Diákfórum
Makro / Külgazdaság „Okos pénzügyi doktorok, tanárok és diplomaták leszünk” – A hét videója a Diákverseny döntőjéről 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 19:29
Befejeződött a Privátbankár.hu által immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Junior Pénzügyi Klasszis ezúttal gimnáziumoknak megrendezett országos versenye. A döntőről készült videónkban megszólalnak a győztes csapat tagjai, a Gödöllői Református Líceum Gimnázium járó diákjai, valamint a verseny támogatói. 
Makro / Külgazdaság Megvan, melyik gimnázium nyerte a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákversenyt 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 17:34
A Gödöllői Református Líceum Gimnázium csapata nyerte az immár hatodik alkalommal megrendezett Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! pénzügyi diákversenyt. 
Makro / Külgazdaság A diákverseny egyre több döntős csapatának a neve válik ismertté 
Privátbankár.hu | 2022. április 14. 19:47
További négy megyei elődöntőben újabb hat csapat szerezte meg a jogot arra, hogy a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny április 27-ei országos döntőjében részt vegyen. Április 22-éig további elődöntőkre kerül sor.
Makro / Külgazdaság Megvannak a diákverseny országos döntőjének első résztvevői 
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 15:27
Egy balatonfüredi, egy fonyódi és egy pécsi gimnázium csapata vette sikerrel a negyedik alkalommal megrendezett Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny április 7-ei megyei elődöntőit, s nyert ezáltal jogot az április 27-ei országos döntőben való részvételre. Április 22-éig további elődöntőkre kerül sor.
Személyes pénzügyek Diákverseny felkészítő anyagok - tartalomjegyzék 
Privátbankár.hu | 2021. március 31. 19:10
A Legyél Te is pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny felkészítő anyagai. 
Személyes pénzügyek 06. A. A hazai fizetési rendszer működése 
Privátbankár.hu | 2021. március 5. 09:22
A fizetési műveletek lebonyolításához központi rendszerekre van szükség a résztvevők magas száma, az elszámolt tranzakciók hatalmas tömege, a biztonsági követelmények és a költséghatékonyság miatt. Ezt Magyarországon több intézmény biztosítja.
Személyes pénzügyek A továbbtanulás a legjobb befektetés? 
Privátbankár.hu | 2021. február 25. 15:37
A diploma megszerzésének egyik előnye, hogy az általunk vágyott szakmában dolgozhatunk. A másik, hogy a diplomások jóval többet keresnek. Így nagyon érdemes megtalálni a megoldást a tanulmányok finanszírozására és befejezésére.
Személyes pénzügyek 02. Pénz nélkül nem megy - családi költségvetés , diákköltségvetés és takarékoskodás 
Privátbankár.hu | 2021. február 10. 14:17
Pénz nélkül nem lehetséges az életünk, és tartalékolnunk is kell, nem élhetünk egyik napról a másikra. A kiadásainkat és bevételeinket meg kell terveznünk, szükségünk van saját költségvetés készítésére. Csúnya csapdákat lehet így elkerülni, és lehetővé válik a spórolás a nagy értékű beszerzésekre, mint az autó, a lakás, az utazás.
Személyes pénzügyek 03. A munka és a pénz 
Privátbankár.hu | 2021. február 8. 15:07
Az emberek többsége alkalmazott, de vannak vállalkozók, önálló szabadúszók, és elvileg tőkénk hozamaiból is meg lehet élni. Hol keressünk állást? Milyen speciális helyzetekkel fogunk megismerkedni munkahelyünkön? Mik az előnyei és hátrányai a feketemunkának vagy a közfoglalkoztatásnak? Mi vár a munkanélküliekre?
Személyes pénzügyek 06. Fizetési módok a baltától a mobiltelefonig  
Privátbankár.hu | 2021. január 25. 16:17
Ha mindig a klasszikus készpénzzel kéne fizetnünk, nem tudnánk külföldről árut rendelni, pénzt küldeni a szegény rokonnak, és mindenért be kellene zarándokolnunk valamelyik szolgáltató vagy kereskedő irodájába. A modern készpénz-helyettesítő módszerek ideális esetben kényelmesek, gyorsak, biztonságosak és olcsók. De rajtunk is áll, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt.
Személyes pénzügyek 12. Amit a befektetésekről, megtakarításokról tudni érdemes 
Privátbankár.hu | 2021. január 12. 10:39
Hová tegyük ideiglenesen felesleges pénzünket? Mi a megtakarítás és a befektetés közötti különbség? Milyen befektetési lehetőségek között választhatunk? Mire figyeljünk a pénzünk elhelyezésénél?
Személyes pénzügyek 07. Áru, hitel, részletfizetés 
Privátbankár.hu | 2021. január 4. 08:22
Mit tehetünk, ha egy nagyobb értékű árut szeretnénk megvásárolni, de éppen nincs rá pénzünk? Mire jó az áruhitel, a részletfizetés, a személyi kölcsön, a folyószámlahitel, és mire kell vigyáznunk, ha ilyet kérünk?
Személyes pénzügyek Játékos pénzügyi ismeretterjesztés diákoknak 
Privátbankár.hu | 2020. november 27. 18:24
Közel háromezer hátrányos helyzetű fiatal pénzügyi ismereteinek fejlesztését segítette az elmúlt évben az Erste Bank több nonprofit szervezettel együttműködve. Az oktatási módszereket a szervezetek maguk választották, a szakértők közreműködésével folyamatosan tökéletesítve saját megoldásaikat. Az úttörő hatékonyságmérés nyomán egyre jobban körvonalazódik, hogy a pénzügyi edukáció során a frontális és az élményalapú ismeretterjesztés egymást kiegészítve építi a tudatosságot.
Személyes pénzügyek Ismét több száz diák kapott hasznos útravalót a pénzügyek világába 
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 20:30
Újabb négy helyszínen folytatódott a Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfórum sorozata a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával, ahol a résztvevők több fontos témával is megismerkedhettek. Családi költségvetés, befektetések, a jövő fizetési módszerei - ma már nem kérdés, hogy ezekkel a diákoknak is érdemes foglalkoznia.
Karrier Mi kell a sikerhez? Tudj angolul, vagy kimaradsz az egész világból 
Eidenpenz József | 2019. február 8. 18:16
Hogyan indíts vállalkozást, hogyan legyél sikeres startupper? Három sikeres vállalkozó is úgy véli, hogy tanulni érdemes. Lehet ugyan menet közben is elsajátítani dolgokat, de az oktatás sok mindent megkönnyít. Az ötletnél fontosabb lehet a megvalósítás, és szinte mindennél fontosabb az angol, a csoportmunka meg a Google kereső.
Személyes pénzügyek Jó buli a befektetés, de észnél kell lenni, mint minden buliban 
Eidenpenz József | 2019. február 1. 17:00
A legtöbben még kamatot sem tudnak számolni. Pedig még a Trónok Harca című sorozat is tartogat tanulságokat pénzügyi téren – a tél mindig eljöhet, nem árt felkészülni. Életünk szinte minden szakaszában kell valamire spórolni. Hogyan érdemes elkezdeni? - erről is szó volt a Privátbankár konferenciáján.
Személyes pénzügyek Tanuld meg, hogy kell tanulni, és a pénzedre vigyázni 
Eidenpenz József | 2019. január 31. 17:45
Hogyan érdemes tanulni? Hogyan vigyázzunk pénzünkre, hogyan kerüljük el a csalárd befektetési ajánlatokat? Miért botorság nem felvenni a Diákhitelt, és miért éri meg feltétlenül továbbtanulni? – erről volt szó a Privátbankár Diákfórumán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG