Feltörekvő országok
Részvény / Deviza / Áru Mit várnak 2023-tól a profik? Mibe érdemes fektetni? 
Privátbankár.hu | 2023. január 5. 05:47
Abba, ami 2022-ben nagyot esett, vagy mégsem? A Bloomberg és a Reuters körképe egyaránt olyan mély pesszimizmust mutat a gazdasággal és a részvényekkel kapcsolatban, hogy az már kontraindikátor lehet, könnyen az ellenkezője következhet. De mivel itt profi befektetőkről van szó, lehet, hogy nem így működik. A kötvényekkel és a feltörekvő piaci részvényekkel kapcsolatban optimistábbak.
Makro / Külgazdaság Vérengzés jöhet a feltörekvő piaci devizáknál 
Káncz Csaba | 2022. augusztus 24. 16:17
Az ütemesen emelkedő amerikai kamatok miatt a feltörekvő piacokat az elmúlt hónapokban drasztikus pénzkivonás sújtja. A rendszerszintű adósságválság bekövetkezte valós lehetőséggé vált. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Feltörekvő piacok a COVID-19 utáni világban - mi vár ránk 2021-ben? 
Privátbankár.hu | 2020. december 17. 19:04
Nehéz évet tudhatnak maguk mögött a feltörekvő piaci kötvények, és habár a pandémia továbbra is rejteget kihívásokat a jövőre nézve, még mindig számos indokunk van pozitívan állni 2021-hez - így látják a Fidelity szakértői.
Makro / Külgazdaság Hiába bombáznak rémhírekkel: a világ tényleg egyre jobb hely lesz 
Privátbankár.hu | 2018. december 31. 13:41
Bár a médiából ömlő horror és alapvető lelki tulajdonságaink miatt sokan úgy érzik, a világ egyre lefelé halad a lejtőn, a valóság más. Kevesebb a betegség, tovább élnek az emberek, kevesebben halnak meg fegyveres konfliktusokban és gyilkosságokban, csökken a szegények aránya. Akkor mégis, mi bajunk?
Makro / Külgazdaság Még egy krízis – biztos, hogy nincs itt semmi magyar látnivaló? 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 31. 15:28
Mi az argentin válság oka, mitől ijedtek meg annyira a külföldi befektetők, hogy egy nap alatt mintegy húsz százalékát vesztette el értékének az ország pénze? Miben hasonlít egymáshoz a török és az argentin helyzet? Melyik lehet a következő dominó? Mennyire lehet mélyre csúszni? Nekünk sem mindegy.
Részvény / Deviza / Áru Miért omlott össze a török líra? Hozzánk is begyűrűzhet? 
Eidenpenz József | 2017. október 9. 14:45
Ma hatalmasat, a tavalyi puccs óta nem látott mértékben esett a török líra, miután az ország és az USA diplomáciai viszonya váratlanul megromlott. Ez azonban lehet, hogy csak az utolsó csepp volt a pohárban, az ország gazdaságilag és politikailag is nagyon kényes helyzetben van. Kérdés, ilyen olcsón elég vonzóak-e már a török eszközök.
Makro / Külgazdaság Sűrű évünk lesz – mi vár a feltörekvő országokra? 
Privátbankár.hu | 2017. február 20. 14:46
Tavaly valóságos ralit láthattunk a feltörekvő piaci részvények piacán. A folyamat fő mozgatórugói egyebek mellett a helyi politikai események, az árupiaci árak magához térése és a hozamvadászat voltak. Kérdéses ugyanakkor, hogy ez idén is kitarthat-e, ráadásul sok múlik azon, hogy végül meddig megy el Trump protekcionizmusa. A Fidelity összegyűjtötte azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek ebben az évben a feltörekvő országok gazdaságára.
Részvény / Deviza / Áru Forró őszünk lesz? Aggasztó jelei vannak egy újabb válságnak 
Eidenpenz József | 2015. augusztus 19. 16:05
Csupa, a tőkepiacok, illetve a világgazdaság helyzetével kapcsolatban pesszimista elemzőt találtunk az utóbbi napok írásai között. Főleg a kínai lassulás és a nyersanyagok árának összeomlása okozhat nagy gondokat a feltörekvő piacok gazdaságaiban, ami azután begyűrűzhet a fejlett országokba is. Meg Magyarországra.
Makro / Külgazdaság Végre egy mutató, amelynél nem vagyunk lemaradóban a lengyelektől 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 27. 09:28
Magyarország, Lengyelország, Csehország egy szinten áll, Románia, Bulgária rosszabbul egy kockázati mutató szerint, de mindegyik indexe erősen romlott az utóbbi hónapokban. Pénzügyi elemzők szerint ennek ellenére több mint tíz éve nem volt a mostanihoz hasonlóan alacsony a rendszerszintű pénzügyi válság kockázata a globális feltörekvő térségben.
Állampapír / Kötvény Itt tartanánk? A bikák eufóriában halnak meg 
Eidenpenz József | 2014. március 5. 12:00
Mit jelent az, hogy a tőkepiacokon bekapcsolták a porszívót? Lesz-e még mindig emelkedés a világ részvénypiacain? Mely alapokat preferálják a hazai kisbefektetők? Tovább gyengül-e nálunk a forint és csökken-e a kamata?
Deviza / Áru Örüljünk, akár 361 forint is lehetne az euró 
Eidenpenz József | 2013. augusztus 29. 17:45
Brazília, India, Törökország, majd legújabban Indonézia. Ezekben az országokban vészesen gyengült az utóbbi időben a nemzeti valuta, komoly fejtörést okozva a politikusoknak. A Kelet-Közép-Európai térség, benne a forinttal még egész jól járt. De mi jöhet ezután?
KKV Jól kikeverték, kedvezően indult az év a Danone-nál 
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 10:16
Európában már kevésbé szerették, de máshol nem volt gond a joghurteladásokkal. Sokat vettek viszont az ásványvízből.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő listán Magyarország: Zambia mögött, de legalább rajta vagyunk  
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 06:15
A Bloomberg Magazine készített egy összeállítást a húsz legígéretesebb feltörekvő piacról, amelyen Magyarország is szerepel, de csak a 18. helyen. Még fekete-afrikai és dél-amerikai országok is vannak, ahol jobbak a gazdasági kilátások, mint nálunk, de legalább felkerültünk a térképre, nem úgy, mint egyik-másik szomszédunk.
Makro / Külgazdaság Recessziótól tartanak az európai profi befektetők 
MTI | 2011. november 9. 11:52
 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG