Eszközvásárlási program
Állampapír / Kötvény A fele se tréfa – sok éves hozamcsúcs, jönnek a kamatemelések? 
Fellegi Tamás | 2018. október 5. 12:53
A 10 éves amerikai államkötvény hozama szokatlanul nagyot emelkedett, több mint hét éves csúcsra ért. Ennek hatása egyre inkább érződik a piacokon, még az európai kötvényhozamok is felfelé haladnak, ami előrevetítheti az eurózónás, és ennek nyomán a hazai kamatok megemelésének inkább korábbi, mint későbbi megkezdését.
Makro / Külgazdaság Európa végre megszabadul egy értelmetlen dologtól 
Fellegi Tamás | 2018. június 14. 16:33
Miközben a világgazdaság szinte túlpörög, és Amerika már hevesen fékezi saját elszabaduló inflációját, az Európai Központi Bank, még egy évig nullán akarja tartani a kamatot, de legalább most már döntött, hogy év végéig megszünteti az eszközvásárlási (pénznyomtatási) programot, két lépésben.
Részvény / Deviza / Áru Jön a kamatemelés, véget ér a dolláresés 
Fellegi Tamás | 2018. február 13. 06:07
A dollár eső trendje a végéhez közeledik, ugyanakkor képtelenség, hogy az Európai Központi Bank még lazább monetáris politikát folytat, mint a válság alatt, miközben dübörög a gazdaság, véli David Buckle, a Fidelity International befektetési megoldások tervezésének igazgatója. A piacok sem fogadják el már a hozammentességet.
Állampapír / Kötvény Heves hozamemelkedés indult – a magyar kamatszint is megmozdult 
Fellegi Tamás | 2018. január 31. 06:06
Régóta várt, de eddig be nem következő folyamat szemtanúi lehetünk: a befektetők már nem elégednek meg a nevetségesen alacsony, esetenként negatív kötvényhozamokkal, már igénylik a normálisabb kamatszinteket. Heves eladások indultak a kötvénypiacon, komoly hozamemelkedés zajlik, lehet, hogy ez csak a kezdet?
Makro / Külgazdaság Legyünk óvatosak, beüthet az infláció! 
Fellegi Tamás | 2018. január 10. 14:30
Miközben a legkülönfélébb befektetési termékek (részvények, egyes kötvények, olaj, kriptodevizák) árai szakadatlanul emelkednek, a Fidelity elemzője már óvatosságra int: az eddigi tényezők, amelyek mindezt fenntartották, idén megváltozhatnak. Egyes európai kötvényeket azonban még mindig érdemes lehet megvenni, főleg rövidebb lejáratra.
Részvény / Deviza / Áru Olyan dolgok váltak valósággá a gazdaságban, amiket sosem hittünk volna 
Fellegi Tamás | 2018. január 9. 15:00
Hittük volna, hogy valaki majd állampapírt vesz 0, esetleg negatív kamatért? Vagy, hogy a forint kevesebbet kamatozik, mint a dollár? Esetleg a 2009-es összeomlásban, amikor temették az OTP-t, hogy újra eléri a 11 ezer forintos csúcsát? Megannyi meglepő dolog, ami 5-10 éve elképzelhetetlennek tűnt. Mi történt?
Makro / Külgazdaság Megijedt az óriás jegybank a saját maga által fújt lufitól 
Fellegi Tamás | 2017. november 29. 18:30
Maga az EKB is megijedt a tőzsdék szárnyalását látva, noha a jegybankok már láttak néhány hegymenetet és összeomlást, ráadásul a mostani őrületet leginkább pont az EKB fűti a véget érni nem akaró eszközvásárlási programjával, hisz a Fed már rég abbahagyta, sőt lassan kezdi a pénz kivonását.
Részvény / Deviza / Áru Medveles: mikor jön az összeomlás? 
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 28. 18:20
A pénzügyi történelem második leghosszabb felívelő szakasza zajlik az értékpapírpiacokon, lassan 9 éve tart. Ennek megvannak az okai, viszont az is érthető, hogy tudni akarjuk, mi, és főleg mikor vethet véget egy ilyen páratlan fellendülésnek. Megnézzük, mikor szoktak előcsörtetni a mackók, és mekkorát randalíroznak.
Makro / Külgazdaság Izgatottak a befektetők – hamarosan új időszak köszönt Európára? 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 15. 12:20
A szakértők szerint már januárban léphet az EKB.
Makro / Külgazdaság Jól benézték a jegybankok: megjött az infláció 
Fellegi Tamás | 2017. március 3. 06:06
Az eurózónában hirtelen 2 százalékra, a jegybanki cél fölé ugrott az infláció, Amerikában pedig 44 éve nem volt olyan kevés új munkanélküli, mint múlt héten. A EKB és a Fed igen hosszú ideig homokba dugták a fejüket, pedig nyilvánvaló volt, hogy a pénzözön ezt eredményezi, és ki tudja, a folyamat hol áll meg?
Makro / Külgazdaság Mégsem jön a tapír 
Fellegi Tamás | 2016. december 8. 17:00
Az Európai Központi Bank nem merte meglépni, amit korábban tervezett, miszerint márciustól havonta 10 milliárd euróval csökkenti kötvényvásárlási programját (angolul taper, ebből a mi vicces tapír kifejezésünk). Annyit tett csak, hogy a havi 80-at 60 milliárdra csökkenti, de határidő nélkül.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlást hirdet a guru – ha nem is rögtön, de igaza lehet 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 10. 14:15
A svájci befektetési guru, Marc Faber egy komolyabb piaci összeomlás veszélyére figyelmeztet, igaz, előtte még kitarthat a jelenlegi vágta, különösen az amerikai piacokon. Faber elhíresült pesszimizmusáról, ugyanakkor a jelenlegi túl hosszúra nyúlt extrém kamatkörnyezet drámai módon érhet véget, lerántva a börzéket.
Makro / Külgazdaság Nagyobbat rúgtak magukba a britek, mint gondolták: pánikban a jegybank 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 5. 06:06
Kétségbeesett lépésre szánta el magát az angol jegybank: 2009 márciusa óta először kamatot csökkentett, emellett az EKB-hoz hasonlóan eszközvásárlási programot folytat. A népszavazási döntés gazdasági hatása sokkal kedvezetlenebb, mint az eleinte gondolták, így a jegybank oltaná a tüzet.
Makro / Külgazdaság Muszáj lesz tovább önteni a nyakunkba az eurómilliárdokat 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 16. 11:37
Már megint a negatív tartományba kerülhet az infláció - az EKB úgy érzi, még nem tolta túl a pénznyomtatást.
Makro / Külgazdaság Mától hullik a pénzeső Európára  
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 16:38
Elindult az Európai Központi Bank eszközvásárlási programja: több százmilliárd eurót pumpálnak az euróövezet gazdaságába.
Befektetés A Fed nem állja tovább a cechet, a piacok nem bírják tovább 
Privátbankár.hu | 2013. november 21. 09:44
A londoni, a párizsi és a frankfurti börze is gyengüléssel kezdett, miután nyilvánosságra került a Fed jegyzőkönyve.
Makro / Külgazdaság Itt a meglepetés: Bernanke felszállt a helikopterre  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 00:20
Deflációs veszély ugyan nincs, de a Fed elnöke helikopterre szállva tovább szórja a pénzt az amerikai gazdaságba, a havi 85 milliárd dollár nemcsak az amerikaiakat nyugtathatja majd meg.
Befektetés Türelmes a piac, szerdáig biztosan 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 16. 10:07
Minden azon múlik, hogy az Egyesült Államok elzárja-e a pénzcsapot vagy sem.
Makro / Külgazdaság Nem is lesz szükség Matolcsy unortodox monetáris kísérleteire? 
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 14:27
A német gazdaság vártnál jobb eredménye hamarosan Magyarországon is érzékelhetővé válik - egy időre lekerülhet a napirendről a jegybanki unortodoxia.
Pénzügyi szektor Újra dübörög a japán pénznyomda  
Privátbankár.hu | 2012. október 30. 10:29
Eszközvásárlási programjának további növelésével két hónapon belül másodszor jelentett be monetáris lazítást a japán jegybank.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG