Fogyasztói szokások
Vásárló Fenekestül felforgatta a magyarok vásárlási szokásait a járvány  
Privátbankár.hu | 2021. június 2. 15:34
A költési hajlandóság bezuhant, a megtakarítási kedv megnőtt, a járványidőszak legjellemzőbb kifejezése az érintésmentesség lett. De nemcsak nálunk, egész Európában átalakultak a vásárlási és fizetési szokások.
Vásárló A zöld lett a fogyasztók kedvenc színe – mutatjuk, miért 
Privátbankár.hu | 2017. április 20. 11:11
Egyre környezettudatosabbak az emberek, hasít a bio és a helyi.
Vásárló Látjuk a jövőt: egy portugál turista fekszik a kanapédon 
Eidenpenz József | 2014. augusztus 27. 15:13
A zenéinken, fotóinkon, videóinkon túl az internet segítségével könnyen megoszthatjuk, bérbe adhatjuk lakásunkat, autónkat, fúrógépünket vagy nyelvtanári kapacitásunkat is. Ami durva következményekkel járhat, bajba sodorhatja vagy alkalmazkodásra késztetheti a hagyományos vállalatokat, átalakíthatja az adózást és sokak életmódját is.
Pénzügyi szektor All-in: tele van a tárcánk kártyával, de minek? 
Privátbankár.hu | 2014. január 29. 15:50
Az átlagos vagy annál jobb anyagi körülmények között élő felnőttek tárcájában jellemzően hat kártya található – derül ki a Budapest Bank kutatásából. A megkérdezettek többségének két bankkártyája van, emellett pedig négy törzsvásárlói kártyával is rendelkeznek. A hűségkártyákhoz kapcsolódó kedvezményeket a kártyabirtokosok 80 százalékban kihasználják, ezzel szemben a hitelkártyák nyújtotta előnyökre jóval kevésbé figyelnek oda.
Vásárló Kiszámolták mennyit költöttünk élelmiszerre, Ön mennyit vásárol? 
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 18:00
Stabil maradt az élelmiszer-kiskereskedelem bevétele tavaly, a vizsgált tizenkét hónap alatt változatlanul mintegy 1400 milliárd forintot ért el. A különböző bolttípusok piaci részesedése alig változott egy év alatt.
Deviza / Áru Mi a kedvenc pénznemed? Szexérme, hobónikkel, popsicoin vagy kutyufitying? 
Eidenpenz József | 2013. december 31. 17:03
Tetszik vagy sem, sokaknak a bitcoin volt 2013 egyik legnagyobb sztorija a pénzügyek és az informatika világában. Nem csoda, hogy sok tucatnyi klónja készült.
Vásárló Nem csak a sodrás miatt fogy kevesebb cigi: ennyien szoktak le idén 
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 08:31
Egy felmérés szerint 2012-ben még a lakosság 28 százaléka dohányzott naponta, ez mostanra jócskán visszaesett.
Vásárló Így utálnánk a bankunkat? Előbb váltanánk, mint sampont 
Privátbankár.hu | 2013. november 15. 15:27
Az elektronikai gépekhez és telefonokhoz vagyunk a leghűségesebbek. A szolgáltatások terén a mobilszolgáltatók viszik a pálmát, bankot azonban előbb váltanának a magyarok, mint sampon márkát - derül ki a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat ötvennyolc országban végzett felméréséből.
Vásárló Új korszak kezdődik: így lesz kiállítóterem a boltokból 
Privátbankár.hu | 2013. november 1. 16:28
Egy holland kutatás szerint rövid időn belül a kiskereskedelmi egységek negyede eltűnhet az online kereskedelem hatására. Angliában háromszázezer munkahely megszűnésével számolnak. Nem csak vásárlási szokásainkat, de városközpontjainkat is átalakíthatják a webáruházak.
Vásárló Itt az internetezők 5 típusa: te melyikbe tartozol? 
Privátbankár.hu | 2013. október 14. 19:47
A hirdetőknek egyre nagyobb értéket jelent a fogyasztók internetes szokásainak, az interneten megosztott érzelmeiknek, véleményüknek és egyéb személyes információiknak ismerete. A marketing szakemberek ugyanis mindezek alapján személyre szabott reklámokat tudnak megjeleníteni a fogyasztók által használt böngésző, levelező és közösségi oldalakon. A MasterCard friss tanulmánya azt vizsgálta, hogy az internetezők mennyire vigyáznak ezekre a személyes információkra.
Vásárló Nagyobb a kosár: már a kis boltokban is nagybevásárlunk 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 18:00
Mára a nagybevásárlásokra is alternatívát jelentenek a független kisboltok, miközben a főként alacsony árakkal és széles választékkal hódító hipermarketek, és a hazai láncok újabb vásárlókat is tudtak nyerni - derült ki a GfK Hungária első féléves kiskereskedelmi trendeket és a háztartások vásárlási szokásait elemző tanulmányából.
Vásárló A tökéletes kémprogramok: mintha a postás elolvasná a leveleinket 
Privátbankár.hu | 2013. június 17. 06:00
Az internetes magánvállalatok valójában sokkal többet tudnak rólunk, mint az állam. A Google az összes levelünket elolvashatja, feljegyezheti kivel telefonáltunk, és azt is, hogy éppen hol tartózkodunk. A Facebook sőt a többi vállalat is hasonlóan jár el, és ez csak a jéghegy csúcsa.
Vásárló Napi 1400 kalória megy a szemétbe! Tudja mire lenne az elég? 
Privátbankár.hu | 2013. június 12. 09:00
Programot hirdetett az élelmiszerpazarlás visszaszorítására az amerikai mezőgazdasági minisztérium, mert az Egyesült Államokban a megtermelt élelmiszer 40 százaléka pocsékba megy.
Vásárló Vidáman élnek az ukránok 
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 10:34
Az ukrán állami statisztikai hivatal szerint italra, cigarettára és kábítószerekre többet költöttek tavaly az ukránok, mint ruhára és cipőre.
Vásárló 8+3 tipp a fenyegető e-mail-áradat megfékezésére – Gépezd magad 4. 
Eidenpenz József | 2012. december 26. 09:00
Egyes adatok szerint világszerte 89 milliárd üzleti e-mailt küldenek el az emberek – méghozzá naponta, ami rendkívül káros a munkatársak teljesítményére, sokszor feleslegesen zabálja azok munkaidejét. De az otthoni felhasználók is épp eleget küzdenek a sok levéllel. Az áradatot egyre több cég próbálja meg korlátozni, de otthon is sok trükköt bevethetünk ellene.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG