Hegedüs Sándor
Makro / Külgazdaság A fizetésünk is nő és az államkassza is hízik – ez lenne a bűvös szám? 
Privátbankár.hu | 2016. október 28. 11:36
Mit fog lépni a kormány? Mekkora járulékcsökkentés lenne érzékelhető?
Adó Nem könnyű búcsút inteni a NAV-nak: hogy adózik, aki külföldön dolgozik? 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 20:00
Ha egy magyar állampolgár külföldön dolgozik, akkor is előfordulhat, hogy Magyarországon kell személyi jövedelemadó bevallást benyújtania és adót fizetnie. Különösen izgalmas ez manapság, amikor egyre élesedő verseny bontakozik ki az európai országok között a jövedelemadó-kulcsok vonatkozásában. Az sem mindegy, hogy mi történik a külföldön szerzett kamattal, vagy akkor ha eladunk valamit. A helyzet az értékpapírok esetében a legbonyolultabb.
Adó Elszabadult hajóágyú lehet az adóhatóság csodafegyveréből 
Privátbankár.hu | 2015. február 12. 14:57
Bár adtak némi haladékot az EKAER-rendszer próbaüzemének kitolásával, a szakértők szerint azóta sem történt semmi látványos előrelépés a pontatlanságok javításával, a részletszabályok meghatározásával kapcsolatban. A vállalkozások továbbra sem tudnak felkészülni a március 1-jei indulásra, amíg nem tisztáznak bizonyos kérdéseket a jogalkotók.
Adó Új világ köszönt be a magyar adórendszerben - sok céget ér majd meglepetés 
Privátbankár.hu | 2014. december 11. 06:10
Az adótörvények jövő évi változásai a megszorítások, az adminisztratív terhek növekedésének irányába mutatnak. Az EKAER rendszer bevezetése néhány héten belül megtörténik, a bírságok mértéke akkora, hogy simán megrengethet egy vállalatot, sok céget érint, a részletszabályok mégis hiányoznak - hogy lehet erre mégis felkészülni?
Adó Céged nem fizetheti lakáshiteled? Lehet, hogy mégis 
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 14:52
Kiterjeszthetik azok körét, akik igénybe vehetik az adómentesen adható munkáltatói lakástámogatást.
KKV Itt ne költsön pénzt beruházásra! 
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 14:48
Új regionális térkép alapján igényelhetnek fejlesztési támogatásokat a magyar vállalatok. Júliustól a fejlesztési adókedvezmény több régióban csökken, Budapesten pedig megszűnik. Mutatjuk, melyik régióban lesz érdemes, és hol nem beruházni a követező ciklusban.
Pénzügyi szektor Kész a rendelet: kiderültek a részletek a lakáshitel támogatásról! 
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 14:35
A lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán ma megjelent rendelet pontosan tisztázza, hogyan és milyen feltételekkel támogathatja a munkáltató dolgozója hiteltörlesztését az 5 millió forintos értékhatárig. Tudjon meg mindent az új, leghasznosabb cafeteria elemről!
Adó Önnek elég a söralátét adója bevallásához? 
Privátbankár.hu | 2014. március 25. 10:32
Azok, akik számára a munkáltató nem vállalta a személyi jövedelemadó bevallás elkészítését, illetve akik a szja bevallásukat nem az adóhatósággal szeretnék elkészíttetni, két lehetőségük van: vagy a klasszikusnak tekinthető 1353-as adóbevallást, vagy az azonos számú adónyilatkozatot töltik ki. De ki és mikor választhatja ezt a bevallási formát?
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - itt vannak a részletek! 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 14:00
A munkáltató által kedvező feltételek mellett biztosítható lakáshitel-törlesztési támogatás kapcsán a most megjelent jogszabály világossá tette, milyen szempontokat kell figyelembe venni a juttatás eldöntésekor.
Adó Újabb fontos NAV határidő közeleg 
Privátbankár.hu | 2014. február 13. 10:55
Hétfőig kell az adóhatóságnak jelezni azt, ha az adózó szeretné az adóhatóság segítségét, közreműködését kérni az adóbevallás elkészítése során. Ki kérhet segítséget a NAV-tól és mit kell tennie annak, aki ezt a lehetőséget választja?
Adó Így szabadulhat lakáshitelétől - figyeljen a részletekre is! 
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 18:00
Egyre több cég és még több munkavállaló érdeklődik a lakáshitel törlesztés kedvezményes adózású támogatásának lehetősége iránt. A méltányolható lakásigényhez kapcsolódó lakáshitelek törlesztését a munkahely adómentesen segítheti, így mindenki jól járhat; a deviza és forinthitelesek egyaránt. Mivel az alkalmazás módja még nem kiforrott, érdemes pontosan utánanézni milyen módon élhetnek ezzel a lehetőséggel a cégek, elkerülendő a későbbi bírságokat.
Adó Ajándékozna a feleségének, de tart az illetéktől? Kicsit várjon! 
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 10:45
Több ponton is könnyítene az illetékszabályokon az készülő adótörvény. A tervek szerint nem csak a házastársak, hanem az első lakást vásárlók esetében is könnyítene a terheken a 2014-es adótörvény. Ugyanakkor lesz olyan is, ahol szigorítanak a feltételeken.
KKV Figyelem! Nem mindegy melyik évet nézik a tao-nál 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 26. 11:21
Átmeneti év az idei a társaságiadó-kedvezmény igénybevételénél. Nem csak a társaságoknak, hanem a támogatott előadóknak is figyelniük kell. Tavaly az Operettszínház kapta a legtöbb támogatást a cégektől, miközben a össztámogatások mértéke 20 százalékkal nőtt az előző évihez képest.
Adó Hogyan lehet megúszni a reklámadót? 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 10:51
Ha bevezetik az adónemet, a nagy kereskedelmi tévéknek vélhetően mindenképp le kellene nyelniük a békát, míg a többi médiavállalkozásnak van némi mozgástere, így például a cégük darabolásával csúszhatnak az adósáv alá, de külföldre is költöztethetik a tevékenységüket.
Adó Mégsem végezte ki az állam a cafeteriát 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 18:00
Az eredetileg tervezett 17 helyett "csupán" 4 százalékponttal nő a béren kívüli juttatások terhelése jövő év elejétől. Az még nem világos, hogy a munkáltatóra vagy a munkavállalóra hárul-e majd az eho nagyobb mértékben, de a cégek többségénél ez nem jelent drasztikus mértékű tehernövekedést, így akárkire hárul, a cafeteria népszerűségét valószínűleg alig csökkenti majd. Az Erzsébet utalvány keretösszege pedig emelkedik és időkorlát nélkül lehet majd felhasználni.
Adó Iparűzési adó: ki nyer és ki veszít vele? 
Privátbankár.hu | 2012. november 12. 13:58
Az iparági szereplőknek kisebb terhelést jelent majd a 2013-tól életbe lépő, az iparűzési adót érintő változás, mint amennyit a szintén jövőre megszűnő ágazati különadó tett ki. Az adófizetők köre azonban szélesedik. A szakma jól fogadta, hogy nem emelik meg a cafeteria EHO kulcsát 17 százalékkal, és pozitív változásnak tartják az Erzsébet utalvány felhasználásának körét, és azt, hogy emelik az adható utalvány összegét. Az RSM DTM elemzése.
Adó A semmiből jöhet a bírság: ne vérezzen el az innováció miatt  
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 14:10
Olyan kisebb vállalkozások is bekerülhettek idén év elejétől az innovációs járulékot fizető cégek körébe, akik eddig mentesültek e teher alól. Az ok: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló törvény módosítása. Félő az is, hogy az érintett vállalkozások egy része nem is tud új keletű kötelezettségéről.
Adó Adóbevallás-visszaszámlálás: ezekre figyeljen, ha nem akar hibázni (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 13:11
Május 21-e a személyi jövedelemadó-bevallás benyújtásának határideje. Az eddig beérkezett személyi jövedelemadó-bevallások közül minden negyedik hibás; nem árt tehát áttekinteni, mik azok a dolgok, amire fokozottan kell odafigyelni a bevallás kitöltésekor.
Adó Ellentmond az ötkulcsos áfa az EU irányelvének, csakhogy vannak kivételek - videó 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:01
Az Európai Unió egy általános és két kedvezményes áfakulcsot engedélyez a jelenleg érvényes direktíva alapján a tagországoknak. Az ötkulcsos áfa ezek alapján halva született elgondolás. Csakhogy vannak kivételek, még a szomszédos Ausztriában is. A kivétel erősíti majd a szabályt?
Adó Vámosi-Nagy: minek vezették be egyáltalán az evát? 
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 15:24
Amióta Lenin azt mondta, hogy nem minden kompromisszum elvtelen, azóta minden elvtelenséget kompromisszumnak hívnak - mondta Vámosi-Nagy Szabolcs az eva kivezetéséről. Sokan otthagyhatják az evát az utolsó évében
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG