsóbb lesz a kötelező?
Zsiborás Gergő | 2012. október 11. 11:35
Az év közbeni díjhirdetés mindenképp az ügyfeleket érdekét szolgálja, de nem biztos, hogy ettől a kgfb-díjak alacsonyabbak lesznek. A szakértők megosztottak, az egyenlet több szereplős. Maradnak a régi reflexek?
Biztosítás Túl sok a viharkár: szigorítanak a biztosítók
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 07:57
Szigorítanak a biztosítók a villámcsapásban tönkrement számítógépért, plazma TV-ért kifizethető kártérítési szabályokon. Mostantól csak annak fizetnek, aki az úgynevezett kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos szórakoztatóeszközöket villám- és túlfeszültség-védelemmel is felszerelte. Az ok egyszerű: túl sok az úgynevezett másodlagos viharkár, holott ezeket egyszerűen ki lehetne védeni.
Biztosítás Tucatnyi ok, ami miatt nem fizet a casco
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 18:00
Még totálkár esetén sem fizet a casco, ha lejárt a kocsi forgalmija, vagy ha „területi hatályon kívüli” országban történik baleset. Nincs kártérítés arra sem ha rágcsálók rongálják meg a járművet, vagy ha télen a nyári ablakmosó szétfagy a vezetékben. Egy biztosítási alkusz csokorba szedte azokat a leggyakrabban figyelmetlenségből adódó okokat, amelyek miatt a kockázatviselők megtagadják a casco kártérítést.
Biztosítás Felültetett lányok: 11 tipp a vagány srácok ellen
Privátbankár.hu | 2012. május 6. 13:44
Tapasztalatok szerint a motor hátsó ülésen utazó lenge ruhás nőknek még bukósisakban is jóval kisebb a túlélési esélyük egy bukásban, mint a vagány, „brahizó”, talpig védőfelszerelésben repesztő motorosnak. Intő jel, ha a „csak egy körre” invitáló srác a korábbi eséseivel, a gyorsaságával és hajmeresztő történeteivel dicsekszik. Pest megyében a motoros balesetben elhunyt nők 70 százaléka utas volt.
Biztosítás Duplán fizethet az, aki elmarad a kgfb díjjal
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 15:19
Egyre többe kerül a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás és a baleseti adó azoknak az autósoknak, akik eddig nem fizették be a díjat, s a szolgáltató ezért felmondta a szerződésüket. A pótdíj alól nem lehet biztosító-váltással kibújni, az adatokat ugyanis egy központi rendszer tárolja, s minden kockázatviselő ez alapján szerződik.
Biztosítás Igazságtalanul, épp a kármentes autósokat sújtja a baleseti adó
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 14:03
Igazságtalan a baleseti adó maximalizálása, mert a napi 83 forintos plafonnal az erős autók tulajdonosai, közülük is elsősorban a kárt okozók járnak jól. Sőt, ők még akkor is nyernek, ha megszűnik a biztosításuk és a fedezetlenségi díj után kell adózniuk.
Biztosítás Kötelező: ki fizeti az új ügyfelek kedvezményeit?
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:59
A károkozók lehetnek a nagy vesztesei az idei kgfb-kampánynak, valakikkel ugyanis ki kell fizettetni a már-már irreális kedvezményeket. Nekik érdemes kivárni és úgy váltani. Ezzel szemben a szolgáltatók most először határozottan igyekeznek megtartani a hűséges ügyfeleiket.
hírlevél
depositphotos