Garantiqa
Vállalat Garantiqa: az év végéig elérhető lesz a garanciaprogram 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 4. 14:41
Egész évben elérhető marad a válság negatív hatásainak enyhítését célzó Garantiqa Krízis Garanciaprogram - közölte az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 
Vállalat Történelmi eredmény a Garantiqa-nál 
Privátbankár.hu | 2020. december 21. 15:49
Várhatóan fennállásának legsikeresebb évét zárja 2020-ban az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A társaság kezességvállalási portfóliója az év végére 480 milliárd forinttal nőhet és meghaladhatja az 1200 milliárd forintot. A Garantiqa kezességével biztosított hitelek állománya 2020 végére túllépheti az 1500 milliárd forintot, ami azt jelenti, hogy az év végére a teljes hazai kkv hitelállomány közel 30 százaléka mögött ott lehet a Garantiqa kezességvállalása. A Garantiqa eredményei, és a kifejezetten a koronaválság negatív hatásainak enyhítésére indított Garantiqa Krízis Garanciaprogram népszerűsége azt jelzi, hogy az intézményi kezességvállalásnak fontos szerepe van a válságkezelésben.  
Pénzügyi szektor Sosem látott magasságba emelkedett a Garantiqa 
Privátbankár.hu | 2020. február 28. 09:52
Az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. a 2018-as történelmi eredményét is meghaladó mértékben teljesített 2019-ben.
KKV Szeretik a kkv-k az intézményi kezességvállalást 
Privátbankár.hu | 2019. december 26. 15:10
A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Századvég közös kutatása szerint a hazai kkv-k beruházási kedve 2017 óta nem lanyhul, és az egyéb források mellett a bankhitelek továbbra is kedvelt finanszírozási formának számítanak a körükben. Ennek ellenére a szektor hitelpenetrációja elmarad az EU és a V4-ek átlagától is.
KKV Újabb 120 milliárd forint hitel juthat a gazdaságba 
Privátbankár.hu | 2019. november 29. 10:41
Újabb 120 milliárd forintnyi, a magyar piacon egyedülálló garanciakonstrukciókkal kombinált hitelt vehetnek fel a jövőben a magyar vállalkozások a Magyar Fejlesztési Bank-csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és az Európai Befektetési Alap (European Investment Fund) megújuló együttműködésének köszönhetően. A bővülő garancia program csaknem 7 ezer hazai vállalkozás forráshoz jutását segítheti.
KKV Olcsóbban mehetnek biztosra a hazai kkv-k 
Privátbankár.hu | 2019. október 14. 12:22
A hazai mikro- kis- és közepes vállalkozások további fejlődéséhez adhat lökést az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. év végéig tartó akciója, melynek keretében az eddiginél is kedvezőbb díj fejében vállal kezességet a vállalkozások hiteleire, így a Széchenyi program beruházási hiteleire is. A Garantiqa kezességével biztosított hitelek állománya 2019-ben elérte az 1000 milliárd forintot.
Makro / Külgazdaság Garantiqa: további bővülés az első félévben 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 30. 10:17
Kezességvállalás 1000 milliárdnyi hitelhez az év végére.
Vállalat Még több hitelhez juttatnák a kisvállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 13:08
A Garantiqua Hitelgarancia Zrt. kétszer olyan nagy mértékben növelte a hitelgarancia állományát, mint ahogy a kisvállalkozások összes hitele nőtt. A szervezet azonban további növekedést céloz meg, ahogy a mögötte álló miniszter és az MNB is.
Pénzügyi szektor Hét nagybank kell Magyarországra vagy csak egy? 
Tiszai Balázs | 2019. április 18. 15:53
A bankszektor egyik slágerkérdése is terítékre került a Privátbankár és az Mfor szerdai, Fókuszban a digitalizáció című konferenciáján megtartott banki kerekasztal-beszélgetésen. Szóba került az is, hogy valóban drágán működnek-e a magyarországi bankok, meddig bővülhet még a hitelezés, barát vagy ellenség-e a fintech, és hogy mely bankok érdeklődnek a Budapest Bank iránt.
KKV Sikeres program a hazai kkv-k finanszírozására 
Privátbankár.hu | 2019. március 29. 09:58
Az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. három hónapos pilot programjában közel 350 hazai hazai kkv mintegy 13 milliárd forintnyi hiteléhez vállalt 10,6 milliárd forint értékben kezességet. Az úgynevezett „Fordított eljárás” keretében a Garantiqa 10 ezer hazai kis-, közepes és mikrovállalkozás előzetes minősítésével segítette a vállalkozások hitelfelvételét.
KKV Pályázna, de nincs önrésze? Így juthat cége pénzhez akkor is, ha a bank nem ad hitelt 
Privátbankár.hu | 2018. december 12. 10:20
Sokan szembesülnek azzal, hogy különböző okok miatt a pénzintézetek nem nyújtanak hitelt beruházásra, pályázat önrészére, az új vállalkozás elindításához. Azonban ekkor is van megoldás, nem kell lemondania ötletéről: a Garantiqa készfizető kezességvállalása segít megvalósítani vállalkozása terveit.
Személyes pénzügyek Népszerű a hitelgarancia  
Privátbankár.hu | 2018. december 10. 17:16
„Az életképes de gyenge hitelképességű, vagy fedezettel nem rendelkező hazai KKV-k támogatása a fő prioritás”. (x)
Pénzügyi szektor Újabb 650 milliárd forintnyi hitel lehet változó helyett fix kamatú 
Privátbankár.hu | 2018. október 3. 12:40
A januártól induló NHP Fix elsősorban a kkv-k hiteleinek szerkezetét befolyásolhatja, nagyban elősegítheti az MNB reményei szerint a fix kamatozású hitelek terjedését. Az MFB és a Garantiqa Hitelgarancia vezetői a vállalkozások forráshoz jutási lehetőségeiről beszéltek a Privátbankár és az Mfor.hu konferenciáján.
KKV Fontos tudást adnak át a magyar kkv-knak 
Privátbankár.hu | 2018. február 28. 11:00
Együttműködési megállapodást kötött egymással az MFB Csoporthoz tartozó Garantiqa Hitelgarancia Zrt. és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ). Az együttműködés célja, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások minél szélesebb köre ismerhesse meg a hitelezéshez kapcsolódó állami garanciavállalás előnyeit.
Pénzügyi szektor Óvatosak a bankok – a munkaerőhiány veti vissza a beruházásokat 
Privátbankár.hu | 2017. december 18. 13:00
A pénzintézetek a válságból tanulva egyre óvatosabbak a hiteligényekkel kapcsolatban, a munkaerőhiány pedig további biztosítékok bevonására ösztönzi a pénzügyi szereplőket.
KKV Jó hír a magyar cégeknek: így könnyebben jutnak hitelhez  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 4. 12:08
Együttműködést kötött az OTP Bank és a Garantiqa.
KKV Ha tényleg erre készülnek a magyar cégek, jön a jó világ 
Privátbankár.hu | 2017. június 18. 08:39
Egy friss felmérés szerint beruházásra készül minden második kisvállalkozás.
KKV Felbátorodtak a magyar cégek  
Privátbankár.hu | 2016. október 18. 07:55
Leginkább a kereskedelemben érdekelt vállalatok igényelnek a hiteleikhez készfizető kezességet.
Uniós pályázatok Ennyire kell az uniós pénz a magyar cégeknek  
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 08:13
A mikrovállalkozások 41 százaléka, a kisvállalkozásoknak pedig az 57 százaléka pályázna uniós forrásra a mostani uniós költségvetési ciklusban.
Vállalat Ezt tartogatja az elkövetkezendő néhány év a kisvállalkozásoknak 
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 09:41
Az elmúlt öt évben fejlesztettek, most azt remélik, sikeres lesz a működés a jövőben. Egyre több cég fordulhat a bankokhoz hitelért.
Pénzügyi szektor Túl későn, túl keveset? Ilyen a hitelgarancia Magyarországon 
Fábián Gergely | 2015. június 12. 06:10
Az elmúlt hónapokban ugyan már jóval élénkebbek a garanciaszervezetek, ám - miként az az MNB szakértőinek elemzéséből kiderül - épp a válság utáni években idején nem látták azt a kockázatcsökkentő szerepüket, ami hozzájárulhatott volna a hitelezési aktivitás gyorsabb talpra állásához. A jegybanki szakértők a jövőre nézve még nagyobb aktivitást és tőkeoldali változásokat javasolnak.
Karrier Új vezető a Garantiqa élén 
Privátbankár.hu | 2015. január 5. 18:05
Hétfőtől Búza Éva, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósági tagja a társaság vezérigazgatója - közölte a cég.
KKV Új vezérigazgató az Eximbank élén 
Privátbankár.hu | 2014. december 13. 16:59
Január elejétől Urbán Zoltán, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. jelenlegi vezérigazgatója veszi át az Eximbank irányítását – közölte a pénzintézet.
Pénzügyi szektor Végre! Zuhannak a vállalati hitelek garanciadíjai 
Nagy László Nándor | 2014. április 12. 11:15
Drasztikusan, 1-8-2,2 százalékról 0,3 százalékra csökkentette a kezességvállalási díjait a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. A társaság a vállalt garanciaállomány 50 százalékos növekedését reméli, s azt, hogy az új szabályok megkönnyítik a cégek hozzáférését az NHP-forrásokhoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG