<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Cybertámadás
Makro / Külgazdaság Csendes amerikai-orosz közeledés a zsarolóvírusok területén
Káncz Csaba | 2021. november 7. 12:06
Pár hete az Egyesült Államok átadta azon orosz hekkerek neveit és elérhetőségeit a Kremlnek, akik aktív támadásokat intéztek Washington ellen. A Fehér Ház most arra vár, hogy a bizalmas információk letartóztatásokhoz vezetnek-e, hiszen Putyin most megmutathatja, hogy komolyan gondolta-e a zsarolóvírusok terjesztői és más kiberbűnözők elleni fellépést. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött az Irán elleni háború, de a cybertérben?
Privátbankár.hu | 2019. június 23. 12:56
Az egyik neves amerikai lap úgy tudja, csütörtökön csak a légicsapásokat fújta le Donald Trump amerikai elnök. A rakétarendszerek, köztük légvédelmi egységek elleni számítógépes, azaz cybertámadást viszont nem. Ám az irániak is igen járatosak az informatikai hadviselésben.
Személyes pénzügyek Ma már alig van fizikai bankrablás, de téged meglophatnak a neten
Eidenpenz József | 2019. június 19. 12:51
A magyar internetezőknek még sokat kellene fejlődniük az informatikai biztonság terén, például alig több mint a felük használ víruskeresőt mobiltelefonján. A rablók ma már online támadnak, nem fegyverrel, és a gyenge láncszem még mindig gyakran a felhasználó. Ezért a K&H Bank oktató programot indított ügyfeleinek.
KKV Hackerek célkeresztjében a KKV-k
Privátbankár.hu | 2018. december 17. 15:02
A cyberbűnözők már nem csak „nagyhalakra” vadásznak, hanem kis- és középvállalkozásokra, intézményekre, közintézményeke egyaránt. De mit tehet egy átlagos magyar cég a cybertámadások ellen?
Részvény / Deviza / Áru Bitcoin és fegyverek, e kettő kell nekik
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 13:30
Miközben sok kriptodeviza-rajongó azért imádkozik, hogy tömeges elfogadásra találjon befektetése, Ukrajnában az üzletág reneszánszát éli. Mérnököktől bűnözőkig, kriptodeviza-bányászoktól piaci árusig rengetegen foglalkoznak vele, de a korrupt hatóságok is közbeszólnak időnként.
Személyes pénzügyek Nem is zsarolóvírus a Petya, hanem valami sokkal rosszabb?
Privátbankár.hu | 2017. június 29. 16:05
A szakértők szerint hiányzik az a modul a Petya-vírusból, amely a titkosított fájlok feloldására szolgálna. Így nincs is értelme fizetni, és valószínűleg nem is a pénzszerzés volt a célja, csak álcázta magát zsarolónak. De akkor mi?
Makro / Külgazdaság Apa, kezdődik – így nyúlnak bele az oroszok a következő választásba
Privátbankár.hu | 2017. február 24. 06:07
Emmanuel Macron elnökjelölt szerint az orosz kormány beleavatkozik a franciaországi választásba, ellenfele, Marine Le Pen oldalán. A külügy és a titkosszolgálat is egyetért vele. Le Pen még kaphat orosz pénzeket. Nemrég egy magyar állami kutatóintézet azt állapította meg, hogy Oroszország manipulálja a Magyarországgal kapcsolatos híreket is.
Makro / Külgazdaság A NATO már nagyon ássa a lövészárkokat a Baltikumban
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 21:02
Ez nem scifi, a fenyegetés valós és mindennapi – óvott az észt védelmi miniszter az informatikai támadásoktól. Országa a NATO-val lázasan dolgozik azon, hogy egy, például az oroszoktól kiinduló számítógépes támadást ki tudjon védeni. Rossz tapasztalataik vannak, amikor ugyanis korábban összevesztek hatalmas szomszédjukkal, valakik egyből kicsinálták az ország főbb szervereit.
Makro / Külgazdaság Kemény harc vár Trumpra az áhított orosz barátságért
Fellegi Tamás | 2017. január 11. 06:06
Nagy nyomás nehezedik pártja részéről a rövidesen hivatalba lépő amerikai elnökre, hogy viselkedjen ellenségesen az oroszokkal, miután bizonyítottnak tekintik, hogy Oroszország az interneten keresztül beavatkozott a választási kampányba. Trump ugyanakkor jó kapcsolatokat szeretne a Kremllel, marad-e neki középút?
Makro / Külgazdaság Obama kapkod, Putyin rá se hederít - amúgy is jó éve volt
Privátbankár.hu | 2017. január 2. 06:07
Az utolsó heteit töltő amerikai elnök az orosz kémkedések és cyberakciók miatt gyorsan kihajított 35 diplomatát, mint lehetséges kémet az országból. A kissé divatjamúlt, mondhatni 20. századi megoldás inkább tűnik kapkodásnak, mint megfontolt diplomáciai lépésnek, ráadásul többet használ, mint árt a nyerő szériában lévő orosz elnöknek.
Közérdekű Ezt a kínai gyártót kerüld el, ha nem akarod hackereknek kölcsönözni a kütyüdet
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 12:18
A pénteki hackertámadásnál az internet komolyabb, kulcsfontosságú részei is leálltak, ijesztően más volt, mint az eddigiek. Bár mérete minden korábbinál nagyobb, lehet, hogy még így is csak egy közelgő új támadás főpróbájának szánták. Ráadásul nem csak számítógépekkel követték el, hanem elsősorban üzemi és háztartási készülékekkel. Államok vagy bűnözők állnak a háttérben?
Makro / Külgazdaság Pótolják a szuperhatalmak, amire a hidegháborúban nem volt mód – belecsapnak a cyberháborúba
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 1. 06:05
Hillary Clinton, a demokraták amerikai elnökjelöltje megvádolta az orosz titkosszolgálatokat, hogy feltörték a demokraták választási bizottságának szervereit és megszereztek rengeteg emailt. Rögtön ellenfelét, Donald Trumpot is megvádolta, hogy az oroszoknak asszisztál az ügyben, vagyis hazaáruló. Elnökválasztás és nagyhatalmi harc a számítógépek között.
Vásárló 40 millió vevő banki adatait lopták el a hipermarkettől
Privátbankár.hu | 2014. január 10. 17:12
Akár 110 millió vásárlójának személyes és banki adatait lophatták el egy közelmúltbeli kibertámadás során – közölte az amerikai Target áruházlánc.
Vásárló Nem is gondolnánk, mennyibe kerülhet nekünk egy cybertámadás
Privátbankár.hu | 2013. november 4. 20:00
A Kaspersky Lab és a B2B International közös 2013-as felmérése szerint a rosszindulatú cybertámadások során az áldozatok 36 százalékát érte anyagi veszteség, amelyhez még hozzájön a károsodott eszközök többletköltségei is. Ezt tovább nehezíti az a tényező, hogy rosszindulatú támadások esetén az áldozatok mindössze 39 százaléka tudta visszaszerezni elvesztett adatait, míg 61 százalékuknak nem tudták visszaállítani információit.
KKV Elképesztő károkat okozhat a kiberbűnözés
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 19:51
Egy sikeresen célzott támadás akár 2,4 millió dollár (540 millió forint) értékű anyagi kárt is okozhat a nagyvállalatok számára, derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International közös „Globális vállalati IT biztonsági kockázatok” című felméréséből.
Vásárló Súlyos cybertámadás érte Dél-Koreát
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 09:46
Az első találgatások szerint észak-koreai részről érte bénító támadás több bank és televízió számítástechnikai rendszerét.
hírlevél
Ingatlantájoló